ZP hibridi, prinos za ponos

Koji ZP hibrid planirate da sejete ove godine najvise?

• Ukupno glasača
    427
Mogu reći da ove godine ZP kukuruzi imaju jako dobar ponik.

Prosle godine sam se skoro mogao kleti u ZP,ove godine su usrali maximalno.
AS i strani hibridi ga gaze samo tako.

Ko je bio zimus na predavanju u institutu video je onu halu koja je krcata semenom starim između 5 i 7 godina.Šta mislite gde je to seme završilo?

Utoliko jos gore. Moja pretpostavka je bila da si kupio u radnji gde dorada (i proizvodnja) moze biti od xy doradjivaca.

Svake godine sejemo zp. Otac je hteo da pretezno sejemo 684 ali sam ja ipak vise bio za 600 tako da smo taj i najvise sejali. nisam bas zadovoljan kako se 684 pokazao a kad ej u pitanju 600 klijavost je oko 90 %,sa njim sam
prezadovoljan . koliko ste vi cesto sejali zp? ovde kod nas nikome ni ne pada na pamet da seju gisce od 26. na toliko smo mi sejali na 26,mada ceto seju 28,30..

Širok je pojam Beograd, pa to može biti i Ralja, ali i Batajnica. A Agrotehnika koja se primenjuje u tim selima je drastično različita.

@KR
Isto seme smo dobili i ti i Branko i ja.Kako je i kod Branka i kod mene odlicno a tebi nije dobro?Pozovam te da dođeš i da se uveriš.

I meni je ove godine slabije nikao ZP (427, 434 i 341), kupljeno seme u institutu, mnogo više plaćeno nego po poljoprivrednim apotekama. Takođe sam uzeo NS 4023 (bez insikticida) iz njihovog instituta gde je niklo preko 95%. Istog dana sejani-05.04.2012., očigledno energija klijavosti mnogo bolja kod NS, a prinos ćemo videti na jesen.

I ja sam uzeo seme na institutu kad smo se okupljali zimus i nema problema sa nicanjem a sorte su zp555,600,606 sa imidorom.

Peet jesu rekli ali su i pokazali u kakve se vreće pakuje seme za izvoz a te nisu ni blizu onima u onom magacinu ali hajde da im poverujem(o).

Izgled ogleda ZP, na dve različite parcele.
fotografija0142.jpg

fotografija0144.jpg

Nazad
Vrh