Alati i radionice

Ја планирам да набавим еинхелову малу брусилицу кад треба нешто на брзину цапнути да не развлачим каблове. Имам њихових батерија и пар машина па се избор сам намеће.
Поготово што се могу често наћи нове у пола цијене или мање од ових што доносе преко гране.

Само остаје да се појави на огласима или некој мјесечној акцији она коју сам ошацовао. :osmeh:

Планирао сам ову, може се купити за стотињак евра у продавници. На огласима до 60-70 максимално.

Мотор без четкица, лежајеви на свим позицијама (код јефтинијих су чауре) и онако фино лежи у руци.

Serviser rucnog elektricnog alata ima stotinak videa popravke , gledao nesto i kaze da je Milwaukee , jako los za servisiranje , jednostavno noviji nije isplativo da se popravlja ,popravka skuplja od novog alata. Stariji alat koji je kvalitetniji i mogao bi se popraviti dijelovi kucista ili menjaca proizvodjac vise ne pravi , tako da je alat za bacanje , jedino lezajevi na novijem BL alatu ili neke sitnice kvarovi na motoru ili elektronici niti ne otvara alat , vraca se ili ako vlasnik nece , baca se. A kaze recimo stezna glava busilice na starim alatima je navoj pase na sve alate , sada na novijim samo milwaukee ima drugaciji nekopatibilni navoj a glave su jako skupe.

"Planned obsolescence"

Zato mi se i sviđaju ne toliko popularni brendovi, jer još nisu primorani (ili pristali) da tako posluju.

Poslednja izmena:
Nije ni njima lako , kad moraju davati 10g garancije.
Jel to stvarno izpoštuju il se zezaš?

Odavno imam baterijsku Makitu, onu običnu bez potenciometra.
Radi vrhunski, baterija čak i od 3Ah dosta traje i zaista je vrhunska mašina.
Kupio sam i baterijski parksajd, skoro ga nisam ni koristio, a i nemam neko poverenje u nju bez obzira na 5 godina garancije.

Evo ovde se vide godine iskustva i želja da nešto stvarno traje duže.
Konkretno mislim na to žuto što liči na pur penu naprskano na krajeve rotora.
Namena toga je najverovatnije ako nešto krene da češe o namotaj da ne napravi odmah spoj već da to može da radi tako neko vreme. Inače često se dešava da "nešto" nažulja namotaje rotora i da to bude kraj aparata.

Sad ne znam dal sam se zezno i da li je funkcija te žute kao pene totalno drugačija od ove koju sam naveo, ali deluje da je to.

Još nešto. BOSCH PSR 10.8 Li nakon zamena baterija hoće da zavarniči prilikom zaustavljanja motora. I kao da smrducka malo.

Da malo pomognem i verovatno dam odgovor. Izgleda da sam nešto zeznuo prilikom sklapanja ovog mehaničkog dela koji ide na motor.
Nisam ga rasklapao, ali kad hoću da okrenem kvačilo u položaj ukočenog ili blizu, ne mogu.

Definitivno ću morati ponovo da je rasklapam. Jel moguće da taj mehanizma ukoliko koči pravi problem sa varničenjem? (Inače ove električne delove sam sve lepo i dobro isprao kontakt klinerom).
Takođe sam zeznuo nitovanje baterije tako da ručka ne može u potpunosti da se sklopi. :(

Nazad
Vrh