AUTOMOBILI - kvarovi, popravke i održavanje ...

Ima li neko mozda LOGAN MCV ili da je vozio? Mislim na onaj prvi model. Vredi li to nesto il jok? Za njivu, livadu, sumu i slicno da zavrsava poslove.

Moj pašenog kupio novog, do sada prešao preko 200 'iljada, kaže da je vrlo zadovoljan.
Ali on je kupio nov i prvi je vlasnik..

Poslato sa LDN-L21 pomoću Tapatoka

Ma one su vecinom kod nas kupovane nove i mogu da se nadju od prvih vlasnika. Nego mene nesto brine jer znam da logan ima problema sa korozijom. Ovaj MCV je jos i duzi pa se nesto mislim da se to ne uvija pod opterecenjem, da se ne razvuce ko zvaka. Nosivost mu navodno 800kg.

To zna zahrđati ja sam na 4 razrađivao s wd i oprao kad je razradilo sad radi

Promijenio sam brave na desnim i n stražnjim lijevim vratima. Sad me gnjavi na prednjim lijevim. Na daljinski samo zaključava, a otključa ključem.
Jel treba skinuti vanjski lim vrata da se može podmazati i razraditi brava ili postoji jednostavniji način (Golf V)?

Promijenio sam brave na desnim i n stražnjim lijevim vratima. Sad me gnjavi na prednjim lijevim. Na daljinski samo zaključava, a otključa ključem.
Jel treba skinuti vanjski lim vrata da se može podmazati i razraditi brava ili postoji jednostavniji način (Golf V)?
Ako ima one oplate ili njih ili tapicirung.
Neznam što je gore ako nemaš one poluge za tiple.

Hvala. :ppozdrav:
Dakle ništa bez demontaže. Autolimar je skidao limene oplate. Odšrafio vijke i skinuo lim. Vjerojatno je lakše nego tapacirung, a i pristup bravi je bolji.
Platio sam 300 kn (cca 40 eur), zamjensku bravu s ugradnjom po vratima. Otprilke 30-40 min posla za majstora.
Ako nakon razrade prorade, to može značiti da je elektromagnet preslab pa ne može pomaknuti polugu ako nejde baš lako.

Lako je skinit oplatu samo ju poštelaš nazad.
Imbusi drže mislim.
Samo ako znaš bravu skinut.
Kad ošarafiš malo od brave izvadiš onaj dio gdje ključa.
Bravu moraš držat dok to radiš prema van.
I nije neka nauka kad skužiš sistem.

A ne može se očistiti, razraditi i podmazati bez skidanja brave?
Uvijek je jednostavno sve što se zna, a ostalo baš i nije uvijek. ;)

Uzeo sam ovu dijagnostiku jer imam četiri auta a majstori pomalo zezaju pa čisto da imam za sebe, treba još da mi domesu laptop sa još nekoliko programa i mala obuka.
IMG_20201208_125753.jpg

Pozdrav svima.
Zna li neko za šta služi ova utičnica? Nalazi se odmah napred pored tablice.
U pitanju je Pežo Partner 2004. godište 2.0hdi.
fd4c08e1bb7b25f170a937056067134e.jpg
e16d354757cf5eb722ef6aa17ea034a2.jpg

Послато са SM-G965F помоћу Тапатока

Imam to na kolima.. naime auta koja su dosla iz Svedske obicno u 90% slucajeva imaju nekakav "grejac" koji se nalazi negde ispod haube a sluzi da rashladnu tecnost drzi na temp od oko 80°C pa se tako izbegne cold start, sem toga odmah greje toplo u kabini.
Na taj konektor ide kabal direktno iz mreze 220V. (Tako je meni objasnjeno)
Samo sto to niko od nas ne dobije, nase to ne interesuje kad kupuju gore.
Svedjani i mislim Finci, svasta karabudze na kola, nekakve dodatne farove za maglu, razne grejace, cak u kabini auta imam kucnu uticnicu za kabal 220V.

Послато са SM-G970F помоћу Тапатока

Poslednja izmena:
Deks ima i ta utičnica. Klasična monofazna na spiralnom kablu kao stari telefoni. Izvuče se ispod kasete što stoji kod suvozača.
I ja sam pretpostavljao da je za grejanje jer je i on stigao iz Švedske.
Moram baš pogledati gde vode kablovi i ima li grejač negde.

Видео сам један опел, он је имао код предњег десног точка. Имао је и посебно систем за грејање антифриза. Ваљда се могла и топла вода сипати, имао је испуст на дну. Опел из 90-тих.

Сви мисле да је мени лако, не дај боже да им је овако.

Deks ima i ta utičnica. Klasična monofazna na spiralnom kablu kao stari telefoni. Izvuče se ispod kasete što stoji kod suvozača.
I ja sam pretpostavljao da je za grejanje jer je i on stigao iz Švedske.
Moram baš pogledati gde vode kablovi i ima li grejač negde.

Tako je.
Nju u kolima mozes koristiti dok je ovaj kabal napolju ustekan u mrezu.
Razmisljao sam da nadjem taj kabal pa zimi na sat dva pre paljenja motora nakacim na mrezu,cim upalim auto da vec bude toplo.
Al' i nemam neku potrebu, ima webasto, posle 4-5 min vec pocne grejati, ima neke veze i sa motorom, to nzm na koju foru, (mozda greje antifriz) tako da se i motor zagreje za tren...

Послато са SM-G970F помоћу Тапатока

Nazad
Vrh