AUTOMOBILI - kvarovi, popravke i održavanje ...

ja sam imao u T2 ubacen 1,9...to je totalno nepotrebno,jer je motor 1,6 dovoljan i na 80kmh vec radi na velikom gasu,i da mu stavis 5 brzina,dovoljan mu je 1,6
Pošto ovde ima stručnih lica jedno pitanje.
Da li mogu u kombi VW T3 koji je imao 1,6 dizel i menjač sa 4 brzine ugraditi 1,9 TDI i da li mi treba menjač sa 5 brzina?

Druže nisam mislio da ga uzimam zato što je bolji nego ga imam trenutno u ponudi ,povoljno pa ne znam da li je ok za zamenu ili ne,hvala za savet.

U svakom slucaju 1.9 je dosta bolji.

Послато са SM-J710F уз помоћ Тапатока

Moze 1.9tdi samo ima poprilično posla. Ako se dobro secam paše karter i uljna pumpa od 1.6td pa se moze okrenuti na stranu motor.Menjac jeste spor mada moze i tako.Moze od passata B5 menjac samo se zvono iseče okrene naopako i zavari. Bez okretanja imao bi 5 brzina u rikverc i jednu napred.
Meni se lično ne svidja T3 zbog motora pozadi,mnogo oduzima od tovarnog prostora.Za nijansu lakše je ubaciti 1.9 td a i iz njega se može izvući slična snaga kao 1.9 tdi treba povećati gorivo na pumpi,ugraditi interkuler i možda veću turbinu

Ja ne bih komplikovao ,meni je dosta da ide i 60 ,vozim ga samo po lokalu,odgovara mi zbog tovarnog prostora.Ovaj motor ispao povoljno pa reko da ga uzmem ali ako ima puno posla ne bih se igrao.

Ja sam stavljao od pasata b3 1,9 d.
Moras i pumpu uljnu da menjas,i lamelu i bas dosta stvari,a ako je jos tdi,ne znam da li pvp stane ispod poklopca...znam da sam ja dosta budzio da moze da se stavi poklopac motora,smetala je poluga gasa na pumpi v p.

Cak i hidropodizaci od pasata ne mogu da rade kako treba zato sto je motor pod uglom i orginal glava ima stari tip ventila bez hidro podizaca inace mora da se menja bos pumpa nosaci motora karter uljna pumpa izduvna grana i jos mnogo toga....

Nazad
Vrh