AUTOMOBILI - kvarovi, popravke i održavanje ...

Drugari imam problem sa otkljucavanjem na G IV. Jednom mi se nedavno sam zakljuca i ja ga otkljucam daljincem, ali zadnja leva vrata ostadose zakljucana i nije hteo da ih otkljuca.
Sad skoro sam mu menjao akumulator i posle toga ga najnormalnije daljincem zakljucam, ali da se otkljuca vise nije hteo. Otkljucao sam kljucem samo vozacka vrata. Posumnjam na bateriju kljuca i otvorim kljuc i izvadim bateriju i onda opet sklopim sa istom baterijom i tad mi otkljuca sva vrata sem onih zadnjih levih i prednjih desnih. Pokusavao sam vise puta da pritiskam i da ih udaram, ali nista. Skidao sam i kleme i opet nista. Ima li neko ideju sta moze da bude i sta da mu radim?

Mislim da su ti električne brave problem.
Kolega je takve simptome imao na passatu, pa je jednu po jednu bravu menjao. Kod njega je bravar otvarao, i menjao brave nakon toga odmah.

Poslato sa PPA-LX2 pomoću Tapatoka

Ne znam, cudna stvar. Nije mi jasno kako odjednom sve da otkazu pa onda neke da prorade. Takodje mi nije jasno kako u oba slucaja ostaje zakljucan, kako se ne desi da otkazu pa da ostane otkljucan?
E sad se setih da me vozaceva vrata duze vreme zezaju, nekad nece da zakljucaju, a nekad da otkljucaju, nekad rade normalno.

Tako i kod njega, uvek ostaje zaključana i nemože da se otključa iznutra. I bravar mu rekao da menja dok je još kako-tako u funkciji.
Kod mene na sharanu, vozačka brava ako ne radi, ne rade ni ostale. Onda, ako neradi prednja desna, ne radi ni zadnja desna(pa iako je ispravna).
Znači ima taj neki prioritet i rednu vezu.
Ali na sharanu su fordove brave i rekao bih da su bolje od vw.

Čudi me da si ti AcA OPEL a voziš Golfa:)
Tu su u pitanju mikro prekidači u samoj bravi i dok se ne rastavi brava i oni ne zamene nema pomoći...
Ukoliko se uzme polovna brava može raditi neko vreme ali to nije rešenje,znači ili nova brava ili zamena mikro-prekidača najbolje u svim vratima i onda si miran bar 15 godina!

A da li je normalno da kad otkljucavam ili zakljucavam vozaceva vrata kljucem ne otkljuca, odnosno ne zakljuca sva ostala? Trebalo bi valjda da je ta brava za sva vrata. To sam kod njega jos ranije primetio.

Savosi, nije to toliko cudno. Kad ih neki hvale uvek kazu "nisi ga ti imao pa ne znas" ili nesto u tom fazonu. Ovako probam pa znam iz prve ruke kakvi su i sta su.

Imam Golfa V i mijenjao sam brave na dvojim vratima. Trenutno me zafrkavaju vozačka, neki put radi na daljinski, a neki put ne. Također se zna dogoditi da zadnja lijeva ne otključa pa se moraju otvarati iznutra (dvostruko potezanje ručice). To je bolest Golfova. Zna se dogoditi i da ne zaključa, a to je veći problem, posebno na desnim vratima. Lijeva su pri ruci za prekontrolirati, a desna baš i nisu.
Meni je majstor ugrađivao neke kineske zamjenske brave (nešto manje od 40 eura s poslom po bravi). Za sada su te zamijenjene ok. Očito ću morati zamijeniti još dvije preostale.

Mene tako vozacka vrata zezaju duze vreme, ali uglavnom rade. Vrata prtljaznika jedno vreme nisu htela da se otvore, ali su i ona proradela sama od sebe. Sad ova kako mi zakljuca nikako da prorade, a trebam narednih dana da ga teram na tehnicki pregled.

Mene tako vozacka vrata zezaju duze vreme, ali uglavnom rade. Vrata prtljaznika jedno vreme nisu htela da se otvore, ali su i ona proradela sama od sebe. Sad ova kako mi zakljuca nikako da prorade, a trebam narednih dana da ga teram na tehnicki pregled.
Takav slučaj sam imao na pasatu ,to ti je do takozvanog komfor modula .On se nalazi pod tapacirungom ispred vozačevog sjedala.Do njega je centralno zakljucavanje.Oprobaj par puta otkljucati- zakljucati onim prekidacem na vratima iznutra,meni je pomoglo jedna zadnja brava je zataila morao sam je mjenjati.

Kod mene postoji samo jedan osigurac za zakljucavanje, a na onoj semi ima nacrtana 3 kljuca. Ne znam zbog cega je tako. Bas sam tad menjao akumulator kad me to zeznuli.

Osigurač sigurno nije,a što se tiče zamene akumulatora tako se slučajno potrefilo.
Koliko se sećam komfor modul je kada zezaju brisači i tako to...
Nije to samo problem kod WV isto se dešava i kod Opel,Renault itd
Ja sam recimo to radio za sva vrata i na mojoj Vectri B a i Golfu IV...
Retko se desi da su u prekidu žice koje iz stubova ulaze u vrata.

Mi smo na Audi-u imali slicne probleme, nije to do brenda!!
Aco ako su dobra kola po sve drugo, nemoj ga prodavati zbog tih gluposti.
Ubice nas ova elekronika!!!

Послато са SM-G970F помоћу Тапатока

Nazad
Vrh