AUTOMOBILI - kvarovi, popravke i održavanje ...

Dovoljno je 20-30 min da se ugreje, uzmes digitalni tajmer, bocnes uvece, namestis kada ti odgovara ujutru itd...

Ti grejači su dobra stvar za auto koji ne pali zimi, ali se motor brzo na to navikne, pa neće bez njega da pali ni na malo višim temperaturama.

^ Ovo jednostavno ne bi trebalo da je tacno, pre se ishaba motor koji pali na hladno, pa ce i ranije biti zreo za generalnu, i teze paliti.... ne vidim ni jedan razlog da se motor ulenji ako se sa - 5 ugreje na +40 ::namigivanje::. Taj grejac imamo na stojadinu radi odlicno, planirao sam i na megan3 1.5dci da stavim, ali zamenio grejace i pali odlicno, na traktor cu sigurno da stavim, ali gledam da skupim delove i sam da ga napravim. Ne treba mi nesto traktor zimi pa gledam sam da odradim, bice upola cene od kupovnog...

Pre par dana gledao nesto o motoru formule 1, oni ga greju i leti na radnu temperaturu, jer su tako uske tolerancije delova da bez predgrevanja na radnu temperaturu ne moze ni da okrene radilicu...

Evo ga klip

Pričam iz iskustva. Imao sam taj grejač na kadetu. Kadet nije palio uopšte na temperaturama ispod 0, iznad toga je palio, ali teško, a na +10 je palio normalno, samo je morao 2-3 puta da se stavi na grejače (njegove fabričke grejače nafte). Kada sam ugradio taj grejač antifriza, posle 3 godine, nije bilo nikakve šanse da ga upalim na +10 bez njega.

Kod mene kec taj grejac ima vec 10-15 godina i nikakve promene nema za paljenje kada su temperature preko 0, ne vidim sta moze da mu skodi sto se ugreje motor, nije to start sprej, pre ce biti da je na kadetu motor produvao skroz.... inace pre neku godinu komsija kupovao 558, isli ovde onde, na par mesta su ga palili sa grejacem na plus 30 stepeni, kaze da pristedi akumulator, posta ga vise puta pali preko dana zbog kupaca :haha: ....

Имам гремлина на једном југу и не могу да пронађем шта је узрок. Пали, ради иде. Али кад се остави на леру понаша се као да не добија довољно горива. Извадио сам лер дизну није зачепила. Исто се дешава кад повучем сауг упали из прве и после 10-15 секунди лер гас се смањује и једва ради док се не угаси. Скинуо сам иберлауф са карбуратора и лер гас отишао небу под облаке. Смањим на лер дизни и ради. Вратим црево на карбуратор гаси се. На иберлауф једва видљив дим зачепим црево мотор нормално ради не искаче мерач уља.
Мотор не троши уље, замењено на пролеће није прешао можда 500 километара од замене. Да ли је имао овако неко проблема и шта би могло бити?

Сви мисле да је мени лако, не дај боже да им је овако.

Dansas sam gledao nekog naseg lika vozi volvo kamion u Kanadi -20 na parkingu imaju prikljucke za struju razvuce kabl prikljuci da greje ulje ili nece da upali.

Sent from my Mi A2 Lite using Tapatalk

Možda je i otišao motor, nemam pojma, promenio sam auto posle toga, ali tom motoru je paljenje bila jedina mana, nije trošio ulje, niti dimio, niti se grejao, a mogao sam sa njim gde god sam hteo, nikad me nije ostavio na putu (ali zato jeste kod kuće. :D ).

Druze ti poredis auto starije od ovih o kojima smo mi zapoceli bar 20god.
Stari opeli 1.6 i leti tesko palili, secam se kao klinac, niko ga nije voleo zbog toga. Moj auto pali kao sijalica na -10.
A to navukao se na start sprej, vrucu vodu itd sam se naslusao..
Hoce to kad pukne glava.
Послато са SM-G970F помоћу Тапатока

Poslednja izmena:
Pre grejača je palio na +10, 3 godine nakon ugradnje grejača, nije hteo bez njega da pali na +10. Je l' sad jasnije ili treba da nacrtam?

Имам гремлина на једном југу и не могу да пронађем шта је узрок. Пали, ради иде. Али кад се остави на леру понаша се као да не добија довољно горива. Извадио сам лер дизну није зачепила. Исто се дешава кад повучем сауг упали из прве и после 10-15 секунди лер гас се смањује и једва ради док се не угаси. Скинуо сам иберлауф са карбуратора и лер гас отишао небу под облаке. Смањим на лер дизни и ради. Вратим црево на карбуратор гаси се. На иберлауф једва видљив дим зачепим црево мотор нормално ради не искаче мерач уља.
Мотор не троши уље, замењено на пролеће није прешао можда 500 километара од замене. Да ли је имао овако неко проблема и шта би могло бити?

Сви мисле да је мени лако, не дај боже да им је овако.
Вакуумски регулатор?

Мислио сам на вакуум регулатор паљења (онај што стоји на разводнику).

Nazad
Vrh