SeljakizGrada
Član
Voljan sam da me ubediš u suprotno
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Tinja zato sto regler ne radi kako treba ili alternator nije potpuno ispravan , jedna dioda krepala ili vise ili izgubio kontakt unutra. Inace zarulja ne treba jaca od 2W , ona sluzi samo da regler proradi i onda vise ne tece struja kroz nju , jer regler uzima struju za regulaciju pobude sa alternatora , ako zarulja tinja onda ide struja preko nje u regler i od punjenja nema nista.A što onda tinja bem joj konstruktora!
Mjenjao sam akumulator, sad je star 2 god. jer je sa prošlim bilo loše verglanje. Ovaj, kad je bio nov, je dobro okretao a sad...
Kad je hladan, na ovim temperaturama do zime, vrti lako. Kad se zagrije motor malo ispod pola skale u zelenom području, teže prebaci kompresiju ali upali.
Mjerio sam napon akumulatora i kad povuče struju napon padne i malo ispod 10 V a ako ga zadržim, da se pati padne i do 8V. Kad ga dopunim, ispravljačem, lakše prebaci jer nema tolikog pada napona.
Unimer pokazuje da dobro puni.
Ili nema dovoljno vitamina u akumulatoru ili anlaser vuče previše ili ipak nepuni dovoljno.
Kad imam takav problem a kontrolka tinja sumnjam na nešto oko punjenja.
Ne znam kako da ti kažem, lampicu sam zameniš dodavanjem gasa Evo ako imaš vremena dodji da vidiš jedan zanimljiv auto za drift, bez table samo obrtomer sa aliekspresa i vidi čuda puni alternatorA pre 50 God je bila?
Послато са RMX3263 помоћу Тапатока
Neki alternatori koji imaju namagnetisan rotor mogu da se pobude i bez kontrolne zarulje ali neki nemaju remanentni magnetizam u rotoru i ne mogu.Slobodno izvadi lampicu na svom sokoćalu i baci je u kantu,radiće isto Toliko o tome.
Naporan si sa svojim filozofijama,koja sezona za tebe je krenula sta radis sa njim,vozis za NemackuŠta misliš farbao sam traktor, ali krenula sezona nisam sve spakovao, a vozim ga.Koliko će još dana da mi izdrži akumulator bez lampice i od koliko W da stavim lampicu?
Vjerojatno je ne uništava izravno, ali je smanjuje kapacitet pa smo opet u problemu kod startanja motora. Traktor ne koristim cijelu zimu (kabrio verzija) i akumulator je u garaži, povremeno osvježen na punjaču iz Lidla. Prvih 4-5 godina ga nisam skidao, niti dopunjavao/osvježavao. Sad će mu 11. zima. Varta, prva ugradnja.Hladnoća ne uništava bateriju. Previsoka temperatura je uništava.