Akumulatori

I ja sam koristio, na nekima i dalje koristim Mustang ali više neću, jesu najjeftiniji ali i dosta loseg kvaliteta. A koje cu dalje ne znam videcu.

Mustang su izdržavali kolika je i garancija, s tim da su pre par godina bili najjeftiniji.
Ja koristim sada Top Start, nisu loši

Sent from my 23127PN0CG using Tapatalk

Mustang su izdržavali kolika je i garancija, s tim da su pre par godina bili najjeftiniji.
Ja koristim sada Top Start, nisu loši

Sent from my 23127PN0CG using Tapatalk
Na 542 ga koristim evo vec 3 god bez problema, prosle godine je palio na -10 bez problema, samo sto on bas lako pali dok 558 muke

Na 542 ga koristim evo vec 3 god bez problema, prosle godine je palio na -10 bez problema, samo sto on bas lako pali dok 558 muke
Koji alnaser imaš na 558? Dok smo imali 558 prvo je bio njegov fabrički ,,njuškaš", godinama problemi, sporo vrti, zimi posle 2 startovanja počne da mjauče i nema paljenja. Onda je crkao pa smo kupili nov iskrin koji je mnogo jači i taj je izuzetno brzo pokretao 558, čak je dve godine radio sa 1 akumulatorom 66 Ah.
Juče kupljen nov Ciak 110 Ah za 549, a došao sa nekim optima red spiralnim akumulatorom, koji je kanda malo popustio sa hladnim vremenom.

Poslednja izmena:
Nisam sigurna koji je, plaćen je 13500 din prosle godine nije iskrin, sa dobrim akumulatora bas brzo pokreće, uzecu neki do 20k din 110 apera

@aca74

Mislim da taj Optima akumulator treba da ima veći napon punjenja.Proveri to,moguće da uopšte nije crkao.Koliko se sećam trebalo bi da je regulator napona na alternatoru podešen na preko 15v.To su suvi akumulatori sa daleko većim brojem ciklusa punjenja i pražnjenja.Prefviđeni za jahte i dolaze kao fabrička ugradnja u Američka SUV vozila.

Na R65 u junu napinuše 6 godina. Upravo danas počeli da zezaju.
4baacbf087a0a66c84ec29935da389c8.jpg
29038614b7e848959314b28a3d715b70.jpg

@aca74

Mislim da taj Optima akumulator treba da ima veći napon punjenja.Proveri to,moguće da uopšte nije crkao.Koliko se sećam trebalo bi da je regulator napona na alternatoru podešen na preko 15v.To su suvi akumulatori sa daleko većim brojem ciklusa punjenja i pražnjenja.Prefviđeni za jahte i dolaze kao fabrička ugradnja u Američka SUV vozila.
U servisu su mi rekli da je oslabio i da neće biti kao nov. A dosao sada sa polovnim traktorom.
Pokusacu da mi clan srdjan1 pomogne.

Ja samo Fire cell koristim više od 10 godina, pre sam Energizer. Traju 5 do 8 godina, garancija 3 godine. A nisu najskuplji.

Meni rekord Vesna akumulator od 2016 , skinut sa golf 2 , stavljen na ursusa 335 sluzio do letos palio bez problema letos samo poceo da se dimi u kosenju , i tjt.. izgoreo ... A ovi novi Vesna nisu ni za k ... kupujemo ih ovde u RS , pa vracali pdv , retko koji je izgurao garanciju ..

Lose iskustvo sa Vesnom takodje
Topla, nisu losi ali nista impresivno.
Ciak za traktore i kamione...

Sent from my SM-S918B using Tapatalk

Nazad
Vrh