ZP hibridi, prinos za ponos

Koji ZP hibrid planirate da sejete ove godine najvise?

• Ukupno glasača
    427
Odlicni su Vam Zp hibridi i ja sam slikao moje i hteo da postavim slike ali mi se pokvario kompjuter i sve mi se pobrisalo.

Zp 666 napreduje....

b4sq4p.jpg

28rpimo.jpg

Posle dugo godina (od kada je moj otac sejao čuveni ZP 704), sam se odlučio da posejem ZP hibrid. Odluka je pala na ZP 666. Kako trenutno stvari stoje, u narednim godinama ništa drugo neće ni biti na mojim njivama. Nije podgoreo, ima lepu boju i poprilično mi uliva nadu da će imati šta da se bere, bez obzira na sušu. Inače sejan na sojište, 28.04.2012.

Samo još kiša fali.
Dokle sme da podgore,ima li neko to saznanje jer sreda je jako daleko a temperature ekstremne

Danas išao gledati neke njive na donjem terenu i dosta sam zadovoljan prve slike su sa jedne parcele ostalo sa druge parcele zanimljivo je da su na obe parcele, hibridi isti ZP 606 ,sejani istog dana 10 April, na istu dubinu 7-8 cm,isti razmak 23,8 ,bačeno 350 kg Urea po Ha ,predusev pšenica ,prskani isti dan istim sredstvom ,parcele su udaljene jedna od druge nekih 800 metara ,kukuruz sa druge parcele su mi bili među lošijim dok nije počela vrućina i suša a sada mi je među najboljim kukuruzom jedina razlika između ove dve njive jeste što je druga parcela sa obe strane omeđena kanalima,stim da u tim kanalima nema vode.Ćaleta sam slikao radi poređenja visine jednog i drugog.Slike govore najviše.

30dld35.jpg
11imng4.jpg

2mh7a8m.jpg

Slike druge parcele

9g97cj.jpg
20asyuv.jpg
34px645.jpg

o90qx4.jpg

Nazad
Vrh