AUTOMOBILI - kvarovi, popravke i održavanje ...

Dosta punta se nakupovalo kad su davali kao neke subvencije staro za novo i na kredite bez učešća

Ма зезам се, за све ове године вожње није ни један мотор продувао. Ал сам зато успео да пукне хомоконетички зглоб у главчини. На неких 160 км/х. Спасиле ме санке и упорнице.

Сви мисле да је мени лако, не дај боже да им је овако.

Sapatnik od jednom hladan motor je počeo da radi na 2 klipa
Kad sam skinuo glavu ono izbio dihtung izmedju 3_4 i spojio ih
1,3 je motor neki mi kažu da im je to mana???????
Do sada sam imao samo zastave 1,1 i to je odličan motor

Sent from my moto e5 using Tapatalk

То сам и хтео да питам чуо сам од једног мајстора за ту бољку. Као решење је мењати сваких 50-так хиљада км заптивач.

То сам и хтео да питам чуо сам од једног мајстора за ту бољку. Као решење је мењати сваких 50-так хиљада км заптивач.

Dobio sam drugu putničku 1,4 Floridu potpuno ispravnu ali ne može da se registruje
Tako da me ne brine
A imam i ja 2motora 1,1

Kod mene Golf 4 2.0 sa 85kW postigne 90 stepeni na ravno 3km zimi, od toga je 1km nizbrdo. Na plin prebaci nakon otprilike 2km, opet zbog nizbrdice. Termostat stavljen nov kada ej auto kupljen, tada sam uradio i veliki servis sa svim remenjem i 'španerima, pumpom, KK remen i njegov španer, G12 tečnost, sva ulja....Sa rukama me izašlo oko 420.-450KM čini mi se (oko 220-230 evra). Plin je naštiman da na 30 stepeni prebacuje, tražio sam da mi podese na 20 ali ovi u servisu neće jer može doći do zamrzavanja isparivača i takodje tvrde da bi ljeti na jako visokim temperaturama mogao imati problem sa paljenjem jer bi elektronika odmah po startovanju motora pokušala da prebaci na plin. Zbog toga zimi potrošim dosta benzina, posebno kada se vraćam sa posla (kada idem na posao imam spomenutu nizbrdicu) jer auto 3km radi na benzin a motor hladan. Jbga nije idealno ali ljeti zato uštedi.

Sada sam inače u procesu traženja drugog auta zbog toga što je G4 malo tijesan za sve nas a i pola gepeka sam izgubio zbog plinske boce. Svi u porodici imaju svoje mišljenje pa nikako da se dogovorimo šta ćemo. Supruga bi nešto kao Audi A6 C5 ili Skoda Superb, ja bi A6 C5 karavan, otac i majka ni da čuju za karavana jer izgleda kao pogrebno vozilo pa bi najradile VW Sharan ili Touran jer sa njima možeš sve da dovučeš i natovariš...

Iskreno, ja bi najradije A6C5 sa Quattro pogonom jer se svake zime patim kada idem na posao i vraćam se, put nikad nije očišćen pa ni nove gume ne pomažu, stavljaj lance, skidaj lance svaki dan. Kolega ima A6 2.7TDI sa Quattro pogonom i prođe kroz 30cm snijega uz veoma gadno brdo do svoje kuće (6km sve uzbrdo sa krivinama). Nažalost ne mogu da nadjem A6C5 sa Quattrom a da neme je/eni 2.5TDI a ove mlađe ne mogu da priuštim.
Немој бежати од 2.5tdi V6.....то су добри мотори са лошим власницима, који очекују превише од тих мотора без одржавања квалитетног.....купуј без размишљања али са мотором од 180 коња, наравно да лепо ради.....од 150 коња заобиђи то је и чак моја препорука или ако хоћеш да и тај буде добар онда му одмах замени све брегасте, са оним клацкалицама (или како се већ зову), ланац пумпе уља и код бошисте пумпу ВП44(ако то већ није урађено)......а ове од 155 и 163 коња, узимај али кад провериш брегасте у главама......мењач све једно који ако добро шалта, предност аутоматски......обавезно квалитетно уље али по спецификацијама и за мотор и за мењач......мана велика је цена делова великог сервиса, у квалитету делови за то су ~ 450 евра али си онда миран 120к км.....неки би рекли мана и потрошња, али се то изгуби као мана када почнеш да га возиш а звук шестака (тек осмака) нема цену. Добре примерке у екстра стању ћеш узети за релативно мале паре.

