AUTOMOBILI - kvarovi, popravke i održavanje ...

Kazem ja tu tvrdocu stvarno nisam primetio, a imam i dve RIKEN zimske. Kod ovih RIKEN sam odma primetio cim sam uzeo u ruke da su njima ustvari bokovi mnogo slabi, bukvalno su mi prsti upali u bokove. KAMA ima jace bokove od njih, to stoji, ali cak i ona nekadasnja TIGAR WINTERA ima jace bokove.

Ja bas imam kama zimske, evo 2. godina, zadovoljan, al kad sam ih montirao rece mi vulkanizer da se nisu bas pokazale i da su imali reklamacije, razlog poroznost i posle nekog vremena krece "da se otvara" i gubi vazduh , to ne moz da se lepi jer se desava na vise mesta odjednom

Michelin po meni opravdava cenu. Imam na Astri letnje Michelin i zimske Riken. Razlike je kao **greška i oko. Michelin presle 110.000km i sada su za bacanje jer sara je 2mm a Riken su presle 7500km i jako puno su se potrosile. Buka u autu je razlika duplo samo zbog guma.

Kazu da su Michelin gume najjeftinije po predjenom kilometru. Bile su mi skupe za dimenziju 205 55 R16, nesto preko 12000 dinara, pa sam uzeo Toyo observe za 8000 dinara komad. Uz auto sam dobio Falken. Prvi put sam cuo za tu marku, cak iz prve nisam ni uspeo da procitam ;) po ceni su negde izmedju premijum klase i neke srednje klase, oko 10 000 din komad.

Ja na ML-u imam bridgestone blizzak i to samo zato što donosi pare i gazi velike kilometraže pa neću da se zezam.225 50 19,kod nas 30 hiljada run flat i XL.Uzeo u Sloveniji sa povraćajem izašle 19,580.

Audi i A klasa teraju Riken i onako se A klasa vozi po gradu,a Audi više stoji nego što se vozi.

Ja sam imao te Blizak na Sharanu jedno godinu ipo, i to je guma samo za terence ili SUV, ali mislim da i njima razbija trap koliko joj je tvrda bočna strana.
Navodno jedina guma koja se za nuždu može voziti i skoro izuduvana..
Kvalitet je neosporan, ali samo za ono za šta je namenjena. Mislim da je na ML-u prava mera.
Inače ja letnje vozim isključivo Michelin.
Kada sam ih jednom probao više ne menjam.

Poslato sa PPA-LX2 pomoću Tapatoka

Nikad ne vučem samo prikolicu,ovek oborena sedišta pa se tovari sve šta može da stane.Skoro neka JD rolo presa,na prikolici pozadi pun.Gume samo šušte.

Al da ih nisam isplatio od jedne ture,ne bih nikad stavio :D

Pre Rikena imao sam zimske Good Year ipak su bile tise od Rikena. Na 100km/h je razlika ocigledna.

Nazad
Vrh