ZP hibridi, prinos za ponos

Koji ZP hibrid planirate da sejete ove godine najvise?

• Ukupno glasača
    427
Za mog prijatelja Rasu02.
2q9gzl3.jpg

Pozivam sve članove Poljoinfo.com da posete štand ZP hibrida na NS sajmu,hala 1:ppozdrav:

znam da nisam jedini koi je sejao ultra hibride pa me interesuje jesu li vam pobeleli kukuruzi sad od ove hladnoće :sta: ili ih niste obilazili ili čutite :sta: ako su pobeleli nemojte se sekirati kod mene su beli a i kod svih koi su ih sejali bar kod mene u selu

Mgu reći da su ove godine ZP hibridi, barem ovi koje sam ja dobio za ogled, fenomenalno nikli.

Mini ogled Zp hibrida grupe 600 ,posejani na zemljište koje je jesenas samo podrivano.
P4260010.JPG

P4260009.JPG

A što bi mešao ta dva preparata?Mustangom se kukuruz tretira do 5-og lista,a Fokus ultra u hibridu ZP684 ultra možeš koristiti i mnogo kasnije.Zato si verovatno i kupio ultra hibrid.

Od ZP hibrida ove godine sam sijao 606-505-341 i 735 prva dva su dobro nikla, dok je 341 malo nejednako nikao a i klijavost mu na deklaraciji pisalo samo 90%, dok se 735 muči i prošle godine je muku mučio dok je izašao iz zemlje kao i ove a sijani su svi 10 i 11 aprila, mislio sam da je razlog hladno vrijeme međutim do parcele gdje 735 mi je bila pšenica koju sam pokosio i 7 maja posijao 735 za silažu, i danas gledam moj zemunac se šareni jedan ima 2 pera jedan tek izviruje a jedan polako pušta klicu,definitivno ćemo se rastati od idućeg proljeća.

Sad sam otisao do ogledne njive sa zp hibridima i vidi se razlika u velicini kukuruza a i u boji lista.Sigurno sortna osobina.
ZP 735
ZP 684
ZP 666
ZP 606
ZP 555
ZP 505

Nazad
Vrh