Послато са IQ1019N помоћу Тапатока

Bojane baš se bahatiš
Budi djentlmen bar je pitaj za mišljenje
Izuzetni jeftin auto u nabavci, delovi za njega dzabana. Prilicno pouzdan motor i menjac. Struja kad pocne da zeza uzecemo sa otpada polovan kompjuter i gotovo. Jos znam za neke iz sela koji imaju plin na 1.2 8v. Od toga jeftinije za voznju je samo bicikl.

Mi smo kupili pre 2 godine punta 2004 godiste, sa sirokim farovima. Potrosnja kad je hladnije kao sad je oko 7 litara, kad je toplije prosek 6. Majka ga vozi na posao ima oko 3,5 km tamo i toliko nazad do kuce. Na otvorenom dosta malo trosi kao da je dizel. Moze dobro da povuce kad se stisne. Ovaj sa 8v 60ks je isto zivahan, ali na manjim brzinama. Kome treba za grad ili lokal dobar je izbor. Ako se vozi malo po gradu ni ne isplati se plin dok prebaci na njega dodjes do posla ili gde vec ides.

A sta je malo ako je ovo puno? 80 ks benzinac stalno se skoro vozi po gradu par km tamo par nazad. Drugu golf 4 1.6 benzin trosi u slicnim uslovima oko 10 litara. Mislis da bi dizel trosio 4-5 u istim uslovima?

Nije puno ,al nije ni malo . Kratke relacije , gradska voznja , rad na mjestu u leru , kreni stani i slicno , nemos poredit dizela i benzinaca , razlika u potrosnji je ogromna . Da ti je 1.3 dizel taj punto manje bi trosio za par godina da ga kupis.

A dizel malo trosi kad je hladan? Primera radi isti punto 1.9 jtd 86 ks sestra vozila do pre pola god kad su kupili opet merivu jer im je punto sa 2-je dece mali. Par km voznje od stana do vrtica, skole i na posao. Ista skoro kilometraza kao sto mi vozimo oko 7litara prosek potrosnja manje vise zavisi od uslova. Ima 2 semafora do tamo. 1.3 je jedan od najmanjih potrosaca od dizela. Trosio bi nesto manje, ali ne previse a i slabiji je ima 69ks.

Kod nas je Idea 1,3mjt i prosečna(isključivo gradska)potrošnja je 5l. Manje ne može. Koliko znam to je navodno jedno od ekonomičnijih vozila. Naš je varijanta sa 90 konja.
Znači benzinac sa 6l/100km je sasvim ok.
Toyota Prius(hibrid) kod kolege je 5,2l benzina u sličnim uslovima.

1.3 fiat sto je i u corsi je rekorder po maloj potrosnji. Mozda jos sandero/clio 1.5 najslabija verzija je tu blizu. Hladan nezagrejan auto nije merodavna potrosnja. Mi kad smo u jabukama pa auto u toku dana napravi 10km sa 10 relacija kreni stani, u tim uslovima trosim 10l sigurno sa 1.4 90ks benzin (na plin i ne stigne da prebaci namesteno na 50 C da prebacuje). Kada idemo 150-200km onda trosi 6-8 zavisi koliko stiskas i koliko je tereta kao i uspona da li ima.

Da li neko razmislja o registraciji tih vozila, tacnije o tehnickom? Jel ce taj punto da prodje tehnicki? Ajde one sile kocenja i kako se ono kaze ovalnost, ali sto se izgubi br motora pa ukucavaj ponovo... Jel samo ja gledam na to, a u vasem kraju to moze da se zavrsi lokalno...

Kod nas je Idea 1,3mjt i prosečna(isključivo gradska)potrošnja je 5l. Manje ne može. Koliko znam to je navodno jedno od ekonomičnijih vozila. Naš je varijanta sa 90 konja.
Znači benzinac sa 6l/100km je sasvim ok.
Toyota Prius(hibrid) kod kolege je 5,2l benzina u sličnim uslovima.
Upravo sam to pokusao da objasnim, da to spram auta i motora sa kratim relacijama nije velika potrosnja. :ppozdrav:

Nazad
Vrh