AUTOMOBILI - kvarovi, popravke i održavanje ...

Pa jesi li provjerio osigurač ?
To prvo vidiš....
Izgoreo mi par puta osigurač (tome je i namenjen), pogledam, vidim,promijenim i teraj dalje....

Није. Има осигурач од 15А баш за упаљач и којешта ситно у кабини, ал' није он - има већ колико година да су некаква светалца по кабини престала да раде, а када сам рекао мајстору за то, рече ми да зна шта је и да то средимо у летње доба, када су каблови меки, јер треба да се раскупуса онај средишњи тунел и да копа по оном снопу каблова. И наравно, никада нисам имао воље да му ауто терам само због тога јер ми то што је било на тој линији и није нешто било потребно - ево тек сад, да имам да убодем пуњач за навигацију.

Јок. Кад је у питању кретање електрона, обазрив сам до страха од тога - не поправљам, ако није покварено, а и кад је покварено, обраћам се мајстору. Него је ствар што ту имам извучену струју, па лепо стоје каблови са сталним напоном, преко контакт браве и масе, а пуњач вуче до 2А, па реко', да спојим то са "мртвим" гнездом упаљача, још ако ми за неки дан дођу из Кине носачи за ин-лајн осигураче, да се и тако осигурам...

Aко се обратим мајстору, биће то тек од пролећа, кад отопли. Доста ми је дружења са њим за ову годину, чак и превише, поготово ако се сетим скорашњег зезања са кочницама и заменом свега тамо, осим гумене навлаке на папучицу кочнице.

Pa jesi li provjerio osigurač ?
To prvo vidiš....
Izgoreo mi par puta osigurač (tome je i namenjen), pogledam, vidim,promijenim i teraj dalje....
I meni na pasatu neko veče izgori
Od upaljača stavim novi on isto dok sam ga stavljao
Moram probistriti šta je
Letos je frižider lepo radio
Ladili rogonju

Sent from my moto e5 using Tapatalk

I meni na pasatu neko veče izgori
Od upaljača stavim novi on isto dok sam ga stavljao
Moram probistriti šta je
Letos je frižider lepo radio
Ladili rogonju

Sent from my moto e5 using Tapatalk
Kad istopi osigurač,uglavnom kontakt ostane zalepljen pa izbacuje stalno.Skini i očisti.

Nema kod njega neke velike filozofije,ako nije osigurač onda samo kontakt.

Kad se vec pise o niskobudzetnim gumama Kama Viatti Brina je neprevazidjena ! Za dubok sneg mnogo bolja i od Tigra i Save i ostalih gluposti ( Lassa,itd)

Imam na kamionu vodece "kame" malo su bolje od kineskih, nista specijalno, uglavnom brzo pocnu da tresu.
Sava kad se stavi na vodece, to je razlika!!
Tako i na kolima, sava je cudo, iza nje odmah debika, ne znam tacnu oznaku uglavnom je i cena skoro ista.
Ovo govorim za sneg i klizav kolovoz.

Послато са SM-G970F помоћу Тапатока

Kad se vec pise o niskobudzetnim gumama Kama Viatti Brina je neprevazidjena
Ја већ пар година имам пар зимских "Кама" 519 без спајкова (у Русији их продају са спајковима; тамо нису забрањени). Оне су, колико сам разумео, са дезеном "позајмљеним" од финских "Нокиан" зимских гума "Хакапелита". Има доста дубоку симетричну шару са ситним ламелама и по леду су сасвим просечне, али кад се до'вате снега...

Иначе, "Виати" је нека "Камина" марка коју су, како сам разумео, увели када је почела да им ради нова производна линија.

Zeza cala juče nešto golf 4. Teško pali do zla Boga. Tj vergla dugo sačuvaj boze. Rešimo mi da skinemo filter goriva jer je već blizu 10k (mali servis). I izručimo gorivo iz filtera da se ne prospe i imaš šta da vidiš.

U pravu je Laza, pored KAMA guma u snegu druge nemaju sta da traze. Znaci sneg i putnicki auto. Ne pricamo sad o letu i +40 stepeni ili kamionu i vodecim gumama. Odakle KAMA izlazi cak ni cuvene SAVA gume ne mogu. Bilo je i ovde sumnjicavih ljudi koji se kleli u SAVA gume, ali kad su probali ove druge, promenili su misljenje. Za mene je godinama bila WINTERA i za leto i za zimu dok nisam kupio "ruskinje" kako ih zovemo, ali njih samo zimi teram, a za leto imam komplet letnjih. Onda kupim ove RIKEN nove sto se pojavile, kao hvale ih ljudi, dobra sara i sta ti znam i stavim ih ja na kola, ama odma na prvi mali snegic sam primetio da ne mogu da vucu kao ruskinje. Sad opet cepam ruskinje, a imam i dva komada te RIKEN.

Kao sto sam i napisao. Znaci ne sve Kama gume vec Viatti Brina. Zimska sa asimetricnom sarom od 10 mm. Inace kod mene je ova Kama skuplja od Riken.

Zeza cala juče nešto golf 4. Teško pali do zla Boga. Tj vergla dugo sačuvaj boze. Rešimo mi da skinemo filter goriva jer je već blizu 10k (mali servis). I izručimo gorivo iz filtera da se ne prospe i imaš šta da vidiš.
Šta li tek ima u rezervoaru?
Kvalitet goriva na našem tržištu..

Poslato sa MRD-LX1 pomoću Tapatoka

Nazad
Vrh