AUTOMOBILI - kvarovi, popravke i održavanje ...

Je l vozio neko mozda Fiat Bravo 2008+. Gledam neke autice, sviđa mi se. Interesantan mi 1.6mjet.

Bokibole, tom autu je vremenski rok zamjene zup. remena 10 godina ili 210 000km ili mozda cak 280 000 (kod golfa 7 tog godista je 280tkm) pa sta prije dodje, slobodno to gazi, ako uzmes, nije to remen od mk2, to je ipak novija tehnologija. Sto se tice kilometraze, ako je servisiran u ovlastenom servisu, onda mozes provjeriti stanje kod njih (bilo koji servis vw), i to je jedini siguran nacin provjere.
Prije 10-tak dana bio sam sa sestrom da pazari neki a3, 2012 godina, 208000 km na satu (iako u pocetku nisam ni gledao sat, obratio saqm paznju na njega tek kada smo auto pogledali odozdo, posto je dole sve fantasticno). Uglavnom kupi to ona, i tek drugi dan posto sam istudirao servisnu knjigu, provjerim u ovlastenom i ispostavi se originalna kilometraza, svo vrijeme ga vlasnik odrzavao u ovlastenom.

Zna li neko da li je uopste u neki G II fabricki ugradjivana klima? Ili jos bolje da li ima neki sajt na kome po broju sasije moze da se proveri sta je sve ugradjeno i slicno?

Postoji sa klimom fabricki i to sam vidjao, ne bas cesto ali bilo ih je.
Mi smo ugradili u naseg tunel sa klimom i sve pratece konponente, ostalo samo kompresor da nabavimo i ugradimo al' u medju vremenu brata kao neko mokrom carapom da je osinuo pa resi da ga proda i eto..
Nikad se nismo klimali u njemu.
Imale su dvojke sa dobrom opremom za to vreme ali su bile retke, gtd i gti mislim da su imale najjace pakete.

Послато са SM-G970F помоћу Тапатока

Ja do sad nisam vidjao, a mozda sam cuo, ali nisam bio siguran. To je verovatno bilo samo uz doplatu kao vrhunac opreme. Medjutim sad naletim na jedan bas takav golfic pa reko da proverim.

Ja sam kupio nov auto koji za sada prelazi godišnje 8-9000 km,tako da ništa nije nemoguće.

Ove godine svega 5000 km predjenih a u proseku 7000 km za godinu dana a drugar za 3 godine 360 000 km to je oko 120 000 km a njegov gazda firme pegla 150 000 km godisnje nisu taksisti imaju 150 km do posla svaki dan tamo nazad auto putem

Ja do sad nisam vidjao, a mozda sam cuo, ali nisam bio siguran. To je verovatno bilo samo uz doplatu kao vrhunac opreme. Medjutim sad naletim na jedan bas takav golfic pa reko da proverim.
Bilo ih je dosta(vecina sad pretopljena) naravno jaca oprema, ja sam video u nekoliko g60 i jednog dizela(drugar vozio bio nekad benzinac pa napravljen gtd),pet vrata,napred i pozadi fabricki podizaci, klima,abs.

Kod nas češće može da se naleti na Jettu sa klimom,nego na Golfa ,ali ima i njih ali u standardnoj opremi ne,tih godina u standardnoj opremi samo Corrado išao sa klimom,za Jettu i Golf je bila dobra doplata,jedan gastoz 90 ih došao Jettom koja imala klimu,el podizače,al debelo je plaćena.Na kraju ta Jetta došla u Srbiju da bi 2008 završila u taksiju i na kraju pod presom.

Da li je dozvoljeno ugraditi klimu naknadno u auto da li prave problem na tehnickom ili mora atest da se radi?

Bilo je mnogo, mnogo, tipova golfa 2, mislim da ce i zbog toga u neku ruku ostati kultni auto iz tog vremena.
Recimo dizel je bio 1.6 bar u 4 varijante, golf 5 1.9 imamo jednu jedinu varijantu.... bez veze

Majstor koji nam odrzava auta ima pasata 2 sa nekom ludom opremom, bukvalno ne znam sta nema, za to vreme mislim da ima sve moguce, sinhro naravno, fabricke alu felne, u stvari sve je fabricko na njemu.
Benzinac je zaboravio sam koliko cm³, znam da ide kao puscano zrno.
Sluzi samo za izlete praznikom i nedeljom...

Nemam sad neku lepšu sliku, ali moja "zlata" će kanda da ostane da, se čuva.. Sitne gluposti na limariji sam sredio, pa i te žabice na lajsni sad je kompletna.. Imam par sitnica u enterijeru i biće top.. Mehanički za, sad nemam šta da pipam osim što na sledećem servisu hoću za, svaki slučaj da zamenim vodenu pumpu, alternator i bendiks na anlaseru..
Ima pravih 160k km, skroz u fabričkom stanju osim što je ubačen tng, švabica je, servo volan, servisna knjiga, elektro retrovizori, Centralna brava...

Kupljena je za male novce sa idejom da ide po njivama dok se ne raspadne, međutim kad sam video šta sam pazario još je u njivu nisam uterao.. 😊

Nazad
Vrh