Šta ste danas radili ? 4 deo

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
@ Farmer Bob

O "Genetiku plus" sam se ja raspitivao zimus na forumu, jer sam sa njim bio prezadovoljan dok ga je bilo. Ja sam među prvima imao ogled, ne i jedini i te prve godine je selekcionar iz firme obilazio oglede, reče da je došao iz Pariza gde je i nastala selekcija, ime mu je Dragan, a nesećam se prezimena i da je doktorirao u Novom Sadu i on je obilazio oglede. Na parceli od 5 Ha imao sam 1/3 u lošijoj zemlji posejanu "Radu", pa u sredini 1/3 pšenice i u najboljoj 1/3 NS-640. Kada je kukuruz bio u voštanom zrenju upoređivali smo uzorke i to tako što sam ja odabrao 10 uzastopnih klipova u 640 u delu koji je bio najbolji i nasumice 10 uzastopnih klipova "Genetika". Kad smo uporedili klipove, nisam verovao ni profesoru, ni genetiku, jer je 640 bolje izgledao. Kada sam idućeg leta okrunio kukuruz, "Genetika" je bilo 15posto više nego 640, jer ima veću hektolitarsku težinu.

Idućih godina sam isprobao "Rodnu" i "Pamelu" i pokazale su se jođ bolje po izgledu od "Rade", ali ja ne odustajem od te sorte.

Sejaću je i ove godine. Pakovanje je 35000 zrna i ja sam ga platio 3500 din. inače ja sejem 50000 do 55 000 zrna po hektaru, ali sklop zavisi od kvaliteta zemlje, agrotehnike, veštačkog đubriva, to znate i sami.

Ove godine još planiram sejati sorte "Dekalb" DKC 6040 i NS 6030.

Ako se neko odluči za "Genetk PLUS" hubride slobodno neka mi se javi da razmenimo iskustva, a ja ih preporučujem.

Pozdrav od Mirka iz Kule. :cao:

@ dulegagić

Mogao si da se javiš i navratiš na :ppozdrav: kad si već bio u Kuli.

Juče smo pravili kominu(za rakiju) od jabuke
2ccnlld.jpg
.
A danas idem da posadim sadnice lešnika i jabuka,i da zakačim rasipač ako ne bude danas pala kiša da bacimo sutra veštak.

od ranog jutra samo prskanje repe, te trava, pa kasnije pipa...

a posle toga isao nekom coveku pripremiti za kukuruze, i sad evo kraj radnog dana, pa se sedi ovde...

danas svega po malo, prepodne sređivao sejalicu,posle trošio ::novac:: kupio dizel, i herbicide

Matić je napisao(la):
Verovatno nema veći spremač od ovoga.Šta sve ovde uparuju u traktore ovo nije ništa.
Evo kako se uparuje mašina da traktor bude iskorišten 120%

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=xjrqSN1Kx7M[/youtube]

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh