AUTOMOBILI - kvarovi, popravke i održavanje ...

Nemam ja problem u voznji kad je ukljucena ventilacije jer tad duva u stakla i nekako razmagli. Odnosno imam problem kad je vise putnika da tesko razmagljuje. Nekad u odredjenim vremenskim uslovima stoji parkiran i njemu zamagle stakla, a druga kola pored njega nisu zamagljena. Kao da mu se negde zadrzava vlaga i stvara kondenzaciju.

Isto kao kod mene,zadnjih dana je poceo cak da zaledi malo unutra kad ostane preko noci napolju.ta klapna je zakazala,ne znam da ti objasnim gde je,najbolje se raspitaj kod nekog ko zna...

Nemam ja problem u voznji kad je ukljucena ventilacije jer tad duva u stakla i nekako razmagli. Odnosno imam problem kad je vise putnika da tesko razmagljuje. Nekad u odredjenim vremenskim uslovima stoji parkiran i njemu zamagle stakla, a druga kola pored njega nisu zamagljena. Kao da mu se negde zadrzava vlaga i stvara kondenzaciju.
Ko te terao da stavljas stiropor 10ku pa sad nema vazduha 🤣🤣🤣🤣dok sam vozio golfa i ja sam klapnu cistio, isti problem. Pogotovo ako je dvoje, to kao da kisa pada unutra 🤣

Ja sam na laguni 2 imao taj problem,klapna je napukla posto imam u dve zone odvaja levu i desnu stranu..kad se vozimo kod mene toplo bije a kod suvozaca da se smrznes jel ne zatvara i pusta hladan vazduh samo...za tu zamenu trebalo bi da se skine cela tabla da bi se doslo do nje..mi gledali na netu covek skinuo kasetu iseko plastiku gde se nalazi klapna skinuo zalepio i cao .. tako i mi uradili evo radi samo tako

Послато са SM-A705FN помоћу Тапатока

Aco vidi filter prvo_Obicno magli zbog njega,ako prokišnjava negde isto hoce da magli kad se malo zagreje kabina pa počne to da isparava,mali hladnjak ako curi(lako se primeti fali tečnosti u sistemu),možda je i klapna ali tesko.
Po tome sto si napisao da magli kada je parkiran verovatno negde prokišnjava,opipaj tepih ispod table.
A bude takva situacija i kad su patosnice previse mokre.

Treba proveriti da auto negde ne pušta vodu u kabinu. Možda je neki deo kabine natopljen vodom pa voda isparava i kondenz ledi unutra. Proveriti gepek i ispod patosnica.
Jednom sam zaboravio dva dzaka graška u gepeku koji nisam otvarao par dana. Auto je rosio iznutra, ništa mi nije bilo jasno. Tek kad je poceo smrad da se oseća pogledam u gepek i imam šta da vidim.

Verujte ljudi da sam i to pomislio da prokisnjava. Medjutim nebo suvo, oko vrata suvo, patosnice gumene. Jedino sam zapazio da je ona plastika oko brisaca naprsla malo na jednom mestu. Sad razmisljam ako je moguce da voda tim putem nekako dospe u filter kabine? Taj filter nisam menjao, a ni proveravao.

Kada počne magliti, malo se otvori zadnji prozor, i odmah se osuše stakla. Kasnije zatvoriš i teraš. Dok ne otkloniš uzrok..

Posip za macke i slicno, staviti u carapu i tako zapakovan u vrata, gepek, na nekoliko mesta po vozilu. Skuplja vlagu.
Preko vetrobrana iznutra premazati penu za brijanje, sredstvo za pranje sudova, sredstvo za pranje stakla i slicno pa ce pomoci (bitno da staklo bude cisto, sto je teze kod pusenja u vozilu)

Verujte ljudi da sam i to pomislio da prokisnjava. Medjutim nebo suvo, oko vrata suvo, patosnice gumene. Jedino sam zapazio da je ona plastika oko brisaca naprsla malo na jednom mestu. Sad razmisljam ako je moguce da voda tim putem nekako dospe u filter kabine? Taj filter nisam menjao, a ni proveravao.
Kod francuza antena zna da bude mesto prokišnjavanja i džaba što je predihtuješ, ona napukne i pušta vodu unutra. Onda kederi, pun kufer svega na francuzima.

Filter ako ima obavezno zameni, prvo zbog sebe i zdravlja a i problem zamagljenih trebao bi da nestane.Neki auti nemaju taj filter, npr. Kao kod mene na 306, što je minus po meni.

Poslato sa MRD-LX1 pomoću Tapatoka

Zna li neko koliko se odprilike krece cena ispravljanja alu felne 16 cola? Pokrivila mi se na dva mesta bas na rub, nije pukla. Mogu da kupim istu takvu povoljno pa se razmisljam sta li mi se vise isplati?

Naravno da zavisi od vrste ostecenja, nego eto bar okvirno da znam. Izgleda da cu da kupim drugu, a ovu pretopim ili nekad ispravim pa za rezervu da sluzi.

Nazad
Vrh