AUTOMOBILI - kvarovi, popravke i održavanje ...

Achtung! Achtung!

Skoro sam kupio ovu alamunju i evo pre par dana i prvi problem. Ne mogu da otvorim gepek. Tog dana sam ga vise puta i otvarao i zatvarao i otkljucavao i zakljucavao i ostavio sve ispravno i posle nece. Niti mogu kljucem da ga otkljucam. Ima li neko iskustva sa tim? Kako bi mogo da ga otvorim?
Oslobodi plastiku pozadi zavuci ruku i otkači ga tako.

A za dalje čest problem je to na Golfu,upali pozadi grejač i vidi jel radi,ako ne radi grejač onda ti prskalica pozadi slini i kvasi instalaciju.

Nikako ne mogu da je oslobodim dovoljno da bi zavuko ruku. Kako sam poceo da povlacim ono poce nesto da puca. Oslobidio sam taman toliko da vidim sta ima unutra i da mogu da cackam nekim stapicem. Danas odustajem, a sutra cu da pokusam da napravim neka pomagala da uz pomoc njih pomerim polugicu.

Uspeo sam danas da ga otvorim.

Uspeo sam uz pomoc ovog pomagala od zice. Tapacirung nikako nisam mogo da skinem dok su vrata zatvorena, a kako se ispostavilo da ne mora ni da se skida. Dovoljno je bilo samo da gornji deo na sredini malo odvojim koliko da gledam jednim okom i da protnem zicu i otvorio sam. Posle sam tek skinuo tapacirung. Sad je problem jer je sve na svom mestu, a i dalje nece normalno da se otvara.

Tako je, radio sam to.
Nemaš tu nikakvih nejasnoća, koliko se sećam tri vijka drže mehanizam, pa sve lepo skini.
Sve je logično, koliko se sećam cilindar se vadi tako što se skine tanki seger sa njega.
Mada, prvo ga obilno zalivaj WD-om ili naftom, možda proradi i bez rasklapanja.
Uvlači i uzvlači ključ, kako bi nafta/wd probila i otpekla spoljni obim cilindra u kućištu.
Struju proveri unimerom, šta dobijaš a šta fali. Može biti neispravan i neki električni deo brave. Uglavnom prosto je k'o pasulj, nemožeš zapeti nigde, pošto si sad otvorio/obio svoj rođeni auto..:osmeh:

Koliko sam video kod mene su dva vijka, ali to je manje bitno. Bas sam ga zalivao sa WD 40 i u pocetku je kljuc ulazio samo do pola, a sad ceo. Medjutim, posle svog tog zalivanja i pokusavanja ipak nece da okrene. Tacno sam poceo da sumnjam da mozda ta brava nije njegova. Imao sam nekad davno slican problem na jednom kadetu sa zadnjom bravom i resio sam bez skidanja sa WD 40 tako da mi ovo stvarno cudno sto nece. Bojim se da mi to obijanje ne predje u naviku, hehe...

Jedan vijak je malo skriven, pogledaj bolje.

Apropo tog obijanja, dok sam davnih godina vozio Ford Mondeo, i kada mi je ključ ostao unutra, otvorio/obio sam svoj auto za manje od 5 minuta.
Doduše, to mi se desilo i jednom predhodno, srećom, kod mehaničara. Momci su otvorili ispred mene za manje od minut.
Uhvatili su gornji rub vozackih vrata, povukli napolje da se malo napravi prostora i parčetom armature 5-tice su povukli ručkicu za otvaranje iznutra i rekli izvol'te..:haha:

@AcA OPEL,​

sad kad imaš otvoreno najlakše je provjeriti dobiva li struju. Ako nemaš ispitivač 12V uzmeš razervnu sijalicu i isprobaš. Ako nema struje gotovo 100% da je pukla žica od pregibanja.

Juce sam ceo dan imao obaveze i bio u pokretu i nisam stigo da proveravam. Trebao sam nesto da preteram i aj da probam da li ce da se otvori i otvori se normalno. Otvorim, zatvorim, radi kako treba. Natovarim ga ja propisno, stignem na odrediste, da istovarim to iz gepeka kad nece. Ajde ponovo obijanje. Znaci negde kontakt nije dobar, ali nadam se sutra da ga resim konacno.

Majku mu jos nisam video golfa da mu rade sva vrata, a sad izgleda i pasati muku muce. Ne znam Borislave stvarno, ali uglavnom sajla bude dobra, a vrata ipak od spolja nece da se otvore. Tako je bilo kod mene na G II.

Nazad
Vrh