AUTOMOBILI - kvarovi, popravke i održavanje ...

Po meni pokreni ga odmah ali nek ima termostat i na 1km će postići radnu temperaturu

Obično neće na 1 km, ali 2-2,5 hoće (pogotovo uz brdo), ako je sve ispravno.

Meni se na Golfu V počeo teže zagrijavati motor (tek nakon 10 km ravnice do 90°). Posumnjao sam na termostat i zamolio majstora da ga zamijeni. Stavio je drugi, sad mu treba barem 12 km. I to sve kod vanjskih temperatura 8-10°.

Na jtd Fijatu mi ode termostat auto nikako da digne kazaljku, auto je jako gadno radio sve zveči
Original je bio jako skup pa sam stavio od Renault 4 onaj u crevo!!
Odlično je radio

Sent from my moto e5 using Tapatalk

Пријатељ је имао проблем на х3 дизелу. Термостат црко и направио проблем дпф филтеру. Трошио као тенк.

Сви мисле да је мени лако, не дај боже да им је овако.

Kod mene Golf 4 2.0 sa 85kW postigne 90 stepeni na ravno 3km zimi, od toga je 1km nizbrdo. Na plin prebaci nakon otprilike 2km, opet zbog nizbrdice. Termostat stavljen nov kada ej auto kupljen, tada sam uradio i veliki servis sa svim remenjem i 'španerima, pumpom, KK remen i njegov španer, G12 tečnost, sva ulja....Sa rukama me izašlo oko 420.-450KM čini mi se (oko 220-230 evra). Plin je naštiman da na 30 stepeni prebacuje, tražio sam da mi podese na 20 ali ovi u servisu neće jer može doći do zamrzavanja isparivača i takodje tvrde da bi ljeti na jako visokim temperaturama mogao imati problem sa paljenjem jer bi elektronika odmah po startovanju motora pokušala da prebaci na plin. Zbog toga zimi potrošim dosta benzina, posebno kada se vraćam sa posla (kada idem na posao imam spomenutu nizbrdicu) jer auto 3km radi na benzin a motor hladan. Jbga nije idealno ali ljeti zato uštedi.

Sada sam inače u procesu traženja drugog auta zbog toga što je G4 malo tijesan za sve nas a i pola gepeka sam izgubio zbog plinske boce. Svi u porodici imaju svoje mišljenje pa nikako da se dogovorimo šta ćemo. Supruga bi nešto kao Audi A6 C5 ili Skoda Superb, ja bi A6 C5 karavan, otac i majka ni da čuju za karavana jer izgleda kao pogrebno vozilo pa bi najradile VW Sharan ili Touran jer sa njima možeš sve da dovučeš i natovariš...

Iskreno, ja bi najradije A6C5 sa Quattro pogonom jer se svake zime patim kada idem na posao i vraćam se, put nikad nije očišćen pa ni nove gume ne pomažu, stavljaj lance, skidaj lance svaki dan. Kolega ima A6 2.7TDI sa Quattro pogonom i prođe kroz 30cm snijega uz veoma gadno brdo do svoje kuće (6km sve uzbrdo sa krivinama). Nažalost ne mogu da nadjem A6C5 sa Quattrom a da neme je/eni 2.5TDI a ove mlađe ne mogu da priuštim.

Pa vidiš kakvi su zahtjevi i prohtjevi, svako ima svoju viziju a samo ja vozim. Odem na posao, sa posle vozi ovog tamo, onu ovamo, ono tu, idi završi ovo, idi dovezi ono...Prošlo ljeto (2019.) sam za 7 dana napravio 3500km sve u lokalu, došla familija iz inostranstva avionom i ja bio dežurni vozač. Šta sve stane u Golf 4, nevjerovatno. Sa njim sam dovukao dvije 385/55R22.5 namontirane na 11.75" felge, jedna na drugu, oči mi ispale dok sam ih ugurao a još je gore bilo dok sam ih vadio napolje, pa zamrzivači, namještaj, djubrivo, ovnovi...

Pa vidiš kakvi su zahtjevi i prohtjevi, svako ima svoju viziju a samo ja vozim. Odem na posao, sa posle vozi ovog tamo, onu ovamo, ono tu, idi završi ovo, idi dovezi ono...Prošlo ljeto (2019.) sam za 7 dana napravio 3500km sve u lokalu, došla familija iz inostranstva avionom i ja bio dežurni vozač. Šta sve stane u Golf 4, nevjerovatno. Sa njim sam dovukao dvije 385/55R22.5 namontirane na 11.75" felge, jedna na drugu, oči mi ispale dok sam ih ugurao a još je gore bilo dok sam ih vadio napolje, pa zamrzivači, namještaj, djubrivo, ovnovi...
Moraš ubediti ženu da polaže i da vozi to je njakanje
Mi imamo više komada
Keva i ćale 1
Ja 3 auta, ali prodaću 2 i kupiti 1 naj verovatnije a pick up ne prodajem nema šanse

Лука, јел полика вреди уложеног новца? Није се мотор још разлетео?

Сви мисле да је мени лако, не дај боже да им је овако.

Čim sam uzeo posle 10 dana je bio izbio dihtung glave na pravdi boga
Uradjeno tad veliki servis i dihtung i evo prešao 15000km od tad
Ide na oba goriva
Ne mogu reći da je nešto udoban i nešto ali me služi magarence
Tovario sam 650kg ide vuče koliko je u njegovoj moći
I da nemoj da vredjaš ipak je to Yugo po zahtevima američkih kupaca
Florida pick up

Moja zena takodje ne vozi. Za 2021 je prioritet pa polozi jer ovako sam taxi sluzba. Nije problem kad imam vremena ali u jesenjoj i prolecnoj sezoni me tk satra. Planiram joj uzeti Fiat punto mk2 1.2 8v.

Jel moguce da u Srbiji ima toliko Fiata ? Skoro sam pricao sa jednim kolegom , on je menadzer prodaje u jednoj trg firmi autodijelova , koji imaju po Evropi ispostave . Kaze da u Srbiji daleko najvise ide dijelova za Fiat ?? U Bosni ,ocekivano daleko najvise VW Audi , onda par praznih mjesta pa drugi ,Francuzi ,Opel,Merc,..
U HR je prilicno ujednaceno ,niko ne odskace.

Nazad
Vrh