AUTOMOBILI - kvarovi, popravke i održavanje ...

Ima moj kum takvog, i još mu nije našao leka... Al ide tako već 4 godine i nestaje.., na 4ki fsi mislim da je najgora moguća varijanta..

Vw Amarok, 3.0, 2017, ali je jos u garanciji do novembra. 60k km. Mislio sam da ce bar da crkne i dpf, ali baraba od auta, palio regeneraciju normalno. Uglavnom, opet ide kao blesav... Cekam samo da istekne garancija pa da mu promenim mapu, mogu ovi motori i mnogo jaci da budu

Nikad se nezna,
možda i urade serviseri svoj posao kako treba.
I ja sam imao takav problem na fiatu 1.4 zatajanje paljenja na 3cem cilindru promenio 4 servisa na glasu za Fiata kod nas te ovo te ono /zadnja konstatacija crkla glava/ sve od elektrike sto je moglo da se promeni menjano i nakraju popizdim sednem i polako dzek po dzek kabl po kabl i na kraju ispadne da je prekidala dizna na tom cilindru glavio elektro magnet ili sta vec u njoj kupio polovnu stavio i auto ko nov a u servisima kad sam im rekao kao ovnovi beje pa kao je to moguce.

Sestra imala 2 peha u nedelju dana sa kolima. Opel meriva B 2015 godište oko 78k presla, benzin 1.4 100 ks. Kupila prošle godine auto od prvog vlasnika u Srbiji. Ona vozi auto u ovlašceni servis u NS, lambda sonda otisla 200e ruke i zamena. Posle par dana ide iz Sombora za NS i kod Odzaka joj udje u crveno temeperatura auta i pali lampicu. Stane na pumpu u ulazu u Odzake i vidi da je auto prokuvao. Srecom placa atlas pomoc na putu i za pola sata dosao covek sa šlepom i odvezao auto do servisa ovlašćenog. Procurela pumpa za vodu tj pumpa rashladne tečnosti. Zamena ruke delovi 190e. Par dana pre toga registrovala auto 200e registacija. Htela da ga zapali. Vozila Punta 14 godina nikad je na putu nije ostavio, a evo sad peh.

I mup priča dve priče jednu za javnost a drugu nama kontrolorima. Voleo bih da svako ko se žali na kontrolore bude prisutan kada dođu gospoda inspektori u kontrolu. Zašto su i donosili novi zakon ako su im bitne samo upravljački mehanizam, kočnice i trulež? A niko ne priča o tome koliko policajaca i inspektora imaju tehnički pregled a to je sukob interesa.

Написао сам у другој теми док не почну да их зивкају мало јачи играчи и прво могућност жалбе да се искористи. Чим их почело зивкање и затрпавање жалбама друга прича. И на крају вратиће се на старо. Државу "брине" екологија и занемарују издувне гасове а на тех. прегледу траже возило да изгледа као из салона. Пробали није прошло.

Ima mnogo nelogičnosti primera radi na tehničkom kuka mora biti skinuta ok a na putu te pandur neće kazniti ako ti je kuka na autu a ne vučeš prikolicu. Koja je onda svrha skidanja kuke na tehničkom? Ili ne smeju ksenoni ako nisu fabrički ok a što se u prodavnici prodaju ksenoni ako to nesme da se ugrađuje? Pa uzela carina lovu, pa kada se proda ide PDV i isto te pandur neće kazniti zbog ksenona. Pa što onda zafrkavaju narod? Odo ja u off:eek:

Мислим да кука мора бити скинута са возила ако се не користи. А за све што се накнадно угради мимо фабрике мора да се ради хомологација. Само што то нико не ради. Има ли возила која су преправљена за рели, како ће они прећи технички. Морају га имати. Како год ово што су пробали да изведу са овим правилником не иде како треба за никога.

Kuka prilikom sudara napravi vece ostecenje na vozilu pa zbog toga treba da bude skinuta mada po meni glupost ali ajde ko te pita za logiku.

Ma slažem se ja da kuka treba biti skinuta ali je paradoks da je samo jedan dan (kad ideš na tehnički) skinuta a 364 dana je na vozilu bez da te iko kazni zbog toga.

Nazad
Vrh