AUTOMOBILI - kvarovi, popravke i održavanje ...

Ja imam ovog 1.4 tdi 2000 god. dobar auto,imam ga preko 10 god. Nikada me nije ostavio na putu. Ide kao lud, mali potrošač.

Kako je kod vas ako na tehnickom utvrde da je neka sijalica pregorela? Jel vam pisu kao neispravnost i vracaju ili imate pravo tu na licu mesta da zamenite sijalicu i da se nastavi tehnicki pregled?
Nemam iskustva. Znam da su nedostaci podijeljeni na manje, veće i opasne. S manjim se može proći tehnički uz upozorenje da ga treba otkloniti,, a ako se radi o većem ili opasnom, pada se na tehničkom. U koji spada pregorjela sijalica, ne znam. S obzirom na to da se pregorijevanje može dogoditi u bilo kojem trenutku, logično bi bilo da se tretira kao manji nedostatak. No, zakoni nekad nemaju veze sa zdravom logikom, tako da ti ne mogu kvalitetnije odgovoriti.

P.S.
Pronašao sam Pravilnik o tehničkim pregledima vozila i tamo se neispravnost žarulja vodi kao manji i kao veći nedostetak, ovisno o kojem svjetlu se radi. Pravilnik je na poveznici:

Vjerujem da i kod vas postoji važeći pravilnik ili neki drugi propis.

Cudni su nasi zakoni. Kod nas bilo koja sijalica da ne radi oni to smatraju kao neispravnost i vracaju sa tehnickog uz rok od 3 dana da se to otkloni. Proteklih godina mi se dva puta desilo da me policija zaustavila jednom mi nije radilo kratko svetlo, a drugi put zadnja pozicija i nista, puste me da nastavim put, sto je i logicno. Medjutim na tehnickom ja reko odma tu da zamenim kad ti oni skocise to je neispravnost, mora vani pa ponovo i tako i bi. Uglavnom nista strasno, ali sam izgubio silno vreme.

Ja hteo da umem letos 2014g polo 1,4tdi nešto preko 100ks
Sve sve ali meni je tesno i zato ga nisam uzeo
I smešno je kad stanem pored njega 185cm i 110kg pitaš se kako je ta životinja stala unutra

Sent from my moto e5 using Tapatalk

Ja imam pola 1.4tdi 2003 god. Uzeo zeni za posao,a ja ga najvise vozim. Do sad sam presao sa njim 25000km i nisam nikakvih problema imao,auto ima vise mesta na zadnjoj klupi nego golf IV.

Skoro sam primjetio da kad parkiram auto par kapi ulja iscuri na izduvnu granu i smrducka.
Gledao sam odozdo i nigdje ne mogu primetiti odakle curenje.
Pežo 306 1.6 benzin 72kw
778902891426b359f05e805b907f7710.jpg

Poslato sa MRD-LX1 pomoću Tapatoka

Zar ne radi Stamenkovic Common Rail? Cuo od svog majstora da mnogi hvale dizel servis Dmitrovic, dal bese zemun. Mada to sve ide od slucaja do slucaja.

Послато са Redmi 6A помоћу Тапатока
Stamenkovic ne zna na fergusonu pumpu da uradi,kod njega ide samo onaj koji nije upucen. Citao sam na forumu za tog Dmitrovica,uglavnom ga hvale

Moram da vidim da li je potreban bosista.
Desava mi se na pasatu da odjednom digne ler na 1000 obrtaja i pocne da podrhtava.
Na diqgnostici nema greske,jedino sto jos pre bosiste ostaje da proverim su regulatori pritiska goriva,jedan je na pumpi i da na railu,e sad svaki je po 100e,pa bi valjalo da nadjem polovno da mogu da se igram

Јовица, изнад би требало да буде филтер уља ако се не варам. Кад му даш ватре хоће да избаци мало уља од притиска. Или кад се мења уље проспе се из улошка филтера.

Kakve gume stavljate na terence 4x4? Ovde ne mislim na Ladu Nivu jer na nju idu uglavnom ruske gume, mislim na ove novije fensi terence tipa Duster, Sportage, Qashqai koji i nisu baš pravi terenci ali uz dobre gume služe dosta dobro. Treba da menjam gume na Dusteru pa gledam šta ću. Da dodam da to treba da budu jedne gume koje idu cele godine (oko 18000-20000 km godišnje). Ima li neko iskustva sa Matador Izzarda MP72 gumama?

Nazad
Vrh