Slobodna diskusija o traktorima

Ja bih preko prijatelja nasao sigurnog coveka (da nije prevarant) koji dovozi od preko i kupio polovan sa manje sati...
Imaju oni mali Rusi sa Lombardinovim motorima, lepo izgleda nema sta, sad da l valja.....

Послато са SM-G970F помоћу Тапатока

Сударски, гледам сву ову дискусију и мислим да ако те задовољава "Махиндрина" функционалност и сматраш да ће се изборити са обим посла кога има да уради код тебе, не треба да се пуно осврћеш за којекаквим другим тракторима. Да ја треба да издвојим крваво зарађене новце за нови "међуредни" трактор, тај "Индијац" био би ми малтене први рационални избор.

Да л' их испоручују са (наводно, пристојнијим) "Јариш" кабинама? Шта јој је недостатак и како може да се реши? да ли неко "са стране" може да угради нормалну климу која ће да ради? Ако постоји начин да се то реши, ето ти решење твојих проблема. ...И још ти остане од оних 25 'иљада "ојра", новаца са стране за којешта друго.

Sto kazes Deks mislim da si u pravu. Da kupi covek polovnjaka, ali sa opremom da nema sta nema i u stanju najboljem sto moze da se nadje. Za svaki slucaj ostaviti sa strane koju hiljadarku i to je to.

Pravo zboriš kolega, ima kod nas majstor koji ugradjuje klime, majstor Vladu mnogi sa foruma znaju, tako da je to rešivo, a uklopila bi se i prednja kašika. Kad ugrabi vremena skoknuću do Agropanonke da ih maltretiram malo i detaljno pogledam mahindrice

Sa tim budžetom od 25000 ja bih kupio armu 854, ako treba manji traktor kupiš dobar 565 uložiš malo u njega, središ kabinu i za daleko manje para od gore pomenutih dobiješ sposoban traktor koji može da traje.Što mora novo po svaku cenu ako se već zna da je to daleko od savršenog u svakom pogledu.

Ako je samo dio iznesenog točno, samo me dragi Bog čuvao da nisam kupio taj traktor. Po izgledu i karakteristikama u odnosu na cijenu je bio jako prihvatljiv.

Добро, а је л' неко разумео причу од 7 минута снимка, о конструкцији моста, о томе како треба да буде шири, да задњи мост гура предњи...? Мени то што Давидовић прича личи на оно кад ти назови мајстор почне "Буразеру, да ти ја кажем...".

Па на старим 82 су још скупљали трап и фелне увлачили да би био окретнији. Лакше је и у месту окренути трактор. Ни мени није јасно.

Сви мисле да је мени лако, не дај боже да им је овако.

Jeste se mnogo kolega Uroš zaneo u dijagnozi problema, ali nedaj Bože nikom ovakvih muka. Posle svi kažemo novo je novo. Ima svugde grafova i loših serija al ovo je horor.

Zato se ja i raspitujem jer je previše marki i proizvodjača na tržištu i nemožeš sve znati, dragocena su iskustva i treba ih deliti jer samo jedni drugima možemo pomoći

Добро, а је л' неко разумео причу од 7 минута снимка, о конструкцији моста, о томе како треба да буде шири, да задњи мост гура предњи...? Мени то што Давидовић прича личи на оно кад ти назови мајстор почне "Буразеру, да ти ја кажем...".
Klasicno Urosevo blebetanje. Do sad je dosta puta dokazao da sa mehanikom nema nikakve veze. Da li su mu neki majstori stvarno to tako rekli to nisam gledao, ali mogu i oni da pogrese.

Па на старим 82 су још скупљали трап и фелне увлачили да би био окретнији. Лакше је и у месту окренути трактор. Ни мени није јасно.
...'о те Леси, ал' баш сваки пут ме зезнеш да прочитам то "Сви мисле да је мени..." и тек после "недај боже" успем да укочим. Ал' баш сваки пут! :ROFLMAO:

Ма добро то је јасно да систем за управљање трпи мање оптерећење ако је краћи крак између рукавца око кога точак креће лево-десно и точка, ал' ја бих рекао да је проблем код ових "туфахија" нешто друго, а не пука геометрија. Додуше, одавде гледано изгледа и да су то воћари, али да су им "окренули" фелне (к'о кад "расчепиш" трактор за шпартање репе) да буду шири.

AcAOPEL, je sve rekao.

Nazad
Vrh