AUTOMOBILI - kvarovi, popravke i održavanje ...

Ispade da plin ima sagorevanje kao povrsina sunca :osmeh: Toplotnu vrednost 80% ljudi pri kupovini ne gleda,a 18% koji gledaju pojma nemaju sta i kako vec eto culi su :osmeh:

Da se prodaje i lamela za vozila na plin i to bi uz dobar marketing imalo kupca,jer marketing je cudo.

Strucnjaci kazu jedna elektroda i podesen zazor i Bosnina svecica moze da tera 50 000,a toplotna vrednost je bitna za neke druge stvari i rezime voznje koje prosecan vozac ni ne dozivi za svoj vozacki vek.

Toplotna vrednost svecice je uvek bitna u svim rezimima i na svim benzinskim motorima, od najmanjih do najvecih...

Послато са F3111 уз помоћ Тапатока

Svecice za plin su cist marketing,plin ima vecu tacku paljenja od benzina zato je preporucena svecica sa jedin krakom i sto manji zazor jer je bitno da je varnica sto koncetrisanija.

Preporucen interval za zamenu svecica je 30 000 km,al u praksi na jedan set se tera poprilicno.

Dakle 1 krak i da se podesi zazor i to je cela filizofija.
Kostaju kao i sve ostale,zasto ih onde ni bi stavili?Nisu one 5x skuplje.

Na sekventu mora da tera na benzin dok se ne ugreje motor.
Ma to su gluposti sa svecicama, koristim godinama ngk bkr5ek i vozim i na jedno i na drugo sasvim normalno.
Na 50000 km ih menjam

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

Moj prosli plinski uredjaj je bio sa pumpom u boci i direkt tecnu fazu plina je preko dizni ubacivao u motor . Palio na benzin i malte ne za min. na plin.

Na sekventu mora da tera na benzin dok se ne ugreje motor.
Ma to su gluposti sa svecicama, koristim godinama ngk bkr5ek i vozim i na jedno i na drugo sasvim normalno.
Na 50000 km ih menjam

To iz iskustva ili ih nikad nisi probao?Svasta sam radio u zivotu i probao sve sto ste videli na netu.Jedino sto fabrika propise to radi dobro,sve ostalo ima problema.I mapirali smo komp. i turali ogromne motore u male karoserije ali najbolje se pokazalo "majka fabrika".Plin nikad vise necu staviti u auto jer ja nemam vremena da ga stalno nesto čačkam i podešavam,a ako neko zeli da to radi moja preporuka je staviti sve original i naravno adekvatne svecice :ppozdrav:

Vidis ja na proslim kolima nista pipnuo nisam na plinu a presao mi je preko 120000 km , sipaj i vozi. Sto neki ljudi cim cuju plin odma se podrazumeva cackanje itd. Eto ja nikad auto bez plina necu voziti jer imam odlicna iskustva sa njim i jeftinije se vozim neko sa bilo kojim drugim gorivom.
A poznajem ih dosta sto nemaju nikakvih problema , a i vozio sam tudja kola na kojima brlja( uglavnom aljkavo odradjeno)

Evo ti si rekorder,nijednom nije pukao i polupao protokomer ili da si čačkao membranu?
Ja sam sa mojim Mondeo dizel presao 400.000 i nista nisam čačkao sem grejaca.120.000 i nije neka kilometraza :ppozdrav:

Dok sam vozio na plin morao sam da menjam filter na maksimalno 5000 pređenih km a na pređenih 150.000 km rađen je servis isparivača 3 puta.Uređaj je bio Lovato.

Moj zet sa puntom presao preko 120000 na plin samo jednom servis i mislim jednom filter.
Ja bi stavio na moj auto ali mnogo je skup i kaze kolega sto ugrađuje da se ne isplati.U pitanju je tsi motor

Evo ti si rekorder,nijednom nije pukao i polupao protokomer ili da si čačkao membranu?
Ja sam sa mojim Mondeo dizel presao 400.000 i nista nisam čačkao sem grejaca.120.000 i nije neka kilometraza :ppozdrav:

I onda kažu kako Ford ništa ne valja ,vozim tddi bez ijednog grejača palio prošle godine na -16:osmeh:

Evo ga
0dfdcecb1c612b9126948d377499be4e.jpg

Послато са SM-J510FN уз помоћ Тапатока

Kod tebe samo toliko a koliko ukupno ,verovatno blizu miliončeta:osmeh: Danas sam bio u tvom kraju u Kljajićevu i Somboru išli da kolega odjavi traktor ,žurilo se nisam imao vremena da svrćem da pogledam onaj plug...:off_topic:

Nazad
Vrh