AUTOMOBILI - kvarovi, popravke i održavanje ...

Провери на кп пошто су делови. Ако ти нешто значи за голф 4 са пливајућим замајцем ~300 €. Стандардни за голф 7 ~200€.
За југа квалитетан сет~100€. Има и за 50€. + Руке наравно

Nekada je bilo 50e skidanje menjača i zamena seta kvačila. Sada ne znam koje su cene. Uskoro me čeka taj poduhvat na seniku.

Pa nije, kvačilo odvaja na samom početku...
Bukvalno, ne možeš čestito krenuti...
Stisneš kvačilo, ubaciš u brzinu, i bukvalno kad kreneš da puštaš kvačilo odmah kreće auto...
Uz trzanje...
Reklamirano mu je, veli, to je po fabričkim vrednostima...
A pedala kvačila nikakav otpor ne daje...
Ma idi bre u Q !!!! ☠️

Навикао си на полу-исправно квачило. Сад се навикавај опет. Возим три аута од тога два са механичким квачилом. Па да видиш скокова...

Ako pedala ne daje otpor iliti meka je, to je onda dobro.
Nebi trebala odvajati na samom vrhu, ali ni na dnu to onda tek nije dobro..
Kako je bilo pre zamene?

Ako pedala ne daje otpor iliti meka je, to je onda dobro.
Nebi trebala odvajati na samom vrhu, ali ni na dnu to onda tek nije dobro..
Kako je bilo pre zamene?
Raspalo se komplet...
Moglo je samo da se ubaci u brzinu dok je ugašen auto...
Tako je i stigao kod majstora, ubacio sam u 3. i gurnuli auto da upali i tako vozio...
Izbor majstora je bio , blago rečeno, i više nego sužen, prinudan i iznuđen...
Na putu se desilo, i pravac kod prvog majstora u blizini.....
Reklamirao sam, kaže da to tako treba dok ne legne, a kad pređem 500 km da dođem...
Škoda mi je prešla 190.000 i nikada nije menjana korpa ni lamela ni druk ležaj, kvačilo odvaja skoro pa ko kad je auto kupljen nov, malo posle sredine, pa recimo, na 2/3 od patosa..
Šta treba, da vozim i ovaj 190.000 dok "ne legne", lamela se malo potroši pa kvačilo počne da odvaja kako treba, na sredini ?
Ma idi bre... (pobegni) da ne kažem nešto gore !!!

Poslednja izmena:
Mislim da je majstor ipak bio u pravu. Treba to malo da legne, da se upari, navikne jedno na drugo, e onda kreće milina od vožnje.

To bi trebalo da se podesi.I ja sam imao takvog majstora pa sam prešao kod drugog, ne mogu da se mačujem i ubeđujem u neke stvari.

Tako će i biti, preći ću tih "famoznih" 500km, oteraću ponovo kod njega, pa videti, ako neće ništa da preduzme, okrenem se i odem kod drugog (kakve sam sreće, opet nekog "balvana)"....😃

To bi trebalo da se podesi.I ja sam imao takvog majstora pa sam prešao kod drugog, ne mogu da se mačujem i ubeđujem u neke stvari.
Sa duznim postovanjem na komentar nerazume vas odgovor to terba da se podesi kako se sta podesava na hidraulici dok je bila sajla to ok razumem odvrni zavrni za visinu pedale a kod hidraulike zar to nije automatika kakav set stavis takvu pedalu imas ili ti kolko para tolko muzike,

Kad si već menjao set,trebao si i cilindar za još 4.000 din jer tako kaže fabrika :D

Ono što možeš sam da uradiš,ako majstor nije je da ga odzračiš.Ako je majstor već to radio,onda očekuj iznenada pedalu u patosu.

Mada zna novo kvačilo da prevari da je mnogo nisko i teško je biti objektivan u oceni dal odvaja kad treba.

To se i menja sve kod takvog posla,ne ?.Neces valjda menjati korpu i lamelu da bi izostavio cilindar ili druk lezaj.

Nazad
Vrh