ZP hibridi, prinos za ponos

Koji ZP hibrid planirate da sejete ove godine najvise?

• Ukupno glasača
    427
Ja sam obišao danas moje njive,nicanje ekstra:ppozdrav:,setva započeta 16.04.Čak i na onim njivama koje su posejane pre sedam dana se poznaju redovi:ppozdrav:.

Nicanje ZP ogleda danas provereno i najlosiji od rezultata.Samo je na slikama izgledao lepo ovo su slike od pre 10 dana.A procenat je 88%.
k83l1.jpg

Poslednja izmena:
za Srdjan Žorž .da nije niko zato sto nisi podrljao. ja de mi drljaca nije zatrpala red nije lepo niklo.to je zato

Aj se opet preracunaj,bice sigurno bolji rezultat:osmeh:.Poranili ste sa setvom,loši vremenski uslovi,hladna zemlja,pokorica,...Kada Vam ljudi pricaju da sacekate sa setvom necete da slusate a posle kukate.Verovatno ces dobiti jos koji procenat biljaka,za onakve uslove to je solidno.

PS
Kako je 88% slabije od 86 i od 86,5%?

Ne mogu ni da poželim lepše nicanje . Sejano ZP 505,555,600,606,666, 5. i 6 aprila na dubinu od 3-4 cm sad je u fazi 4 - 5 lista . Sledeće nedelje krećem sa prskanjem .

Ako i rod bude takav kako sad izgleda biću zadovoljan .

Aj se opet preracunaj,bice sigurno bolji rezultat:osmeh:.Poranili ste sa setvom,loši vremenski uslovi,hladna zemlja,pokorica,...Kada Vam ljudi pricaju da sacekate sa setvom necete da slusate a posle kukate.Verovatno ces dobiti jos koji procenat biljaka,za onakve uslove to je solidno.

PS
Kako je 88% slabije od 86 i od 86,5%?
Nece se poboljsati nista jer je sad sigurno taj procenat.Mislio sam na lose rezultate jer mi je delovao kao najbolje nicanje.
Nije bilo rano sto se tice temperature zemlje a i vas promoter Nebojsa Lazarevic je tada sejao oglede pa je zagovarao tako da se pocne oko 5 aprila.
Danas cu meriti procenat na zadnjoj njivi koja je sejana 11.04 ZP 666 koji je najbolji po kalibrazi i izgledu semena.
Za sada je Zp na trecem mestu pole Ns i singente Helico,ostali su losiji mislim na AS i singenta Lucijus.

Danas smo brojali kod komsije broj izniklih biljaka, ZP 606 u pitanju, izniklo 85%, sejan 12.04. na 24cm. Kad budem isao na svoju njivu moram i tamo prebrojati, takodje 606 sejan dan ranije od komsijinog.

jedno pitanje ,dal moze da se ostavi za sledecu godinu seme zasticeno insikticidom "imidor"? U pitanju je ZP684,ja cuo da ne moze.

Trebalo bi da moze tako su rekl u zp u . E sad ako ces po svom a da ne pogresis sacuvaj do marta 2013 napravis test nicanja pa prema tome podesis gustinu na sejalici . Naravno ovo vredi ako imas zivaca za to:cool:

dali je neko imao problema sa zp 684 suboticke prerade?meni je niklo samo 70% na njivi od 30 lanaca,dali postoji neka inspekcija kojoj mogu da se obratim ?

ja sam imao problema sa zp 684 neznam doradjivaca bacio sam vrece. bilo je dosta lomljenog zrna pa nisu nikla a mnogo je i sejalica izbacila a sejao ga na 4hektara ali nije u tolikoj meri kao kod clana goran 1991. ove god su dosta slicna iskustva sa hibridima koliko video na forumu..

Danas popodne isao na njivi gde je sejan sam djavolak zp 666 i rezultat je vrlo dobar.Od posejanih 64800 po hektaru niklo je 89%,sto i nije tako lose kako je kod drugih.Sejan je 11.04.
2n23476.jpg
2hqb15k.jpg

Ja sam se dobro opekao ove godine.Posejao sam oko 1.aprila 1,74h zp666 koji nije iznikao ni 50%, kontaktirao strucnu sluzbu iz zp i sva sreca pa sam sacuvao deklaracije sa kesa za koje je utvdjeno da su falsifikat sto je i bilo vidljivo golim okom.Odlucio sam se za presevanje posejao orginal sa instituta zp666 nicanje je skoro pa savrseno niklo preko 95%.Inace posejan je 27.4 kukuruz ima sada 3lista raste kao iz vode.

Nazad
Vrh