AUTOMOBILI - kvarovi, popravke i održavanje ...

Danas nisam imo nekog posla pa odem do jednog mjesta u BH da pogledam auto , naizgled ok a povoljan . Merc e klasa w212 fejslift 200cdi 7g mjenjac fina boja sve sto trazim. Naravno znamo da je vecina e klasa polovnih ovde bila taxi . Pa gledam ovog , sve super , nije udaran , nema packe svana , sicevi kao novi za 270 000km , a nisu koza nego kombinacija .U taksi je uglavnom koza tj skaj , pa ovo izgleda ok , probam sve ok. Kaze originalna km . Posaljem kolegi u radnju broj sasije i on mi vrati opis iz kataloga opreme . Izmedju ostalog navodi se taksi tabla za krov , taksi antena , priprema za taksimetar itd ...:veseljak::Mislim, kako je tako ocuvana boja bez packe? Mozda su bile folije ? U originalnom katalogu se ne navodi prva boja , ali ukucam broj sasije na jedan sajt i izadje mi boja Light Ivory . Jbg . Trazimo dalje

Mislim, kako je tako ocuvana boja bez packe? Mozda su bile folije ? U originalnom katalogu se ne navodi prva boja , ali ukucam broj sasije na jedan sajt i izadje mi boja Light Ivory . Jbg . Trazimo dalje

Kako sam ja cuo, vecina taksi vozila u D, A, i CH skupljeg ranga se foliraju pre upotrebe.
Boja Hellelfenbein/Light ivory RAL 1015.
Kako kazu naruce ih novi sa bojama koja se kasnije bolje moze prodati.
Foliju stave da bi se stitio orginalni lak i ujedno bez da bi se videlo da je taksi.
A tek preslavke na vozacevo sediste :)

Poslednja izmena:
Da pojacavaju ih. Kao taksista odes i kazes koje vozilo zelis ako si privatnik i cekas na isporuku do dve nedelje.rade se folije u bilo kojoj boji a osnovna je ta koju ste naveli,dok za automobile istocne proizvodnje dolqze u beloj i sivoj metalik, Ssavljaju sve moguce i nemoguce zastite ispod,radi se dve ruke sa zastitnim sprejevima na bazi gume ispod da ne dolazi do truljenja tako lako,idu pocinkovani limovi,idu jace felne,ojacani amortizeri sa onim balans gumama ispod njih sto se uguravaju da se podignu da ne kace trotoare,servis je obavezan zbog licence na 10000km,ma ludila sta ne odrade,ovo znam jer mi je komsija taksista privatnik u Becu a sinovi mu rade u taksi firmi gradskoj

Mislim da nema nista posebno na trapovima i sasiji . Ranije je bilo razlike na gum spojnici kardana , gumama balans stangle i jos ponesto sitno . Ti dijelovi ugradjeni u taxi su jaci ali manje udobni .Evo primjer opreme tog auta sto sam gledao

