dobrodol
Član
Ne, 1.25 benzin......U Beogradu 'ruke' za veliki servis naplaćuju 80€, ali dobar majstor se čeka i nekoliko dana ili se zakaže.
Mislim da ti je naplatio realnu cenu, a veliki servis si svakako trebao raditi.
Jeli to onaj 1,4 dizel?
Poslato sa PPA-LX2 pomoću Tapatoka
U pitanju je Novi Sad...
Našao sam servis preko Googla, video pozitivne komentare, imao nekog posla u Novom Sadu, nazvao na navedeni broj telefona i zakazao dolazak na "dijagnostiku"...
Čovek me lepo primio, pogledao, odmah rekao šta je i koliko će to da košta...Dogovorili već za sutradan da doteram ujutru i da će u toku dana uspeti da odradi,međutim, iz nekih (meni delimično realnih) razloga nije stigao taj dan, pa sam morao da se snalazim za odlazak kući, ali nije mi prvi put da iz NS-a do kuće moram da se snađem...
I na tome bi se završila jedina " zamerka" dotičnom majstoru...
Video sam i sam da su mu u servis pristigle 2 (stare) mušterije "preko reda" i da automatski ja, kao novopridošlica, moram na "stand by"...
Pomirio sam se s situacijom, pozdravio s čovekom, i put pod noge, kući....
Svakako je bilo očekivano da vodena pumpa " pandrkne", auto je prešao 185.000km (stvarnih) sa "fabričkom" pumpom, ali je "fora" u tome što ja nikada ne praktikujem da menjam ili popravljam nešto ako dobro radi, redovno proveravam i pratim rad, habajuće delove odmah, a ulja i fluide po preporukama proizvođača auta i specifikacijama na bocama, (ali opet neka moja "srednja" procena) tako sam i uočio nepravilan rad motora, i fokusirao se da se to odradi, i odmah usput, i sve ostalo, ali u kvalitetu...
Znam da moj stav nije prihvatljiv većini, jer to "mora" tako, ne mora, zaista, i to me ne interesuje niti tangira....
Na Škodi sam promenio originalnu " prvu" vodenu pumpu (zanimljivo) slično, na 190.000km, originalnim novim delom iz Češke, a najluđe, Škoda čak nije ni registrovana...
Znam da su ta vozila iz uvoza uglavnom vožena dok im se duša ne izvadi, a zatim pri prvom kvaru prodaju, i kupuje se drugo, novo ili polovno a mlađe i u boljem stanju, retko ko se odlučuje da popravlja redom kako krenu kvarovi, a krenu jedan za drugim....
To i ja ovde očekujem, nije problem, sve što stignem ili mislim da umem, odradiću sam, što ne, svakako sam (sasvim slučajno) našao čoveka kome mogu da poverim održavanje auta...