AUTOMOBILI - kvarovi, popravke i održavanje ...

Sfi i fsi ti je isto,samo neki drugi proizvodjac
isko kao i cdi,dci ,hdi a u sustini je isto...a upravo sedim sa drugarem iz nemacke,i kaze da einspritz znaci ubrizgavanje,nebito da li je mono ili multi point.i isto ima znacenje kao na engleski injectiton-ubrizgavanje.

Nisam rekao fsi nego sfi jer nije isto

SFI - sequental fuel injection

imao na calibri sfi ,ne ubrizgava u glavu vec u usisnu granu tacno na spoju usisne grane i glave motora . kao i bilo koji drugi multipoint.

A ajn spric sa nemackog je jedna dizna , toliko o poznavanju materije ( ili jezika) kod majstora :)

Palijaju skracenicama masu njih a blage veze nemaju sta koja znaci.

Jer ne znaju uglavnom ni beknuti ni engleski ni nemacki.
Cast izuzetcima . Ko zna jezik nebi sebi dozvolio da izgovori poluajnspric :)

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

MOžda si primijetio da sam ono poluajnšpric stavio pod navodnike zato što mi je jasno da je glupost od riječi. Inače savršeno čitam, pišem i govorim njemački.

Koliko sam ja upucen (imao sam benzince sa monopoint i multipoint sistemom)kolega zombie 666 prica onako kako jeste, a kolega daner prica i tumaci izgleda samo njemu razumljivim jezikom.

Kolega @daner je kanda najupuceniji u sve tajne automoblizma i trkackih perfomansi a najvise hvali 2,0turbo calibru sa plinom u narodu poznat po nadimku ;ciganski ferari; :ppozdrav:

Kolega @daner je kanda najupuceniji u sve tajne automoblizma i trkackih perfomansi a najvise hvali 2,0turbo calibru sa plinom u narodu poznat po nadimku ;ciganski ferari; :ppozdrav:
Al ne lupaj gluposti leba ti , gde sam ja to hvalio calibru turbo sa plinom ,aj citiraj post!Ili si samo lupio da bi ispao zanimljiv .Sta ti znas o calibri turbo?Jesi se kad vozio .Onda psssst

Cesto " majstori " umeju da kazu i da auto ima direktno ubrizgavanje. Misleci bas na taj slucaj kad svaki cilindar ima diznu, a ubrizgavanje se ipak vrsi u usisnu granu. Sto ljudi, sto cudi.

Al ne lupaj gluposti leba ti , gde sam ja to hvalio calibru turbo sa plinom ,aj citiraj post!Ili si samo lupio da bi ispao zanimljiv .Sta ti znas o calibri turbo?Jesi se kad vozio .Onda psssst

Hahaha,malo sam citao po netu nikad se nisam bavio prepravkama na vozilima :osmeh:

Sad teraš koreance a i znam zašto. Ne osećaju ni ivičnjake ni ležeće policajce, samo pliva :osmeh:
Ko je vozio ti ili @kameni?Nedam vam vise,sledeci put će te tih 200 metara iz kafane ići peške :haha:
hidrorucna je stigla,drugar i ja pocinjemo ponovo posle pauze od 4 godine
26219842_10213410278044767_5681501209848939966_n.jpg

nisam bio na slici,tu je komsija mehanicar i njegov radnik
ja nisam tetoviran sa tim žbunovima ili tribalima :ppozdrav:
volem pivo ili vino samo uz tambure :osmeh:
na driftu nesmem,poznat sam po izlecanju u publiku i lupanju auta :haha:

Poslednja izmena:
Nisam rekao fsi nego sfi jer nije isto

SFI - sequental fuel injection

imao na calibri sfi ,ne ubrizgava u glavu vec u usisnu granu tacno na spoju usisne grane i glave motora . kao i bilo koji drugi multipoint.

A ajn spric sa nemackog je jedna dizna , toliko o poznavanju materije ( ili jezika) kod majstora :)

Palijaju skracenicama masu njih a blage veze nemaju sta koja znaci.

Jer ne znaju uglavnom ni beknuti ni engleski ni nemacki.
Cast izuzetcima . Ko zna jezik nebi sebi dozvolio da izgovori poluajnspric :)

Na nemackom jedna dizna bi se bukvalno prevela eins düsen.Toliko o poznavanjujezika.

