Slobodna diskusija o traktorima

Sad je mozda malo jasnije zasto sam Bojanu dao predlog, polovan proverenog kvaliteta...

Послато са SM-G970F помоћу Тапатока
 
Koja je procedura izvlačenja osovine kardana na MF 3600 seriji? Prvo seger ovaj skinuti i onda može da se izvuče osovina ili mora deo po deo da se skida i na kraju osovina da izađe? Cilj je zameniti semering ili šta već pušta ulje napolje. Ne znam ni gde da tražim semering ili šta već je unutra. Znam da su internacionalne pošiljke stopirane za Srbiju tako da verovatno ovde moram tražiti deo. Prvi put ovo radim tako da ne znam proceduru, ali bar imam pretpostavku :)
24c7207ad86a8168b903e5004530e6b3.jpg


Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk
 
Kakav sistem ti je promjene brzine kardana ? Na sajlu , na"dugme " ili zamjenom osovine ? Kod mene na 3645 mijenja se ta izlazna osovina . Samo izvadis taj zeger i odmah cupas osovinu vani ,pripremis drugu , za 1000obr ,ako imas da odmah stavis a obicno ipak iscuri malo ulja . Nisam mijenjao semering al mislim da moze svana kada se izvadi osovina .
 
Promena brzine je na prekidač na desnom stubu iza onog brojača hektara i toga. Pokušaću sutra da skinem Seger i izvučem osovinu.

Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk
 
Павле, можда помогне код цурења уља кад се ишчупа вратило, кога помиње Мома - негде сам покупио да то може да се избегне ако трактор паркираш на нагиб (пошто си из Срема, а ту нема брда, мораћеш да импровизујеш којкаквим клоцнама, фоснама, бетонским блоковима и слично) тако да предњи точкови буду ниже од задњих.
 
Па шта гунђате? До'ватите се посла и поравнајте то. 'Е л' треба ми Лалоши да направимо мобу, па да вам ми поравнамо терен? ;)
 
Moraćeš mi ti olalija pomoći da aplodujemo jedan snimak kad sremac ode od kuće na drugu planinu... Slabo se čuje pa moram staviti titl.. Inače original za ovu priliku... 😁
 
To je samo ovim sremcima što ne znaju Srem...Kad iz svinjskog dođu u vinski misle da su u Garmišpartenkirhenu... :haha: :haha: :haha:
Ozbiljno, pre 3 godine mi u ispomoć za prevoz došao rođak iz Sasa, njiva na pola puta između moje i njegove kuće ali nije zalazio u taj deo potesa. Pošaljem ga da spusti dve prazne zmajevke do kanala, kad je on video breg, odsekao se i ne sme da se spusti, te mu ne rade vazdušne kočnice, te da proba da pusti prednju kašiku da ga ona koči...Bila sa nama neka deca iz mog komšiluka, umrli od smeha, taj breg je za naše uslove smešan...
 
odsekao se i ne sme da se spusti, te mu ne rade vazdušne kočnice, te da proba da pusti prednju kašiku da ga ona koči...
А чекај, вама требају кочнице на тракторима?

Па ви сте брђани! :ROFLMAO:

Шалу на страну, паде ми на памет нешто... Да ли за замену семеринга на вођицама вентила мора да се скида глава мотора? Мотор је "Перкинс" 3.152 .
 
Zasto bi izvlacio osovinu,kada meni deluje da se taj semering moze iscupati napolje kada se skine taj zeger?
Ne znam da li može ni da li mora osovina napolje, mislim da nisam morao ni ovu ploču skidati da bi se to zamenilo. Al' makar ću očistiti dve kile blata koje su se nakupile na ploči.

Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk
 
Nazad
Vrh