AUTOMOBILI - kvarovi, popravke i održavanje ...

Guek9kqTURBXy84OGU0NGZmNzJkOTllYTA4MzliMmQxMjkxMDdjOWJmMi5qcGVnkZMCzQOOAIGhMAU

Klasičan simptom gumica ventila,još ako dimi uz brdo pod opterećenjem :)

Neće da izlete klipovi,ima Clio blokadu fabrički.
Audi jaje..benzin plin i krenemo mi iz Zadra autoputom prema Zagrebu..Sve uzbrdo....pun gas a on stoku jedva a iza nas se nista nevidis od plavog dima.Samo da mi izdrzi do Bihaća..mislim ja...jos 7 godine ga vozio bez diranja u motor

Ja sam hobi mehaničar,nije mi osnovno zanimanje ali volim da se zanimam,pa još i kad se isplati.

Imam dosta poznanika koji voze na plin i jave se sa klasičnim mukama,počeo da dimi plavo propao mi motor :) Uglavnom se reši zamenom gumica.

Znal ko cemu sluzi donja pumpa na audijevom 2.5 motoru a goni je obicni malo siri remen...nesto mi tu negdje pocelo brondat

Pozdrav. Dali je neko čistio usisnu granu na Pežoovim benzincima i koliki se efekat dobije?

Koliko sam mogao da vidim preko kamerice na sondi zamašćena je dosta..

Ujedno bi izvrnuo šaraf od Map senzora koji se zalomio skoro, nisam htio da bušim dok je na motoru.
8d379aae8fcb91526e1f150cdc049da7.jpg

Poslato sa MRD-LX1 pomoću Tapatoka

Kod mene ga na jednom autu fizicki ima,ali se vidi da je otvaran (znaci nema ga) ,a na drugom nisam ni gledao. Videcu bas sad pocetkom Februara mi istice reg. ali ja sam tako razumeo. Upozoravace do pocetka primene novog zakona. Ako ga ne odloze opet.

Mene nisu ništa upozoravali, iako ga nema. Mere izduvne gasove, samo su mi rekli kakvo je stanje, a primena je odložena za 2023. Moj ima izduvne gasove daleko ispod granice i bez katalizatora, ali moraće fizički da postoji katalizator kada krene primena zakona (AKO krene).

A za drugi auto na drugom tehničkom pregledu mi nisu rekli ništa, ni da li ima, ni da li nema, ni kakvi su gasovi.

Kod mene ga nema ni fizicki.. dosad niko nije gledao
Мере гасове и ако ти мотор излеће ван прописаних стандарда са гасовима, ниси прошао. Да ли и како третирају постојање или непостојање катализатора, то не знам, али ако гњаве око неисправне централне браве, немој да те изненади ако им у око упадне да ауто фабрички има катализатор, а твој га нема.

Situacija na tehničkim pregledima je trenutno takva, da ćeš lakše proći bez kočnica, nego bez sijalice.

Danas sam konačno skinuo klapnu gasa i imao sam šta i videti. Malo carb cleanera i kao nova..
Svugde po prodavnicama delova tražio nove dihtunge između klapne i grane i jednog plastičnog dela - nigde nema za naručiti..
b364525873c4a32679b3e3d0c5755bb9.jpg
b9eb8f3338accd66f27d8e0ebb20bb99.jpg
231c0574a52c8d56ec15651c6cfa0f11.jpg
c25e62fb27446ac8aee515e3e6a8e5f2.jpg

Motor ne guta ulje, da kucnem u drvo
Ali opet je mastan.
Tih naslaga je bilo i sa unutrašnje strane dekla ventila. Valjda ovaj pre mene nije menjao ulje redovno.

Nazad
Vrh