AUTOMOBILI - kvarovi, popravke i održavanje ...

Nisam se lepo izrazio,više dimi na plinu,jer ima više kondeza.Svakako ako voziš na plin gumice ventila su za zamenu.Pogtovo ako auto vuče i radi normalno.A gumice ventila znaju da odvuku dosta ulja.

Radi mirno,tiho bez cudnih zvukova,bez variranja obrtaja . Lepo vuce jedino sto preko 3.500 obrtaja baca plav dim. Ovako se ne vidi dim,ali se oseca miris sagorelog ulja.

Taj motor mora visoko da se vrti da bi išao koliko toliko.

A gumice ventila ako imaš alat,mislim alat su obična klešta koja ujedno zbiju oprugu i drže stablo da ne potone ventil.Još ti treba gedorica da skineš deklu i klackalicu i magnet da skineš polutke (osigurače) Koji drže oprugu.

Ja sam u taksiju imao Multiplu sa plinom,trošila litar ulja na 5 dana,gumice se raspadale na dodir.Set gumica 800 din i 40ak min posla i laganih 30€ u džepu od očajnih drugara koji misle da moraju da rade generalnu :D

Zalomljen šaraf od map senzora (bio truo 80%). E sad nikako se ne da izvrnuti napolje, zapekao baš.
Čudno mi je to, jer je grana plastična.
E sad možda je i od toplote, ali opet nije moguće izvrnuti ostatak.

Peugeot 306 1.6 benzin

Poslato sa MRD-LX1 pomoću Tapatoka

Taj motor mora visoko da se vrti da bi išao koliko toliko.

A gumice ventila ako imaš alat,mislim alat su obična klešta koja ujedno zbiju oprugu i drže stablo da ne potone ventil.Još ti treba gedorica da skineš deklu i klackalicu i magnet da skineš polutke (osigurače) Koji drže oprugu.

Ja sam u taksiju imao Multiplu sa plinom,trošila litar ulja na 5 dana,gumice se raspadale na dodir.Set gumica 800 din i 40ak min posla i laganih 30€ u džepu od očajnih drugara koji misle da moraju da rade generalnu :D
Znaci tvoj savet je da se samo zamene gumice bez diranja glave i ventila ?

Mnogi su otvarali motor zbog gumica ventila, realno na benzincu nema sta drugo stradati, eventualno karike.

Послато са SM-G970F помоћу Тапатока

Nazad
Vrh