AUTOMOBILI - kvarovi, popravke i održavanje ...

Pravo da ti kažem, kod mene su klešta procurila na osovinici. Majstor kaže može se ta biksna i gumica menjati, ali nije trajno..
Nisam hteo gubiti vreme i poslušao sam odmah.

Poslato sa PPA-LX2 pomoću Tapatoka

Problem je automatski mehanizam zatezanja ručne kočnice!!!!
Ima ona ka krckalica računa unutra i prenos na klip

Sent from my moto e5 using Tapatalk
Nisam te bas razumeo sta racuna krckalica?
Kod mene nema nikakvih curenja kocione tecnosti. Klip nije zaribao, klizaci nisu zaribali, polugicu rucne kad potegnem rukom i pustim vraca se u pocetni polozaj. Pomislio sam da mozda plocice nekako nisu pregrejane pre nego sam ga kupio pa da zbog toga slabije koci. Sad mi Luka dao zagonetku za taj automatski mehanizam unutar klesta?

Aco u pravu je Luka, to se zaista ne popravlja. To kupiš novo i miran si..
Bilo bi idealno zameniti obe strane, tada bi auto kočio ko nov..

Poslato sa PPA-LX2 pomoću Tapatoka

I čarape se u paru menjaju!!!!
Ali bitno je danas kakva je muzika u autu, oprema koji je auto itd
A gume ĆELOUSTONKE kao astal ćelave, kočnice ASS ako stane stane itd itd
I pozdravljam nova pravila za tehnički
Jesu presrali sa gasovima ali ovo sijalice i to podržavam
Drzao sam vulkanizersku radnju u NS i vozio jugo 55 u full stanju
Kakvih kršina stranih sam se nagledao ne smeš dizalicu staviti ali ne to MAZDA, ALFA I druga djubrad

Aco, to i majstori koji su otvarali verujem da ne znaju sta ima unutra.
Znaju da treba novo i jbg.
Razumem tvoju zelju da izvalis princip rada, i ja sam radoznao
Sad da li ce moci da se popravi a da bude bezbedno, sam proceni.

Послато са SM-G970F помоћу Тапатока

Ama ja klesta mogu da kupim vrlo lako, ali to ne znaci da nece da izlete delovi iz ovih🤣 Jednostavno volim da utvrdim o cemu se radi, a ne menjaj redom. Bas da menjam i na drugu stranu stra me da ne bude mnogo, da se ne iznenadi golfic😂

Aco tvoja glava u torbu ide!!.
Ja auto odrzanam maksimalno što se tiče trapa i kočnica i volana!!!!!
I uvek nove gume!!
Predjem 20_30 000km i prodam ih za 60_70% cene
Zato i izbegavam da vozim tudja auta!!
Pa ja na Floridi letos kad sam radio kočnice
Svi cilindri novi
Nove sajle
Nova creva nove pločice i pakne
Diskovi i doboši
Moj život da zavisi od 100e
Ići ću da terena po lošem vremenu blato led čuda
Bitno mi je imati siguran auto sa dobrim grejanjem!
Muzika ne treba!!!!!

Odvrneš klip,skineš prašinjaru i O-ring odviješ polugu ručne izbiješ meahnizam od ručne i počešeš se po glavi i odeš kupiš druga ispravna klešta.U pitanju je osovina sa štelerom koji je pertlovan ne možeš mu ništa.Dešava se da korodira osovina,ali onda ne vraća polugu ručne.

Cuti nemoj da mi spominjes glavu i torbu da mi baksuziras. Inace da nisam poceo da proveravam kocnice zbog registracije ne bi ni znao za ovo. Eto kolika je ta razlika. A teram u njega i gvozdje i cement i kukuruz i mekinje i to tovarim propisno i nikad nisam primetio da tesko ukocim, bez sale. Znaci nema govora o nekoj nebezbednosti. Gume zimske, sara 8mm, muzika njegova fabricka radio kasetas + CD sarzer za 6 diskova. To je meni radno vozilo koje teram dosta po losim putevima i jako retko preko 80km/h.

Treba da može lagano da se pomera rukom i da je opruga vraća,ako glavi onda je osovina korodirala.Ako ide lagano,a opet ne možeš da našteluješ onda je otišao šteler.Koji se ne popravlja,sem ako nisi veliki entuzijasta.Ne može ni da se kupi kao zaseban deo.

Nego jel ti to šteluješ kako treba?Nadrukaj nožnu par puta pa onda povuci ručnu par puta.Moraš da digneš obe strane i obe poluge treba da udaraju u graničnik.Onda iz kabine zategneš onu desetku toliko da se poluge odmaknu 3mm od graničnika na obe strane i to ti je to.

Onaj leptir ili kako već,mora da stoji ravno jer on kontroliše da obe sajle budu jednako nategnute.Ako se krivi u neku stranu onda je jedna sajla istegnuta ili nije odgovarajući tip nova.

To je ovo?
f375cf8931e03e828a41ef6148945f78.jpg

Nije :D osovina sa jednog kraja klasičan navoj,onda ide pertlovana budža koja unutra ima ležaj i "zvečku",a na drugom kraju je trapezni navoj.

Evo da vam javim da je fala Bogu problem resen. Razbucao sam klesta, onu cegrtaljku ili sta je vec unutra nisam ni pokusavao da otvorim. Uglavnom sve oprao, utvrdio na izgled da je sve kako treba, podmazao i sklopio. Par puta izbacio klip vani, zatim vracao nazad i vidim sve radi kako treba. Polugicu za rucnu takodje probao i tu sam zapazio da se ona sad malo bolje vraca. Sve sklopio, sipao kociono ulje, ispustio vazduh, pdesio i evo vata ko za oci. Ako me pitate u cemu je bio problem ni sam nisam siguran. Verovatno sto je prethodna sajla bila neko vreme zakidana i rucna nije radila pa da je tu doslo do nekog poremecaja.

Nazad
Vrh