dobrodol
Član
Pa koliko je trajao ?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Maj 2017.U Fordu mi počeo 'kumulator polako da "izdaje"....
U Škodilaku je Baren 54Ah proizveden u Martu 2015 i ne pokazuje znake umora...
Pređem malu kilometražu s Fordom mjesečno, i auto ume da mi stoji po par dana a da nikuda ne idem, (zato što se vozikam Škodilakom ) i akumulator ne "drži" struju k'o ranije (kad je auto pun svakakve elektronike )...
U pitanju je Exide Excell EB500 50Ah 450A ...
Sa strane je u plastici utisnuta "šifra" B1279E pa me zanima može li neko da dešifruje iz nje koje godine je akumulator proizveden ?
Googlao sam već pola sata-sat, ali informacije koje "ispadaju" su mi i više nego konfuzne i oprečne....
Inače, auto sam kupio 2018. iz Deutchland-a i stigao je s tim akumulatorom...
Ne...Mislis Baner ?
Obrati paznju da ne zakaci negde kada smotas levo, desno. Lagace brzinu i predjenu kilometrazu, a sa tim i sve ostalo. Nisi samo povecao obim tocka, vec i tezinu (masa koja se okrece), a to utice na ostale parametre.Pozdrav za kolege sa foruma
Imam jedno pitanje vezano za dimenzije guma. Radi se o Golfu 5 (4 motion). Zimski set mi je 195/65 r15, a letnji 205/55 r16, ali koje su vec zrele za zamenu.
Imam 4 nove gume u dimenziji 205/60 r16, pa me interesuje da li ih smem montirati ? Znam da na 4x4 pogonu moraju biti iste gume, ali ne znam da li smeju biti nesto veci profil ?
Kalkulator guma kaze da je razlika 2.82%, a proizvodjaci savetuju da ne bude preko 3%.
E sad ne znam da li to vazi i za vozila sa pogonom na svim tockovima, tj da li bi osim laznog pokazivanja brzine možda bilo jos nekih problema, tipa senzori ABS-a, a samim tim i ESP sistem bi mozda brkao ?
Ili da u jos gorem slucaju mozda poremeti neki deo na samom pogonu ?
Ako neko ima iskustvo ili misljenje neka podeli.
PS: Ove gume bih mogao prodati pa kupiti sa tacnom dimenzijom, ali bi mi odgovarale zbog razlike u gotovo1 cm visine, ali i zbog bolje udobnosti auta. Zato sam sve ovo i pitao.