AUTOMOBILI - kvarovi, popravke i održavanje ...

i danas se naježim kada na ulici vidim Zafiru A.
Ista priča kod mene sa Vektrom B... posle nje Opele obilazim u širokom luku. Polovan auto je do 100.000km i do 5 godina starosti ili makar jedan od ova dva uslova, sve preko toga je mačka u džaku pa kako ti se zalomi. Kad kupuješ polovan auto bitnije je imati sreće nego para, jer pare možeš uzeti u banci ali ako nemaš sreću pa ti se zalomi...

Drug sa faksa kupio opel korsu D msm oko 2010 godista. Gledao je i obilazio placeve godinu dana sta da kupi ovo ono i na kraju nju uzme. Dao je oko 4k eura 3-je vrata bezin 1.4. Posle 1000 km svukao mu ulje do minumuma. Pre par dana ga pitam kako auto kaze imao sam ulaganja stalno neka, a sad treba oko 1000e da ulozi, sve kocnice komplet. vesalje isto, gume 4 zimske itd. Otvara ce motor. Ako je presao mozda 6-7k kilometara plafon. A spolja i unutra auto ocuvan bas bas dobro. Eto njemu se zalomilo....

Zombie sve to sam i ja menjao na Libri plus plivajući zamajac i set kvačila.Evo da kucnem u drvo nije se pokvarila ima već dva meseca. 😂😂😂
Ne volim očima da je vidim ali sticajem okolnosti moram da je vozim.

@Marceta

Što se sreće tiče, kupio sam dok je Zafira još bila tu Golf 4 sa 2.0 benzincem i 85kW. Prešao sa njim 43.000km od kako ej kupljen (3 godine), naaajveći "kvar" je bio senzor pritiska goriva pa nije htio da upali na prvo verglanje, znači okrenem ključ na tren, vratim, okrenem opet upali normalno. Eto taj senzor me koštao ravno 30 evra, original Bosch našao iako ej bilo jeftinijih zamjenskih. Znači za 43.000km "kvar" od 30 evra. Jbga sa Golfom sam stvarno imao sreće.

Kad sam već tu, sad mi je uletila još jedna opcija za auto, Skoda Octavia 1.9TDI sa 77kW i 4motion pogonom, karavan, 2007. godina. Mislim da je to bolji izbor od ranije spomenutih Superb i Touran.

Uložio sam dosta u Žabarku ali sam takođe i prešao dosta.Evo na redu je 4 veliki servis a došla je 2013 kod mene.Služi mi kao radno i paradno vozilo, nema gde može i ne može, mora.

Po savetu majstora na 60.000 km mada mi se dešavalo da neki delovi otkažu i pre tog intervala pa nisam više siguran ni u šta.

Zombi ili kupi nesto sto je od prvog dana kod nas ili idi u belgiju pa kupi.Skuplje u pocetku ali si posle miran duze vreme.

Zombi ili kupi nesto sto je od prvog dana kod nas ili idi u belgiju pa kupi.Skuplje u pocetku ali si posle miran duze vreme.
За Белгију по питању половних могу да се сложим: најбољи путеви и добро гориво. Кажу да је то најбоља куповина половњака. Али код нас све супротно од тога.

Кажу неки стручњаци да је нпр. Голф код нас постао кинески ауто. Убацују се неквалитетни делови код замене.

Исто нпр.:) мој колега мења предњу главчину и решио да купи кинеску. Иако сам га убеђивао да му је глава у торби и да купи оргиналну ставио је кинеску. Може да се деси да траје дуго, али може да се скрља и за месец дана. Иначе човек води рачуна о аутомобилу и лепо вози.

Али додао би важну ставку: он ће тог Голфа продати, наравно и купити други ауто.

Poslednja izmena:
Gledaj zombi onda ove motore Bxe,Bls, Bsv, ipak su oni radjeni od 2005god. do 20011,god, malo noviji i 77kw.
I da bude DSG 6 brzina, nisam voleo automatik ali to je milina voziti...

Zombie, ja glasam za oktaviu, kum ima 1.9, 4x4, dve god je bas pegla, nije imao ulaganja ali je bas utegnuta.
Drugi kum isto vozi 1.9 ali dsg, njegovu sam vozio i za 105 ks po meni ide jako jako lepo... i on je prezadovoljan vec par god.
Sa cenom ti je tu negde i passat b6, i na njemu je vesanje kao na golfu, znaci viljuske.
Mi vozimo tri god vec, 2.0tdi,oko 40k km, nije bilo ulaganja do sad sem servisa, i kad je kupljen zamenjena osovina uljne pumpe.
Komforan bas, gepek super, udoban za duzi put, kod mene je jos 4x4 pa moze i u planine

Послато са SM-G970F помоћу Тапатока

@deks

Znam za ono rješenje pogona uljne pumpe kod 2.0TDI sa tankim šestougaonim vratilom...Pitam se samo kome je ono palo na pamet. Bukvalno debljina drvene olovke. Kao da se neko potrudio da napravi slabu tačku koja može za desetak sekundi da uništi motor.

Izuzetni jeftin auto u nabavci, delovi za njega dzabana. Prilicno pouzdan motor i menjac. Struja kad pocne da zeza uzecemo sa otpada polovan kompjuter i gotovo. Jos znam za neke iz sela koji imaju plin na 1.2 8v. Od toga jeftinije za voznju je samo bicikl.
Za iste pare bolje da kupiš Clia.U svemu bolji od Punta.

Vozim nemce, ali Japancima skidam kapu, vozio sam ih dosta dosta god. i opet ću ga voziti ako bog da, ali samo pravog ne ove mešavine.

@deks

Znam za ono rješenje pogona uljne pumpe kod 2.0TDI sa tankim šestougaonim vratilom...Pitam se samo kome je ono palo na pamet. Bukvalno debljina drvene olovke. Kao da se neko potrudio da napravi slabu tačku koja može za desetak sekundi da uništi motor.
Tako je kako je, majstor kaze zamena na 100k i nema zime.

Послато са SM-G970F помоћу Тапатока

Nazad
Vrh