AUTOMOBILI - kvarovi, popravke i održavanje ...

Strasno... Nije od ovih većih pumpi. Već lokalna u selu... Ali opet svejedno....

Ja sam uzeo Tigar Taurus. 205-55-16. 5700 u Sapcu, besplatna montaža, platio samo balansiranje. Uz masnu banderu idu. Cale ima na četvorici Kamu. Dok je sneg vrh, a kada je mokar kolovoz ne dao bog al se kliza. Malo jače kočnica, proklizava i radi abs. Tako dok ima snega vrh, kada nema ni za krasni nisu. Pritom bas bucne.

Na službenim dasterima smo imali dunlop winter sport 5 i bile su odlične u svim uslovima. One koje su izdržale da se potroše su korištene nekih 50-60 hiljada i bile su dobre čak i tad, nakon nešto manje od dvije godine.

Sad imamo bf goodrich g-force winter 2 i nisu loše. Po snijegu idu fino i dobro se čiste, ali hoće malo da prokližu u blatu jer je sitna šara pa se lakše napuni. Za 90% normalnih korisnika to nije problem, ali ko ide na malo ekstremnije lokacije možda bi trebalo da potraži nešto bolje.

Aco posto si me dotakao svojim postom,meni se ne svidjaju ni na kolima, tj ni jednom vozilu, ne svidja mi se firma, ali o ukusima ne treba raspravljati...
Zato i postoji veliki izbor pa kome sta pase to i pazari.

Послато са SM-G970F помоћу Тапатока

Gde sa Brinom izlazimo zimi neko ne moze ni peske da progazi. Ko ne veruje , cujemo se i vidimo uskoro sa vrha Srbije kad napada.:cao:

Bas nisam primetio da je uopste tvrda guma, a narocito ne uzasno tvrda. Kad moja 147-ica godinama izdrzava sa tim gumama ne vidim ja tu nikakav problem za trap. Jedino sto su mi one u dimenziji 185/65 R15, a letnje 205/55 R16. Krivo mi sad sto sam izgubio slike sa starog telefona kad sam gurao sneg ko grtalica da bi komsije mogli da izlaze.

Brener
To su kola!!!!
Brener i čekić sve reše!!
Pre neku noć zbog prokletih daljinskog nisam mogao da pokrenem pasat a noć 2 ujutru, moram da vozim matorog na urgentni u NS
ništa imamo još dve opcije Yugo i Florida
Zlo doba noći pa neću da Zeta zovem da uzmem neki od njihovih
A druga stvar šta fali ovim dvoma PRAVIH AUTA!!!!
Uzmem Yugo, ljudi moji nisam ga vozio baš dugo 3_4 god
To je AJKULA!!!!
Prva stvar on je u istom stanju kao kada je izašao sa trake 2004g , na satu 248k km
Motor je 'Talijan i do sada je prešao 170k km
Gume su nove 145/80r 13
Jugo ide vuče ujeda niti šta čipka niti išta ganjam ga 90_100km/h i baš ide prelepo
Potrošnja 8-9 plina
Delovi su toliko jeftini da mi nije jasno da neko drzi juga u lošem stanju?????
Oduševio me!!!

Sent from my moto e5 using Tapatalk
U zadnjih 5 godina ovde sam vidio svega 2-3 jugica i jednog stojadina.
Pre ovog poskupljenja gvozdja bilo je par ljudi koji su drzali dijelove za njih, ali sad jedva drze dva covjeka. I kod ovog jednog sve skupo u pm ( gibanj od jugica 20e, hladnjak grijanja 20e).
Ali zato golf dvica... Mislim da ih imamo vise nego sto ih je fabrika proizvela.

А како се сада зову оне гуме што се праве у бившем "Трајалу"? Рече ми локални вулканизер да су њему на "Голфу" њихове летње ОК.

Bas tako Zorge. Nego reko bolje da ne pisem to da ne bude da kontriram kolegi.
Ma kakvo kontriranje,zagledao sam ja tu Kamu još dok je Čajka uvozila i dok je bila smešna cena za ženinu A klasu,ali u prodjenju sa Rikenom je užasno tvrda.Sad sam opet uzimao ženi i opet Kama u ponudi za te niske brendove.Orium što mu dodje isto što i Riken ista cena kao Kama.A Riken izgurao 3 sezene i još ima legalnu šaru,ali nije je postala mnogo posna.Na Kangu stavljen Winter Cargo Riken već 5 godina,a vozi ga nas 6 kako kome zatreba.Po mom iskustvu u toj niskoj klasi je Sava majka,ali Sava je opet užasno meka i magnet je i za najmanji ekser.

Na kraju za 460 din više po gumi A klasa dobila Riken all season,pa da vidimo i to.

Starfire je iz Kruševca,ali se to ne proizvodi za naše tržište,to je tek tvrda guma,veće dimenzije kod nas stavljali na kombiće kao C gumu.

Ma ista priča kao i Kama,bila smešno jeftina prodavala se kao luda,ona naišla Kama koja je bila jeftinija,a za klasu bolja guma od Starfire.Isto kao i Mentor i to je pravljeno u Kruševcu ja mislim.

Sad će LingLong :ROFLMAO:

Nazad
Vrh