AUTOMOBILI - kvarovi, popravke i održavanje ...

Да ли је неко од чланова поседовао или поседује хјундаи санта фе 2.0 дизел? Каква су искуства и цене одржавања?

Ja sam gledao da kupim pre nekoliko meseci, ali nisam naso nesto odgovarajuce. Posle toga drug kupi 2.0 crdi 2005 godiste. Mogu ti reci fin auto. Dosta je prostran i dosta dobro izradjen. Medjutim primetili smo i stednju u vidu nedostatka putnog racunara ili nemogucnosti podesavnja vozacevog sedista po visini. Za odrzavanje se jos nista ne zna.

И ја сам видео једног, сео провозао се и стварно одаје јако добар утисак. За неких 2500-3000 € да сам миран неколико година. И наравно да има куку.

Ja imam Kiu Sportage 2019 godiste. To je slicno tom Hyundaiu. Po meni odlicna auta su Kia/Hyundai. Presao sam nekih 5000km bez problema. Sad ima 63000 dosao je kod mene sa 58000km.

Ja sam gledao da kupim pre nekoliko meseci, ali nisam naso nesto odgovarajuce. Posle toga drug kupi 2.0 crdi 2005 godiste. Mogu ti reci fin auto. Dosta je prostran i dosta dobro izradjen. Medjutim primetili smo i stednju u vidu nedostatka putnog racunara ili nemogucnosti podesavnja vozacevog sedista po visini. Za odrzavanje se jos nista ne zna.
To ti je ja mislim dodatna oprema sto si naveo kao nedostatke

Mislim da nije dodatna oprema jer ima digitalnu automatsku klimu, kozu i sve ostalo sto ide. Ako pored svega toga neko treba da doplati za opremu iz 80-ih godina...
И ја сам видео једног, сео провозао се и стварно одаје јако добар утисак. За неких 2500-3000 € да сам миран неколико година. И наравно да има куку.
Kad spomenu kuku i drug je gledao obavezno da je ima. Inace jedan matrapaz ovde kod mene godinama sa njima vuce slepku. Mislim da mu je ovaj sad SANTA FE drugi ili treci, ali na nesto drugo ne prelazi.

Ljudi imali neko iskustva sa MOMO gumama, trebaju mi neke nisko budžetne gume za kombi tipa Tigar ili Riken, danas me prodavačica ubeđuje da za iste pare imaju te MOMO gume koje su par stepenika iznad po kvalitetu???

Na Golfu V-ci staklo retrovizora se odvojilo od nosaca. Dali moze sa necim da se zalepi, Ili moze da se skine tajj nosac I da se zamene zajedno sa staklom.

Možr da se menja staklo sa nosačem, radi to čovek u Bgd, meni su ukrali staklo pa je on to stavio drugo. Jedino ako ne postoji još neki dodatni problem u retrovizoru.

Neki dan terao forda u servis....
Čangrljao nešto već neko vrijeme s desne strane motora, gde je alternator, pa rekoh da vidi...
Crkla vodena pumpa, i španer kaiša...
Zamenjeno sve to plus novi kaiševi i sipan "taze" antifriz....
Naplatio 20.000 za sve, delovi+rad....
Nikada nisam terao auto (škodilak) kod majstora, i nemam nikakvog prethodnog iskustva s auto majstorima, pa ne znam koliko bi to bilo novaca za naplatu...
Mislim da nije puno, ne znam, pitam da znam šta da očekujem u budućnosti, da li da teram opet kod ovog majstora, u slučaju nekog budućeg kvara, a majstor mi, inače, ne deluje ni malo nepouzdan, čak naprotiv, ostavio je pozitivan utisak, auto ide besprekorno, bez ikakvih "neobičnih" zvukova, da kažemo, "kao pre"...

Је ли у то урачунат зупчасти каиш?
Daaa....
Čudno mi bilo jer je prvo rekao 200eura bi sve koštalo, rekao sam da nije problem, samo da se ugrade kvalitetniji delovi,a ne neki, s kraja cenovnog ranga, a kada me je zvao da kaže da je gotovo i da mogu doći po auto, pitam onako usput, koliko Vam novaca dođem ?
I onda kaže, 20.000...
Ja sav sretan, jbg-a, 4.000 manje, nije malo....
Toliko je i naplatio....
Kroz razgovor mi kaže, da je to "veliki servis", ali pošto sam mu rekao, a i video je, da su ulje u motoru i filter ulja novi, to nije dirao, a i to spada, po njegovim rečima, u " veliki servis"...
Možda je zbog toga i manja cena, ne znam....
Velim, baš sam prijatno iznenađen da još ima "normalnih" majstora, i još uz to, ako je "realno" naplatio, sledeći put da računam i određeni iznos, za "čast", ako opet odradi ovako brzo i kvalitetno....

Само делови су 15-ак хиљада динара. Када се ради велики сервис уклопиш и уље, филтер уља. Да не плаћаш два пута мајстора.

Ma sve što mogu sam, URADIM SAM !!!!
Menjanje ulja u motoru i filtera ulja mi je 10-tak minuta, dok čekam voda da provri za kafućino !!!!
Uvek gledam da to odradim na povratku od nekud, malo sačekam da se temperatura motora i ulja u njemu malo smanji, smlači, pa ležem pod njega...😀
Mogao sam i ovo, ALI NEMAM vremena, niti garažu da odradim, a pod vedrim nebom, u razumnom vremenskom intervalu, nema šanse, misija nemoguće....
Ok, znači dobar majstor, pokloniću mu poverenje i drugi put....

U Beogradu 'ruke' za veliki servis naplaćuju 80€, ali dobar majstor se čeka i nekoliko dana ili se zakaže.
Mislim da ti je naplatio realnu cenu, a veliki servis si svakako trebao raditi.
Jeli to onaj 1,4 dizel?

Poslato sa PPA-LX2 pomoću Tapatoka

Велики сервис за руке од 40 до 250 евра, у зависности типа аута и компликације рада.

Послато са IQ1019N помоћу Тапатока

Nazad
Vrh