Ja sam sa Yugo 55 prešao 200K km bez kapi benzina. Sa pumpe za gorivo skinuta poluga da ne vlaži ulje i rupica ispod zatvorena poliesterom
trošio 8 kako god ga vozio. Max brzina 120km/h mereno navigacijom. Benzin pre toga trošio 7
Zatim Pežo 309 1.1 prešao isto 200K km kod mene. Trošio 6L plina a benzin valjda nikad nije imao. Na letnjim vrućinama trošio 5L a max razvijao 115 pa i 125 sa 10min zaleta
Palio na -22 na prvi zub sa akumulatorom na izdisaju koji na Yugu mogao samo da klikne bendiks. Ti stari Pežoi su zakon za plin. Savršenstvo.
Sad vozim Punta 1.2 8V sa sekventnim. Benzin trošio 5-6L a plin 6-7L. Na benzin mu ne znam maksimum ali na plin sam ga vozio 145 meren navigacijom a sat pokazivao 158.
Iz iskustva, sva vozila preko 1.400cm nisu obelila obraz na običan i monopoint sistem. Zadnja generacija sekventa ima milion podešavanja pa majstori izbegavaju da ugrađuju najnovije sisteme. Ugradnju rade bivši automehaničari a oni teško napreduju u elektronici. Mogu da probuše dizne na već utvrđenu meru i odrade šablonska podešavanja. Kada dođe auto koji ranije nisu radili bude velika muka. Plin je odlična stvar, samo treba naći pravog majstora za ugradnju.
Dizel sa gomilom filtera u aspuhu više ne može da bude mali potrošač. Meni Punto potroši do 500din na 100km a to je 3L dizela. Veliki servis na 120K km je 6.000din, mali na 20K mi je 3.000din. Homokinetički komplet 1530din. Vidi koliko košta to za dizelaša.
Svećice uvek zaboravim da zamenim, njih nisam računao u servis. Na Pežou ih nikad nisam zamenio.