Toplotna izolacija kuce

Neću da rizikujem i čekam. Skupio sam novce, našao majstora dogovorio s njim i to je to. Tako je bilo i s pvc kad sam ugrađivao u februaru kaparisao, u maju cena 30% gore.
 
Gledajte samo kvalitetnije, na nekim stvarima ne vredi šparati… ja sam radio kulir u garaži metar ipo od poda i kupio sam bekament jer su mi majstori rekli da su svi isti i da ne bacam džabe pare… ovaj bekament čim ga malo jače pretisneš počne da se kruni a gledao sam kako je uradjeno od drugih proizvodjaca kao beton je
 
Kod mene je rađen Baumit sistem. EPS 15 cm lijepljen Baumit nivofix ljepilom. Eventualne fuge su zapunjene purpjenom. Ploče su dodatno tiplane. Mrežica Baumit openTex utisnuta u Baumit StarContact Light i drugi sloj istim ljepilom. Prije završnog sloja Baumit SilikonTop je stavljen Baumitov grund UniPrimer. Cokl je odrađen XPS-om 10 cm zalijepljen purpjenom bez tiplanja. Ostalo kao kod EPS-a.
 
Ajd' kad je već reč o lepkovima da pitam u vezi s' tim:

Hoću da badže na pušnici prekrijem metalnom mrežicom sa otvorima 3x3 mm, pa sam zamislio da isečem komade mreže potrebne veličine i da ih samo naslonim na zid oko badža sa spoljne strane (malerisani su zidovi i okrečeni), i da onda ivice zagipsam za zid. I onda mi zet kaže da ne valja gips jer će on vremenom ispucati već da to uradim lepkom za stiropor. Šta vi kažete, kako to da uradim?
 
Moraš mi detaljnije objasniti, ne razumem se u takve radove. Šta je podloga?
 
U čemu je konkretna razlika? Jel svi lepkovi isto drže ili ne? Jel su neki lakši za rad ili....?
Ceresitov je kvalitetan i tu nema diskusije, weberov takodje bar mi je tako rodjak reako i verujem da jeste.Sika mi ne uliva poverenje gledao sam kako izgleda smesa i ugradnja istog.Knauf mislim da je dobar.

Za maksimu mi je keramicar rekao da je dobar, za fasade pojma nemam kakav je.Manje vise kada prodju vise godina vidi se koji je kvalitetan.
 
Moraš mi detaljnije objasniti, ne razumem se u takve radove. Šta je podloga?
Bukvalno pre svakog premaza namaza u gradjevinarstvu mora podloga. Pre lepka za plocice, pre lepka za stiropor, pre gleta, pre bilo cega i to onda stoji ne mrda. Podloga impregnira porozne podloge i omogucava bolje i cvrsce prijanjanje. Ne znam jesi li ikada video da se plocice zajedno sa lepkom odvajaju od zida?
Za te spoljne krparije vise nekako volim lepak za spoljne plocice. To kad zalepi to stoji. Ne kruni se kao neki lepkovi za stiropor posle par godina. Krov mozes zalivati sa tim. Ako sracunas da nece biti jedan dzacic dovoljan, umesas dodatno peska
 
Plaćen maxima program, isporuka u maju. Jedva čekam jul kad upeče zvezda da vidim razliku pre i posle izolacije. Jeste da nije cela kuća, sprat radim ali očekujem razliku kad je grejanje i hlađenje
 
Imam naravno s klimom sam uspeo da spustim na 28 stepeni ali se nije gasila. Bez klime znalo je da bude i preko 30...
 
Sale jesi racunao po m2 koliko izadje?ja isto nesto planiram da radim.U prodavnici su mi naracunali oko 1400din po m2 sa fasadom stiropir 8cm.Majstor treba da dodje da vidi kucu i da da ponudu,oko 12e sa fasadom a 10 e bez fasade samo lepak
 
10 cm stiropora (580din kvadrat),2 vrste lepka, mrežica, grund oko 1100 dođe po kvadratu. Ruke su 6e za sivu fazu, jedva našao svi traže 8e.
 
Pa ja nisam primetio preveliku razliku, bez klime je znalo da ugreje i do 30 u kuci. Mozda kada nekad stavim stirpopor preko ploce vidim razliku, jer mi je prizemna kuca, krov tegola.
 
Nazad
Vrh