Šta ste radili danas?Dvanaesti deo.

Осовина од крупаре чекићара. Нови фаг лежајеви три и по године су саставили. Оба лежаја заварили за осовину. Овако сам извукао све напоље и једва свукао. А оригинални лежајеви (икл) су трајали не смем ни рећи. Е сад ће бити забава наћи 08 величину...

Ja sam se ubio dok sam remenicu bio skinuo

Послато са moto e5 play помоћу Тапатока

Она краћа страна где је кајла урезана у осовину исто је тешко ишло. Са друге стране где су чекићи иде пуно лакше.

Осовина од крупаре чекићара. Нови фаг лежајеви три и по године су саставили. Оба лежаја заварили за осовину. Овако сам извукао све напоље и једва свукао. А оригинални лежајеви (икл) су трајали не смем ни рећи. Е сад ће бити забава наћи 08 величину...
Ako zavare onda gledaj da stavis c3 lezajeve u kvalitetu. Moja bi preporuka bila timken varijanta iskljucivo sa hologramom kutija. (Naucio dobro lekciju i ako mi treba c3 uvek uzimam iskljucivo timken). Druga stvar, gledaj da nadjes negde presu pa sa njom da navuces lezajeve. Ako vec ne mozes da nadjes ko ima presu, brezoni i podloske pa na navoj navlaci. Cekic zaboravi ako zelis trajnost. "08" velicina? Cega?
Ako ne znas kako do lezajeva, javi se na pp.
Prilikom montaze uzmi malo vodene smirgle p500 barem pa ocisti sve a zatim podmazi sve spojeve

6208 је величина. У електро моторе које имам у фирми највећи је 6207. А то су мотори преко 11 kw. Прошли пут сам нашао у ветернику, нигде у околини није било. Само слежу раменима. А за монтирање знам како иде не користим чекић. Барем ми до сад није требао.

6208 је величина. У електро моторе које имам у фирми највећи је 6207. А то су мотори преко 11 kw. Прошли пут сам нашао у ветернику, нигде у околини није било. Само слежу раменима. А за монтирање знам како иде не користим чекић. Барем ми до сад није требао.
Tih brojeva ima na svakom cosku ;) standardni lezaj https://www.e-lager.rs/sr/proizvod/skf-6208-2zskf

Spasovdan je bio uz prase
Po starom običaju od 07 do 07h sutra ujutru, treba biti ponizan prema bogovima i žrtvu redovno prinositi
96b82435bce54de1baffe234ceec2b41.jpg

Sent from my moto e5 using Tapatalk

Imaš radnju OPTIMA rade fag na uglu cara Dušana i futoškog puta u NS
Imaš u BP YU PROMET šalju brzom poštom

Sent from my moto e5 using Tapatalk

Купио лежајеве, али нема са металним заптивачем него нека пластика шта ли је већ. Иии мало се греје кућиште али се осовина лако окреће. На месту где се навлачи лежај до чекића има мало луфта, лако сам ставио лежај. Све склопио и колико издржи.
f4ef66cb67c1e1b9f3a65ae35d649101.jpg

Prosle godine mi dolazio majstor za klimu na kombajnu i ustanovio je da je elektro magnet na kompresoru otisao a nov je 200e. Uzmem danas multimetar da ispitam kako sta stoji. Kad ono crko senzor na susacu klime koji prekida minus za kompresor klime. Koliko sam shvatio, kada nema freona tj. pritiska on ne propusta minus ka elektromagnetu kompresora i ne da da radi kompresor. Ako ne nadjem senzor razmisljao sam da spojim direktno i kada ne bude freona necu ni paliti klimu.

Poslano sa mog SM-A415F koristeći Tapatalk

Prosle godine mi dolazio majstor za klimu na kombajnu i ustanovio je da je elektro magnet na kompresoru otisao a nov je 200e. Uzmem danas multimetar da ispitam kako sta stoji. Kad ono crko senzor na susacu klime koji prekida minus za kompresor klime. Koliko sam shvatio, kada nema freona tj. pritiska on ne propusta minus ka elektromagnetu kompresora i ne da da radi kompresor. Ako ne nadjem senzor razmisljao sam da spojim direktno i kada ne bude freona necu ni paliti klimu.

Uzmes senzor od nekog auta, a ako ne pase napravis reducir

Imas dva davaca, jedan od visokog pritiska, jedan od niskog. Ako nemas dovoljno gasa u sistemu kompresor se nece ukljuciti, ako u toku rada dodje do prevelikog pritiska davač će iskljuciti kompresor.

Kod mene ima samo taj jedan senzor na susacu. Ako sluzi da prekine struju kada nema freona verovatno cu ga prespojit, a ako je za visoki pritisak tu se vec ne bi zajebavo.

@Matic Sta cu, samo taj majstor radi sa tim r12 plinom. Svi ostali rade ovaj novi r134, i et da sam ga poslusao i kupio novi elektromagnet od 200e mogao bi ga bacit. Ako uspijem osposobit klimu opet cu ga morat zvat da je napuni.

Evo slike senzora i shema klime.
30e2670b9f67522bbf994470225837b7.jpg
e4cb97d3684dc08cded3fa0a90d4d480.jpg

Nazad
Vrh