AUTOMOBILI - kvarovi, popravke i održavanje ...

Kakvog ste misljenja u vezi ovih automobila
Astra h
Golf 4
Fiat stilo,
Svi su godista oko 2001, benzinci 1.4, za lokalnu upotrebu, tako reci potrcko, stim sto bih zadrzao auto 4- 5 god.
Da li su neki posebno problematicni, kvarljivi?
Da li moze da bude problema sa registracijom takvih auta?Mada vidim da ljudi teraju i starija kola
Nema Stilo 1.4 tog godista. Tek od 2004. godine je taj motor poceo da se ugradjuje u njega. I dobar je motor, obican atmosferac, lak i jeftin za odrzavanje. Ko ti kaze drugacije, laze te ;) Samo, ne treba ocekivati neka cuda od njega sto se tice snage.

Za preporuku za neki auto ovde kod nas definitivno ne treba pitati nekog ko ima taj auto , nego nekog ko ga nema , jer je realnije definitivno . Npr vise majstora koji rade razna auta pitati za taj , pa napraviti prosjecnu pricu . Tako za stilo 1.4 pitaj vise razlicitih majstora pa zakljuci sta kazu . Eto npr samo jedna stavka , da neidemo dalje , koliko trosi ulja ?

Ne znam vala ljudi, nije mi logicno da menjam klesta, a koci. Pokusacu sutra malo da ustelujem i da vidim kolika je dozvoljena razlika u sili kocenja.

Videćeš da je čeljust nije mi prvi
Radim auta samo kome baš baš moram ako je baš baš neizlazna situacija
Mrzim posao oko auta
Zato vozim pasat B5
Legneš ispod i uradiš veliki servis
Bosch pumpa i a dizne sam uradiš
Jes malo trom 66kw

Sent from my moto e5 using Tapatalk

Za preporuku za neki auto ovde kod nas definitivno ne treba pitati nekog ko ima taj auto , nego nekog ko ga nema , jer je realnije definitivno . Npr vise majstora koji rade razna auta pitati za taj , pa napraviti prosjecnu pricu . Tako za stilo 1.4 pitaj vise razlicitih majstora pa zakljuci sta kazu . Eto npr samo jedna stavka , da neidemo dalje , koliko trosi ulja ?
Ako se ovo odnosi na mene, ja ga nisam preporucio. Samo sam rekao da je jednostavan motor i jeftin za odrzavanje. Na kraju, isti taj motor je isao u Grande Punta, 500L, sada i u novog Tipa. Isto se ovo moze reci za neke druge motore iz drugih grupacija, ali da ne idemo sad van postavljenog pitanja. Covek je pitao da li su neki problematicni, ja sam odgovorio da ovaj nije i to je to.
A tek majstore kad pita, svaki ce da pljuje neki model, i kada sve sabere, ispasce da su svi krsevi.

Ne znam vala ljudi, nije mi logicno da menjam klesta, a koci. Pokusacu sutra malo da ustelujem i da vidim kolika je dozvoljena razlika u sili kocenja.
Isti problem sam imao na kombiju opel movano,resio sam ga tako sto sam na klackalici izravnao sajle,podignes oba tocka zatezes rucnu zub po zub i kada jedan tocak zablokira vidis koliko fali drugom tocku kod mene je to bilo 3mm,onda sam napravio cauru od 3mm i stavio na sajlu,bukvalno skratio sajlu za 3mm .Probao koce oba u isti vreme,otisao na tehnicki prosao bez problema

Sent from my S31 using Tapatalk

Drugar je i so golf 2 mislim 92g sa takvim motorom imao je servo i klimu!!

Sent from my moto e5 using Tapatalk

Jel imate neku preporuku za remont PD sistema, Siemens- Continental? Majstor mi fali Servis Dmitrovic iz BG-a. Skoro svi odbijaju da rade ove dizne.

Послато са Redmi 6A помоћу Тапатока

Isti problem sam imao na kombiju opel movano,resio sam ga tako sto sam na klackalici izravnao sajle,podignes oba tocka zatezes rucnu zub po zub i kada jedan tocak zablokira vidis koliko fali drugom tocku kod mene je to bilo 3mm,onda sam napravio cauru od 3mm i stavio na sajlu,bukvalno skratio sajlu za 3mm .Probao koce oba u isti vreme,otisao na tehnicki prosao bez problema

Sent from my S31 using Tapatalk
Veruj mi da sam vec pripremio malu maticu koju sam raseko i planiram da je podbacim na tu desnu sajlu i da ih tako poravnjam. Mislim da je kod mene ona klackalica malo pokrivljena i zbog toga se to desava.

I ja mislim da je problem u kleštima kod Golfa 4. Ja imam.Toledo 2 i to je sve isto. Klešta imam u rezervi i samo menjam. Rastavljao sam jedna potpuno, zamenio gumice i sada bi trebali da ih vratim da vidim da li će negde curiti. Razlog rastavljanja je bio upravo blokiranje mehanizma ručne kočnice. Međutim i klizači mogu praviti problem pa valja prvo njih srediti.

Sent from my G630-U20 using Tapatalk

Bato mislim da nisi pazljivo citao sta sam pisao. Znaci fala Bogu niti nesto curi, niti blokira, niti nesto trece. Kako znam? Proverio sam sve detaljno i klesta i polugicu na njima kad sam otkacio sajlu, naravno klizace i sve se normalno ponasa. Tockovi blokiraju kad potegnem rucnu jer tako i treba, a odblokiraju kad je spustim jer opet tako treba. U voznji ne struzu ili sta ti znam. Jedini problem je sto rucna na desnom tocku kasni, ali vise nije ni bitno. Javio se kolega Vasovac koji je imao takav problem i potvrdio moje sumnje i nadam se sjutra da podesim da hvataju istovremeno.

Nazad
Vrh