AUTOMOBILI - kvarovi, popravke i održavanje ...

Ljudi jel ste proveravali katalizatore na vasim vozilima ? Ja danas gledao, katalizator je tu ,ali se vidi da je otvaran i ponovo zavaren. A var kao da su kokoske srale.:haha:Sta ce tu da bude 2023. bem li ga.

Jedno glupo pitanje.:rolleyes:
Jel moguce da isti auto vise dimi na plinu nego na benzinu ili sam ja umislio? U pitanju je plavkast dim (sagoreva ulje). Cak se na plinu i oseti onaj karakteristican miris sagorelog ulja,dok se na benzinu oseti samo normalan miris sagorelog benzina.

Да ли можеш да отвориш чеп од уља док мотор ради? 206-ица може, онда можеш да видиш одприлике шта се дешава. Да ли ће да дува на бензину или плину. Ако не може скини црево од иберлауфа обично је пре мап сензора и ту се може видети да ли дува или не.

Ma moze. Na cepu tu i tamo baci po neku kapljicu ulja,nista strasno. Isto i na sipki meraca. Baci po malo kad je na radnoj temp.,ali nista alarmantno. Ipak ima 250 k na satu + plus vracena km. Iber nisam gledao.

Jedno glupo pitanje.:rolleyes:
Jel moguce da isti auto vise dimi na plinu nego na benzinu ili sam ja umislio? U pitanju je plavkast dim (sagoreva ulje). Cak se na plinu i oseti onaj karakteristican miris sagorelog ulja,dok se na benzinu oseti samo normalan miris sagorelog benzina.
Plin je suvlji od benzina pa se gumice ventila stvrdnu,pa zato više dimi.Lako se menjaju ako imaš alat.

Znaci nisam umilsio. Ma ja sam operisan od mehanike ,ali koliko se razumem tu se skida glava i onda je najbolje da se sve odradi. Ne bi trebalo da kosta puno,a resi se i dihtung i ventili-vodjice i sta sve jos.

Ne mora da se skida glava,ako se ima alat.Hobi varijanta može da se nadje za 20-ak €.Ima i starinska metoda uz pomoć kanapa,ali je velika muka ako radiš prvi put.

Nazad
Vrh