AUTOMOBILI - kvarovi, popravke i održavanje ...

Nisi ti Deks jedini, imaju neki moji drugari AUDI ista prica i kod njih. Bem ti ja to kad oni nisu u stanju 20-30 godina da naprave auto koji ce normalno da se otvara i zatvara i da ima dobro grejanje.
Inace je ovaj moj odlican, sem limarije, al me vara pamet da mozda ima nesto bolje.
Sto se elektronike tice bas ovih dana razmisljam sta li ce da bude sa ovim kolima sto se proizvode zadnjih godina kad budu stara 15-20 godina. Mislim samo presa.

Audi smo prodali, stvarno je auto za put nema sta, ali zbog nekih gluposti koje mi idu na zivce necu ga kupiti verovatno vise nikad.
Na to sam i pomislio da ce te neko mozda ubediti da postoji neko manje zlo od tog tvog, veruj da nije tako...

Послато са SM-G970F помоћу Тапатока

Nije elektronika napravljena da traje 30 godina. U stvari više im nije cilje 30 godina ništa da traje. Nego prosečan vek 10 do 15 godina, neki služe do tada savršeno, neki i tada imaju kvarova. Pa posle polako kreću kvarovi, zavisno od proizvodjača delova. Znatr čuvene simens i bosch dizne, ima takvih primera raznih. I onda zbog malog mikroprekidaca ajd cela brava, pa puta 4 brave. Menjao i ja na pasatu svojevremeno.

Audi smo prodali, stvarno je auto za put nema sta, ali zbog nekih gluposti koje mi idu na zivce necu ga kupiti verovatno vise nikad.
Na to sam i pomislio da ce te neko mozda ubediti da postoji neko manje zlo od tog tvog, veruj da nije tako...

Šta te je to kod Audija toliko iznerviralo i razočaralo?

Без да мрачим, али ако премијум бренд не задовољава потребе шта онда задовољава? Продати добар ауто по речима власника само због одржавања? Никада ми то неће бити јасно.

Dovoljno je da kazem da me razocarao, ne zelim da navodim neke stvari i gluposti jer ce doci do polemike i nadmudrivanja ciji je duzi a ciji deblji.
Imali smo dva modela iz 90-ih i na oba iste stvari su pravile prob, jedan benzin drugi dizel.

To je ono sto mene nervira da se njima generacijama provlace iste gluposti. Mislim uopste na celu tu grupaciju. Nego obrni, okreni i drugi imaju neke mane pa kome se kako zadesi.

Ne znate vi šta je Fiat Stilo 2002. godište 1.9 JTD 115 KS. Motor sjajan a elektronika do mog...Pola dugmića više ne radi a pola radi ali sve kontra.
Pritisnem da se spusti prozor, on ode gore, upalim jedno - ono sija nešto drugo.

U medjuvremenu sam skinuo tapacirung i onaj lim sto ima ispod njega i nekako doso do brave. Odnosno vidim kabal koji ide tamo i gde je prikljucen i to sam malo mrdao, ali ne reaguje. Sutra da vidim nekako to da razbucam, ali je prilicno nepristupacno.

Moraš da otvoriš bravu i videćeš gde su mikroprekidači ima ih 5 i vidiš koji ne valja.Na Aliju 80din 10komada,lemilica i zameniš.

Ako neće ni tad onda je onaj comfort modul ili kako ga već krste.

A slepci zbog tog modula nije klasična centralna da možeš ključem da otključaš i zaključaš sva vrata,što je glupost nevidjena tako je kod mnogih proizvodjač,meni je tako na A klasi,A6 i na ML-u samo na dugme može,na ključ mora svaka posebno.

To je sto kazes glupost nevidjena da kljuc nece da otkljucava sva vrata, a jos gluplje da ne mogu iznutra povlacenjem onog klipcica da otkljucam vrata. Moze da ih zakljuca, ali ne i otkljuca. Bice zeznuto da skinem bravu, a vrata zakljucana.

Također se zna dogoditi da zadnja lijeva ne otključa pa se moraju otvarati iznutra (dvostruko potezanje ručice).

To je sto kazes glupost nevidjena da kljuc nece da otkljucava sva vrata, a jos gluplje da ne mogu iznutra povlacenjem onog klipcica da otkljucam vrata. Moze da ih zakljuca, ali ne i otkljuca. Bice zeznuto da skinem bravu, a vrata zakljucana.
Jesi li probao boldano. Kad se iznutra proba otvoriti, ništa, ali još jedan pokušaj i otvori. Tako je na mojoj petici, a to piše i u uputama za rukovanje i održavanje.

Pokusavao sam ko zna koliko puta i evo i sad sam izlazio da pokusam i nista. Kad iznutra potegnem rucicu za otvaranje vrata onaj klipcic krene da izlazi na gore, ali se vrati. Potegnem dva puta, opet isto. Jedino vozaceva vrata mogu iznutra da otvorim kad su zakljucana i to samo jednim potezanjem rucice, odnosno ne treba dva puta da je potegnem da bi otvorio.

Ne znam kad je uveden "SAFE LOCK" sistem, da li u mk5 ili 6, ali on kada je aktivan onemogucava otvaranje vrata iznutra. Npr u slucaju da lopov razbije prozor lako moze da otvori vrata kvakom iznutra, dok sa safe lockom ne moze nikako. Ali takodje je i opasno jer moze da se desi da se neko zakljuca unutra i ne moze da izadje, a takodje moze i da napravi problem u slucaju kvara brave. Aktivan je ako jednom pritisnes taster na daljinskom, a ako pritisnes dva puta pri zakljucavanju (u roku od nekih 2-3 sekunde znaci pritisnes pauza pritisnes) onda se zakljucava klasicno.

Puno nelogicnosti tu ima. Recimo ne moze iznutra nikako da se otvori kad je zakljucan, a ima na vrata kad se otvore kod brave ona dodatna bravica da se okrene da ne bi mogla vrata da se otvore iznutra. Sta ce im ta dodatna bravica pojma nemam.

Nazad
Vrh