AUTOMOBILI - kvarovi, popravke i održavanje ...

Čekaj malo.Hoćeš da kažeš ako nema dobro uzemljenje treba da mu se stavi kako treba i radiće sve bez greške?

Nebitno da li je pun ili polu, ali posto on radi na struju za auto je najbitnije da ima dobro uzemljenje(tako pise na stranim knjigama, expert je prevodio), drugi misle da je do dizni i slicnih gluposti kad zeza.
haha,mozda mu je pregorela svecica :haha:
opet ce neko da nam zameri spamovanje i zezanje i zatrazi brisanje profila :osmeh:

Pa to je cinjenica, kad ste videli pretovarenu Ladu kod pripadnika nekih nacionalnih manjina da trokira ?
Sto je blize zemlji to je jace uzemljenje.
Gorane znas da smo liberalni i mogu da traze.

Svecice za plin su drugacije toplotne vrednosti od bezinskih,neznam oznake davno sam to radio ali sigurno ima po netu

Ma ja za 60 hiljada na plinu nikad nisam menjo svecice,bile su obicne bosna super,i kad je poco da ima simptome lose struje ppromenem ih i promenem jos dosta delova od struje,ono opet isto,ispostavilo se otiso isparivac.

Isto samo ngk i gledaj da je na njima urezano "made in japan" posto ima i nekih francuskih ngk.

Meni se bolje pokazale te japanske

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

Nerazumem zasto se proizvode svecice za plin koje nisu potrebne?Čak im ni cena nije jača od ovih sto savetujete,naravno super bosna su najbolje i imaju najbolje karakteristike za sve vrste goriva :haha:

Ja teram sa obicnim svecicama 100.000km i ne vidim problem. Menjam ih na 50k km, mada mislim da bi mogle i duze da idu.

Nije ista tacka paljenja smese a ove obicne hoce da oksidisu i pocupaju navoje u glavi prilikom odvrtanja.

Dobro sto spomenuste svjecice pa cu i ja sutra provjeriti u kakvom su stanju...nesto se nemogu sjetit kad su mijenjate...Poslednjih dana sam u par navrata sipao pun rezervar i trosi mi 10 litar plina na sto kilometar stim da sam imo poprilicno i makaadama

Svecice za plin su cist marketing,plin ima vecu tacku paljenja od benzina zato je preporucena svecica sa jedin krakom i sto manji zazor jer je bitno da je varnica sto koncetrisanija.

Preporucen interval za zamenu svecica je 30 000 km,al u praksi na jedan set se tera poprilicno.

Dakle 1 krak i da se podesi zazor i to je cela filizofija.

Зазор би требало на 0,7-0,8 мм да се подеси.

Послато са Леново К6 Ноте уз помоћ плуга

NGK svecice se za evropu sad odavno rade u Francuskoj i nisu lose kao i Sampion i jedino to koristim. Japanski NGK su jako dobre ali nemoguce za pronaci i na sve manje zapremine od 2,0 idu sa jednom elektrodom. To za svecice za plin i ulje sto rekli cist marketing i uzimanje para bespotrebno ali plin hoce da bude sve u fulu ispravno da bi radio normalno. Mnogo problema pravi kvalitet plina i sa potrosnjom i radom motora i u zadnje vreme samo Nis i Mol dolaze u obzi i Sim Tim pumpe jer razlika je drasticna. Na audiju 100 razlika varira od 8 do 20 litara plina pri istim uslovima u zavisnosti samo gde plin sipam. A stime i problematika

To sa krakovima nema veze, vec temperaturna vrednost svecice. A to je nacin odvodjenja temperature sa elektrode a to se vidi na onom keramickom delu oko elektrode. Proguglajte oko tih svecica i naci ce te sta vas zanima. Nije to bas jednostavno.

Послато са F3111 уз помоћ Тапатока

Nazad
Vrh