03A OIL TOP-UP VOLUME +300 ML
108 SALES CONTROL CODE
110 FUEL VOLUME FOR SELF-TRUCK CARS FROM FACTORY
110A ARTS. LEATHER
111A ARTIFICIAL LEATHER - BLACK / ANTHRACITE
1U2 SNOW GRILL
202B INSTRUCTION MANUAL AND SERVICE BOOK IN GERMAN
211 EPS STEERING (ELECTRIC STEERING)
229 Germany
235 ACTIVE PARKING ASSISTANT
248 REAR SEAT WITH INTEGRATED CHILD SEAT
255B MB-MOBILO COMPLETE WITH DSB AND GGD
258 COUNTER WARNING DEVICE. WITH ACTIVE BRAKE FCW-STOP
260 CANCELING THE MODEL DESIGNATION ON THE TRUNK LID
260B INFORM. SECURITY PILLOW PLATE - NEM. / ENGLISH
279 SELECTION OF ELECTRON TRANSMISSION.
291 PELVIC AIRBAG (PELVIS CUSHION)
294 KNEE AIR BAG
2U1 RADIATOR BLINDS
2XXL Germany
32A VGS 4-0 SAMPLE D2 / HW2012
332B INSTRUMENT COMBINATION LANGUAGE / HEADS DEVICE: GERMAN
334 RADIO BRACKET IN STORAGE BOX
336 PREPARATION FOR INSTALLING THE TAXOMETER
341 TAXI ROOF SIGN
34 ALLOY WHEEL, DESIGN 7 SPOKES 16 ", ALL WHEELS
356 REAR ROOF ANTENNA IN CENTER FOR RADIO TAXI AND
427 AKP 7-STUP.
428 BUTTONS / PETALS SWITCH ON RUL. THE WHEEL IS PAINTED.
450 TAXI - INTERNATIONAL.
474 PARTICULATE FILTER
477 TIRE PRESSURE LOSS WARNING SYSTEM
485 CHASSIS INCREASED COMFORT
523 AUDIO SYSTEM 20
580 CLIMATE SYSTEM
58U ROOF INNER LINING, FABRIC GRAY
623U LIGHT IVORY - MONOTONE PAINT
632 STATIC LED HEADLIGHT FOR PRAVOSTOR. Movement
669 SPARE WHEEL / DOCTOR WHEEL WITH CRASHING TIRE
670 REMAINING ENGINE REMAINING (MRA)
804 YEAR OF MODIFICATION 13/1
837 CUTTING FLOOR MATS FOR DRIVER AND REAR HOURS
873 HEATED DRIVER SEAT LEFT AND RIGHT
875 WASHER HEATING
928 EXHAUST GAS SYSTEM WITH EURO 5 STANDARD
934 TAXI-EMERGENCY ALARM
937 REINFORCEMENT PACKAGE
938 RADIO SWITCH AND MICROPHONE
953 PACKAGE CLASSIC / STANDARD
965 TAXI / RENTAL A / M-ELECTRICAL EQUIPMENT
967 COC CERTIFICATE (STANDARD EURO5) WITH T / C PASSPORT
A20 DIRECT START
A21 ELECTRONIC GEARBOX CONTROL
A62 TRANSFORM HOUSING. FE 19
A66 TRANSFORMER FE 19MM
A89 WITH REDUCED FRICTION
A98 ADDITIONAL. INSTALLING SOFTWARE PROVIDE FOR GEARBOX
B03 DIRECT. START / START / STOP ECO
B09 REFRIGERANT COMPRESSOR. WITH MAGNETIC COUPLING
B12 WHEEL REPLACEMENT TOOL
F212 MODEL RANGE 212
FW SEDAN
G996 CP CODE: MODIFICATION 96
GA AKP
H76 DECORATE. GRINDED ALUMINUM ELEMENTS
HE HAS REAR AXLE
J5A DSM: UPDATE STAR1 FBS4
K11 ADAPTIVE STOP LIGHT FLASHING
K13 CONTROL CODE FOR INTERSERVAL INTERVAL 25000
L LEVOSTORON. ROLL ADMINISTRATION
M013 Dvig. LOWER POWER
M22 WORKING VOLUME 2.2 L
M651 DIESE ENGINE R4 M651
P10 FIXED PRICE TAXI MODEL
R01 SUMMER TIRES
U01 REAR BELT STATUS INDICATOR
U60 PEDESTRIAN PROTECTION - ACTIVE HOOD
V14 SPEED- + LOADINDEX 92W
VL FRONT AXLE HALF LEFT
VR FRONT AXLE HALF RIGHT

Da pojacavaju ih. Kao taksista odes i kazes koje vozilo zelis ako si privatnik i cekas na isporuku do dve nedelje.rade se folije u bilo kojoj boji a osnovna je ta koju ste naveli,dok za automobile istocne proizvodnje dolqze u beloj i sivoj metalik, Ssavljaju sve moguce i nemoguce zastite ispod,radi se dve ruke sa zastitnim sprejevima na bazi gume ispod da ne dolazi do truljenja tako lako,idu pocinkovani limovi,idu jace felne,ojacani amortizeri sa onim balans gumama ispod njih sto se uguravaju da se podignu da ne kace trotoare,servis je obavezan zbog licence na 10000km,ma ludila sta ne odrade,ovo znam jer mi je komsija taksista privatnik u Becu a sinovi mu rade u taksi firmi gradskoj
Komšija te laže :D prvo i osnovno zašto su Švabe toliko gurale Mečke u taksi je zbog toga što kod njih plaćaš manje takse ako delatnost obavljaju luksuznim automobilom.A sa početka 90ih Mercedes bio najpovoljniji izbor pa još dizel,najpovoljnija opcija,a nije da Nemci nisu mogli da izaberu Audi ili Proše.

Kad je Mercedes video da je to dobro tržište,tamo 90ih je uveo i fabričku verziju da olakša,a ona se razlikuje po boji i enterijer je dolazio sa pripremom za taksi i još su stavljali i jače vešanje zbog tereta i tu svaka razlika između taksi i običnog Mercedesa prestaje.

Jeste vi ikad čuli od nekog gastarbajtera da je tamo loše?????
Ja jesam od nekolicine!!
Bio sam tamo kratko Jedina stvar koju ja mi se svidela tamo je što mi je konobar vratio kusur u cent tačno i što čaša bila kristalno čista!!!!

Sent from my moto e5 using Tapatalk

Ja posmatram ovi iz sela gastarbajteri nisko kvalifikovani radnici kako hvale zapadne zemlje a ne znaju ni 30% nemačkog jezika
Šta će jadni, oni prave mitove o pojačanim mercedesima, o vrh kvalitetu robe i ako je ona kineskog porekla itd itd

Sent from my moto e5 using Tapatalk

Dali mora da se auto prilikom kupovine odma prevodi ili može da se sačeka da istekne registracija(važi još 10 meseci).

Napravis odma ugovor i overis kod notara. Posle toga na osnovu tog ugovora imas rok 15 dana da platis porez. Kad platis porez onda bi trebao da odjavis saobracajnu i uzmes na svoje ime, ali to vec i nije obavezno pa mozes da cekas da istekne registracija. A mozes i da zavrsis sve odma, registracija ti i dalje vazi.

Nazad
Vrh