AUTOMOBILI - kvarovi, popravke i održavanje ...

Na Škodilaku je sve originalno!!!!!
Osim:(SAMO) krajeva spona, nosača motora, ležajeva točkova, termostata, termo prekidača ventilatora, zadnjih amortizera , špulne razvodnika paljenja, zamenjivih delova karburatora, komutatora, homokinetičkih,pomenute vodene pumpe,poluosovine itd....😂😉😁😎

@SeljakizGrada Ne kažem ništa nego ne verujem da je neko prešao silnu kilometražu a da nije baš ništa uložio.Velike i male servise ne računam, to se svakako radi.
@dobrodol Audi 80 jaje bio u vlasništvu 19 godina, kilometraža Bog zna koja, stao sat na 350.000 a vodena pumpa nikad nije menjana, tako je i prodat.Puka sreća, ništa drugo.

Pa sad kažem ti ima ljudi koji svećice menjaju nikad,isto tako i godinama pale dizela na dva grejača,a za njih je auto u top stanju.To što lupka stabilizator pojačaju muziku,amortizer samo malo popustio al drži krivine znaš kako.Kvačilo visoko ali tako ga i kupe i ne vide problem.Ručna hvata na poslednjem zubu ali na tehničkom baca sa valjaka.Litar ulja koji doliju od zamene do zamene se ne računa.I onda dodješ do toga da ništa nije uloženo.A u startu imaš da uložiš bar 1000€ na sve te sitnice koje se reše pojačavanjem muzike ili navikom.

Ja sam u Clia toliko uložio,ali to je žena vozila i prešao je 17.000 za tri godine,vozio se isključivo po lokalu.Opet i da je više prešao,ceo trap se sredi za 30.000din,set kvačila sach 14.000 kočnice ATE komplet 150€ i zamenio si 80% auta ostalo još samo ko je lud generalnu da radi.Za samo 500€.

Za Audija ne smem ni da računam koliko je otišlo na redovna održavanja i potrošne delove ali zato u pola noći možeš da sipaš pun i da krenem oko sveta.Cena održavanja je paprena jer je jelte Audi pa još ono A6 iza dodatno košta.

Sad se ja nesto razmisljam kad nekome rikne plivajuci zamajac i set kvacila kako se to racuna? Realno to ima neku odredjenu kilometrazu koliko otprilike traje, al opet taj neko da fine pare iz dzepa. Da li je to trosak i ulaganje?

Sad se ja nesto razmisljam kad nekome rikne plivajuci zamajac i set kvacila kako se to racuna? Realno to ima neku odredjenu kilometrazu koliko otprilike traje, al opet taj neko da fine pare iz dzepa. Da li je to trosak i ulaganje?
Iz istog džepa ide, gledaš li to kao ulaganje ili kao trošak.
Kao što je napisao @mirosti, u konačnici je svaki izdatak na auto trošak koji ulazi u cijenu km.

Meni je kristalno jasno da ako godišnje pređem 30hkm, potrošim goriva x, platim registraciju y, uložim u servisni materijal z, cena po kilometru me izađe toliko i toliko.
To što me jedne godine delovi/materijal i majstor koštaju 500€ a druge 100 pravi razliku u ceni po pređenom km.

Mislio sam na dva automobila koji u toku eksplatacije mogu napraviti znacajnu razliku u ceni odrzavanj pored tih nazovi redovnih stavki....
Tako je kod mene razlika izmedju astre g i astre h... ova druga zahteva vise iako je mladja i bolja, manje presla ....

Mislio sam na dva automobila koji u toku eksplatacije mogu napraviti znacajnu razliku u ceni odrzavanj pored tih nazovi redovnih stavki....
Tako je kod mene razlika izmedju astre g i astre h... ova druga zahteva vise iako je mladja i bolja, manje presla ....
To mu dodaje isto kao i zena-svalerka, sto je mladja, manje pohabana i lepsa vise te kosta.

Hvala svima ns savetima,izgleda da ce izbor da padne na malog benzinca citrolen c1 ili pezo 107,ima li ko njih?

Послато са SM-A325F помоћу Тапатока

Ja sam za 15ak godina koliko je 124ka kod mene prešao između 150 i 200 hiljada, najveće ulaganje je zamena hardijevog zgloba i ležaja na kardanu, alternator, par puta grejači, set kvačila, kočnice jednom, i amortizeri prednji... Njemu hvala.. Nasšlo bi se i sad koješta, ja bi sve silene I spone da izmenjam, mislim da je vreme...
Ali takve mrcine se više ne prave, u ovaj noviji sam imao ulaganja u ovih godinu dana koliko sve ove godine u dejku, a slično su prešli...
Dešavalo mi se naravno da neki krš bude kod mene godinu-dve, kupiš za male pare, izvozaš ga koliko može i šutneš dalje, ali nije da ne bi bilo ulaganja da sam hteo...

U zadnje vreme kad ugasim motor primetio sam da zuji nesto ispod haube automobila, to traje otprilike 1min. Sad sam uocio i sta, ova crna kutija, koju sam oznacio na slikama, idu dosta sitna creva i jedan elektricni dzek, nalazi se ispred kontrolne table vozaca. Da li neko ima predstavu, kakvu funkciju ima taj deo, moze to da se popravi, ili treba da se zameni. U pitanju je VW Passat B6 1,9tdi. Mada sam video da na skoro sve VW automobile imaju taj deo.
31e3c66862c2ec977be15d5f61f3a4dc.jpg
cda9660a89b21787ed62808b705f4b6a.jpg
ae0ce08b55ec1a9a19ebd37b8cc998da.jpg

Послато са Redmi 6 помоћу Тапатока

Nazad
Vrh