A ajnspric su majstori pokupili jos sa Solex karburatora recimo,kojo su imsli ajnspric sistem pa onda kad su sstigi razni sistemi ubrizgsvanja oni ih krstise ajnspric :osmeh: a 90% njih pojma nema zasto ga zovu ajnspric :osmeh:

A oni koji znaju su po nacinu rada ajnspric dizne u karburatoru ceo taj novi mono multi i kakav vec point krstili ajnspric.A to je obicna dizna koja mehanicki odreaguje na naglo potapanje gasa tj otvaranje leptira pa strcne gorivo da obogati smesu.I tu su neki videli analogiju sa ovim modernim sistemima,pa mu cak dodelili i status polu :haha:

Dakle imas ubrizgavanje i zato ga krstise ajnspric malo te buni ovo ajn koliko ja vidim :haha:

Ako si nesto vozio ne znaci da poznajes princip rada,treba malo vremena i ispod auta ili haube da provedes da bi nesto naucio,a tek ako hoces na internetu da ucis :haha:

I nikada ne trqzi logiku u majstorskim nazivima jer koliko vidis oterala te logika na skroz pogresnu stranu,ako si mlad,a verujem da jesi ima vremena da naucis ako imas volje i pusti to guglanje ili da argumentujes ako nesto nacujes,tek kad si 100% siguran onda ima mesta da pises kao sto pises i uvek slusaj drugu stranu mozda.I sve ovo ako si mlad,a ako si vec zasao u neke godine onda treba da izbegavas ovakve teme jer godine ne nose znanje same po sebi.

Na nemackom jedna dizna bi se bukvalno prevela eins düsen.Toliko o poznavanjujezika.

A ajnspric su majstori pokupili jos sa Solex karburatora recimo,kojo su imsli ajnspric sistem pa onda kad su sstigi razni sistemi ubrizgsvanja oni ih krstise ajnspric :osmeh: a 90% njih pojma nema zasto ga zovu ajnspric :osmeh:

A oni koji znaju su po nacinu rada ajnspric dizne u karburatoru ceo taj novi mono multi i kakav vec point krstili ajnspric.A to je obicna dizna koja mehanicki odreaguje na naglo potapanje gasa tj otvaranje leptira pa strcne gorivo da obogati smesu.I tu su neki videli analogiju sa ovim modernim sistemima,pa mu cak dodelili i status polu

Dakle imas ubrizgavanje i zato ga krstise ajnspric malo te buni ovo ajn koliko ja vidim

Ako si nesto vozio ne znaci da poznajes princip rada,treba malo vremena i ispod auta ili haube da provedes da bi nesto naucio,a tek ako hoces na internetu da ucis

I nikada ne trqzi logiku u majstorskim nazivima jer koliko vidis oterala te logika na skroz pogresnu stranu,ako si mlad,a verujem da jesi ima vremena da naucis ako imas volje i pusti to guglanje ili da argumentujes ako nesto nacujes,tek kad si 100% siguran onda ima mesta da pises kao sto pises i uvek slusaj drugu stranu mozda.I sve ovo ako si mlad,a ako si vec zasao u neke godine onda treba da izbegavas ovakve teme jer godine ne nose znanje same po sebi.
Druze ne palijam po netu utaman, radio sam sam generalnu na par automobila i traktora . imam svoju dijagnostiku (za opela doduse ) .Majstor mi u dvoriste jos u zivotu usao nije ( ako ne racunam ves masinu).

Lako je razumeti profesionalne nazive tu ima literature kako na nemackom tako i na engleskom. Aj sad ti razumi domace majstore :osmeh: Najjace mi je bilo kad mi jedan poznanik izjavio da je interkuler u stvari hladnjak ulja :haha:

Mislim da je za bavljenje mehanikom na savremenim vozilima kod nas jos bitnije poznavanje nemackog nego engleskog. Na internetu se moze naci gomila informacija na nemackom.

Pošto ovde ima stručnih lica jedno pitanje.
Da li mogu u kombi VW T3 koji je imao 1,6 dizel i menjač sa 4 brzine ugraditi 1,9 TDI i da li mi treba menjač sa 5 brzina?

Nazad
Vrh