ZP hibridi, prinos za ponos

Koji ZP hibrid planirate da sejete ove godine najvise?

• Ukupno glasača
    427
ZP 505 da li moze na srednjem kvalitetu zemljista da se seje, mislim kakav prinos daje uz dobru agrotehniku?

Iskren da budem, pročitao sam 4 prethodne stranice, pa je možda neko spominjao ranije. Ja sam iz veleprodaje naručio razne hibride, i rekli su mi da su svi tretirani imidorom i da je ista cena. Tj, da se ispravim. Da mogu tretirati ako ja hoću. Tako da sam ja, između ostalog, za sebe uzeo 666 tretirani za 3775din. Nadam se da će biti i dobra godina klimatski, a time i visoki prinosi. Nisam nikada ranije sejao ZP. Razgrabio se u maloprodaji bez šale, a za 677 niko ni da pita.

Pre nedelju dana je nabavljen ZP684 i ZP606.
ZP684.jpg

ZP606.jpg

Za brdske krajeve se pokazao odlicno,kod mene se on masovno seje,a i najjeftiniji je,dzak 2600 din.

- - - - - - - - - -

Poslednja izmena:
Sto sam dobio seme ove godine iz ZP-a svo je tretirano insekticidom IMIDAKLOPRID.
Ostalo mi je jos neke 3 vrecice 606-ice za prodaju.

- - - - - - - - - -

http://sr.wikipedia.org/sr/Imidakloprid

Prosle godine sam sejao zp 684,zp 600 i zp 735... Godina je bila katastrofalna tako da je sve moralo da ide u silazu. Ove godine cemo zp 684 i 606...

Kod mene masovno svi kupuju 704,najjeftiniji je.Ako godina bude kako treba ima da rodi svaki u rekornom prinosu.

Ja sam cuo da nece biti dovoljno hibrida,kod nas u apoteci pitam covek za 606 ,600,kaze da ne uspeva da nabavi i da ne zna sta ce biti...

Istina da nema hibrida,kod nas je u zadrugu doslo jako malo a tesko da ce ih i dolaziti.
Ali ni narod nema novaca,kao ove godine nije ni jednom do sad uzeto na paritet,ni ne gledaju ljudi sta uzimaju ako moze bez novaca samo davaj.

ZP-341 koliko sam ja prosle godine primetio na oglednim poljima meni najvise obecavao,niska mu je stabljika a klip bas lep i velik,hteo sam ga kupiti za probu al vise nema,pa uzeo zamenu ZP-427

Nazad
Vrh