ZP hibridi, prinos za ponos

Koji ZP hibrid planirate da sejete ove godine najvise?

• Ukupno glasača
    427
Juče i danas sejao zp 666 i 427 i nikako se ne uklapam sa brojem biljaka, fali i to dosta, skidači su dobro namešteni pošto sam sejao i ns 4023 a i uslužno strani hibrid i tu se poklapam odlično, jel ima neko ovaj problem sa zp hibridima, izgleda da nema onih 25000 biljaka.

Broj zrna u vreci se određuje preko apsolutne mase tako da je mogućnost greske gotovo nikakva,pre će biti da su ti se njive povećale:haha:

posejao sam ultra 684 ,ali me interesuje dali smem da siliram taj kukuruz ako ga budem prskao sa fokusom ultra ? unapred hvala na odgovorima

Ja sam isto bio veoma iznenadjen sjemenom kada sam otvorio vreće svog ZP 606. Svako zrno isto, nikad nisam imao manje problema u sjetvi. Što se nicanja tiče, na parcelama na kojima sam ga sijao u nedjelju klica je već 3-4cm, za par dana će izbiti napolje-

Rašo 427 i 666 su dorada institutova a 606 je Srbobran a sa 606 nisam imao problema, teško da sam pogrešio, evo i danas sam čoveku sejao ns 4023 i kws 3381 18,5kj na 21cm i tačno mi se uklopilo sa 30 setveni kako sam naručio i izračunao.

Ove godine sam sejao zp 606 i zp 684,nismo imali nikakvih zamerki na seme. Inace sejali smo na 26. Danas sam obisao i pustio je lepu klicu za par dana ocekujem da krene da nice.

Ove godine cu malo sejati i 648 za probu,a imam jos neka 2 specijalno za mali ogled,jedva cekam da vidim kako pocinju da nicu i dalje napreduju.

Da li neko ima iskustva sa ZP 666 IZ 2012 godine, prijatelj mi kaze, da je kod njega jedino on imao neki dobar prinos?

Secam se kad sam merio masu zrna da je bio za nijansu slabiji od 606 ali se vise ne secam koliko tacno... inace ga cale ne voli sto je gladak kao kokicar. Klip je lep,velik,duboko zrno nemam nikakve zamerke,ali ga cale jok... :osmeh:

Nazad
Vrh