AUTOMOBILI - kvarovi, popravke i održavanje ...

Relativno jeftin i dobar, kod nas je svaki drugi auto Passat B6.Ima ih kao žutih mrava, što limuzina, što karavana.

Limarija mnogo slabija nego na b5.5 i golfu 4, al jbg.
Ja sam zadovoljan, razmisljao da ga menjam za tiguana al' isti motor, ista limarija, isto vesanje, pogon...

Послато са SM-G970F помоћу Тапатока

Limarija im je slabija nego kod G II i sto Laza rece na nivou je lade ili kadeta ili tako neceg. Sto je jos gore da im to nije ni jedina mana pa se cak i vlasnici zale na njih, sto uglavnom nije slucaj sa vagenovcima. Kod mene su poceli da se pojavljuju jedno vreme, ali je to ubrzo stalo. Nisu doziveli ni blizu popularnost kao b 5.5 jedno vreme.

Meni se ne svidja nista kod njega,al da se kod nas brzo proda za to je br 1,na nivou golfa 4 nekada,4ku si isto mogao sa prikolice da prodas.

Ma dobri su Passati B6, udoban auto a nije neki preveliki potrošač za svoju snagu (2.0tdi) i mislim da nije baš svaki sklon koroziji i na kraju nebi se toliko prodavali da nisu dobri, jest da imam B5 ali vozio sam se i u B6.

Ja skoro svakodnevno vozim i b6 i b5.5,oba karavani, 6ica 140 ks dsg, 5ica manuelni onaj oko 100ks,i neki moj utisak je da 5ica ipak kvalitetniji auto..

Vw Tiguan

Послато са SM-A705FN помоћу Тапатока
0e9ec47b02914b88ecb99e755509cddb.jpg

Poslednja izmena:
OK, 6ica ima bolju opremu, dsg je fantastična stvar za vožnju, ima više konja, sve to stoji ali kvalitet izrade i završne obrade je na strani 5ice ipak, a sad nisu ni mnogo novaca

B6 masina prava, jos ko ima sa bosh diznama samo sipaj i teraj. Ja imam 2.0 vec 10 god simens dizne uradio dve do sad, presao 150000km, prezadovoljan.

Послато са Redmi 6A помоћу Тапатока

Za mene je auto fantastican, sad kako kome.
Vise je pregazio sa prikolicom i teretima svoje kilaze nego solo.

On je tek posebna prica, golf u garazi pokriven navlakom
Inace zaljubljenik sam u MB

Secam se da je pre izvesnog vremena ovde negde pisano o 4motion pogonu kod VW-a. Sad mene nesto zanima za golf 4, kako tacno kod njega radi? Da li mu neka elektronika ukljucuje zadnju vucu ili kad se javi veca razlika u obrtajima tockova ili kako vec?

Da, elektronika, to je taj valjda "haldex" pogon, zapravo mora se pojaviti razlika u predjenom putu tockova da bi zadnji poceli da vuku, tako mi je bar objasnjeno, tacan princip rada ne znam.
Passat b5.5 nosi ceo Audijev pogon, valjda se zove"torsen" i tu bi trebalo da vuce uvek jedan prednji i jedan zadnji.
Mirosti ce umeti bolje da objasni ako se ukljuci.

Ne znam Deks ni ja tacno, ali mi se cini da si ti nesto tu pobrkao. Ili ga ukljucuje elektronika ili haldeks spojnica kad se javi veca razlika u obrtajima tockova. E sad nisam siguran mozda je i nesto trece. Zanima me bas tacno kako radi?

Haldex je viselamelna spojnica, mokro kvacilo. Unutra ima integrisanu pumpu i elektroventile.
Elektronika ukljucuje Haldex kad dodje do proklizavanja, pritisak ulja gura klip koji sabija lamele, a onda lamele prenose silu. Tacnije ukljucuje ga i pre, npr kad naglo stisnes gas elektronika preventivno malo stisne lamele, na bas skroz ali dovoljno da ne prokliza. A kad vozis pri malom opterecenju lamele budu oslobodjene.

Ne treba mesati sa visko spojnicom koju koriste golf 2, land rover freelander i jos neki, visko je stariji sistem koji radi na principu promene viskoziteta ulja, razlika u brzinama zagreva ulje, a kada se zagreje postaje gusce i samo ulje prenosi snagu, sto kod haldexa nije slucaj vec se prenosi trenjem izmedju lamelica. Visko ima manu sto zahteva da proklizavanje vec uveliko postoji pre nego sto ukljuci pogon, ne moze da ga ukljuci preventivno kao Haldex. I ne moze se potpuno iskljuciti kao Haldex

Ako mogu i ja da se ukljucim u diskusiju pitanjem. Kakav pogon ima B5.5 i jel valja to cemu u smislu da li je pouzdan,da li se kvari cesto i sl.?

Znaci kod golfa 4 ga ukljucuje elektronika? Sad me zanima da li to nekako moze da se premosti i da se ubaci prekidac i onda da se ukljucuje po potrebi?

Nazad
Vrh