AUTOMOBILI - kvarovi, popravke i održavanje ...

Gledam sad onako u potaji, passat b7 2012-2016god sa 1.6tdi motorom cena oko 8-9k eura a ista godista peugeot 306 1.6ehdi za iste skoro pare. Oba u karavan verziji.
Nisam nesto u toku sa automobilima niti se nesto razumem ali od kada su se vw i psa susreli sa cenama polovnjaka?
Susreli se sa cenama i imt i zetor ;)

Ok, sve to stoji oko emancipacije ali ima oko toga da vw ima prodju na trzistu i drzi cenu. Kupuju se i drze cenu. Meni je bitno da ima dobar kapacitet za tovar a pezo ako se nije resio torzije onda dzabe sto je ok motor kada torzija losa pa malo-malo remont.
Za 1.6ehdi od psa sam cuo da su ok ali ovaj 1.6tdi od vw mi je nepoznat. Taj tdi je valjda oslabljena verzija vw 2.0tdi motora novije generacije.
Da se razumemo, ja prvi se sprdam sa vw ali realnost je da su rage
Isto i Astra H se još uvek lako i brzo prodaje,mada je polako i ona na izdahu.Duster se isto lako prodaje.

Dosta je i tehnički proredio vozni park,pa su cene otišle gore,nikad nije bilo lakše prodati auto jer mnogi ostali bez istog zbog tehničkog,a na kilo po saobraćajnoj 35 din pa se dosta trguje.

Okvir za tablice od inoxa
1d70101ad7036e92290b71f909c4c4a2.jpg

Послато са SM-A705FN помоћу Тапатока

Poštovani kolege molim vas za mišljenje oko kupovine Fiat Tipa 1.6 mjtd. Auto ima 330 000 km, 2016 godište,uvoz Italija. Kupljen je s unaprijed plačenim servisom u Firenzi,po ispisu iz ovlaštenog servisa nije imao većih kvarova. Sačuvan ko da ima 100 000 km. Nema dima na mjeraču, antifriz relativno čist,radi "glatko" Molio bih vas za savjet,unaprijed se zahvaljujem.

Sa tačke gledišta vlasnika Italijanskog vozila mogu da ti kažem možeš proći dobro a možeš i loše.Održavanje nije uopšte jeftino kako se misli, motor je pouzdan ali zato sve ostalo pod znakom pitanja.

Uzeo pre neku godinu sinovima polovan Fiat Stilo 1,9 JTD 2002. godište sa ne proverenom kilometražom, puno elektronike i u srednje-lošem stanju. Motor strava, ide kao metak, za..balo vek ali zato farba sva izguljena , a elektrika grozna, stalno nešto pišti sijaju žute lampice, pola dugmića ne reaguje, pritisnem dugme za spuštanje prozora, ono se upali svetlo..... Ćutimo i jurimo.

Otac vas vaš, pa ni tatko nema puno bolji auto. Sitroen C4 2011. godište 1,6 HDI sa DPF filterom, ebo ga otac.
Zato sinovi kad treba da se negde "prikažu" uzmu moj auto.
Ja nemam tih problema, mogu i na fergi da se vozam, vide komšinice neke druge kvalitete.;)

Otac vas vaš, pa ni tatko nema puno bolji auto. Sitroen C4 2011. godište 1,6 HDI sa DPF filterom, ebo ga otac.
Zato sinovi kad treba da se negde "prikažu" uzmu moj auto.
Ja nemam tih problema, mogu i na fergi da se vozam, vide komšinice neke druge kvalitete.;)
Znači pumpa hidraulike odlično funkcioniše, a i klipovi ne cure, pa drže dovoljno dugo, kada podigne težu mašinu?

Mislim da su kvalitetniji i pouzdaniji.To kazu i statistike koje sam ranije gledao.Podeli iskustva.

Uzeo pre neku godinu sinovima polovan Fiat Stilo 1,9 JTD 2002. godište sa ne proverenom kilometražom, puno elektronike i u srednje-lošem stanju. Motor strava, ide kao metak, za..balo vek ali zato farba sva izguljena , a elektrika grozna, stalno nešto pišti sijaju žute lampice, pola dugmića ne reaguje, pritisnem dugme za spuštanje prozora, ono se upali svetlo..... Ćutimo i jurimo.
Trenutno vozim Stilo 1.9 jtd-85 kw,i to s 257 000 km na satu s tim da sam kasnije saznao da je skinuto kod uvoza još 90 000 km. Točno da pišti svako malo zbog nekih žarulja,vode u gorivu,ali sve radi besprekorno. Motor potroši oko pola litre ulja na 20 000 km. Potrošnja goriva je mala u odnosu na ženin Grande Punto 1.4 8v. Zbog tog i pitam za Tipo,ako je i 1.6 mjtd izdržljiv k'o i 1.9 budem razmislio o kupovini. Hvala na odgovorima,no htio bih znati malo više o tom autu,pa ako netko ima to vozilo da napiše šta točno gledati kod kupovine.

Nema nikakvih problema taj 1.6,malo teže će da stekne slavu 1.9 JTD i kasnijih verzija,jer je taj 1.9 toliko rasterećen motor da nema šta da ga sahrani.

E sad 330 hiljada je već ozbiljna kilometraža i ako si siguran u servisnu istoriju vredi razmisliti.Ako ne znaš kako je održavan onda bolje beži od toga.

Imam ispis iz ovlaštenog servisa na temelju broja šasije. Znači samo je promjenjen kuplung i korigirana geometrija turbine,sve ostalo redovno održavanje

Mislim da su kvalitetniji i pouzdaniji.To kazu i statistike koje sam ranije gledao.Podeli iskustva.
Samo cu reci nije ono dzabe, devojka sa sela kola iz nemacke nema greske. A u pitanju je Tojota korola nova kupljena u Cacku u auto salonu 2006. placena 25000e. 2.2 DID136 ks.
2011. jedva u zameni otisla za nekog starog ML-a procenjena na 5500-6000e. . Spolja nije ogrebana. Ako te interesuju detalji napisacu.
Zato sam te pitao, zasto tako mislis, po cuvenju i statistici ili nisi imao problema s tim...

@Hunter99
Mislim da je kolega miksan mislio na novije polovne japance, a ne nove za koje je tvoja kalkulacija potpuno tacna.
Slično je prošao i moj poznanik koji je kupio novu hondu accord 2,2 dizel oko 2012 za oko 28000€, i mislim da je pre oko tri godine dobijao manje od 4 hiljade. Auto, takođe, kao nov maksimalno održavan.. Po meni odlična kupovina za polovan auto..

Nazad
Vrh