Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Đubrenje
Koriste se makro, mikro i korisni elementi. Tri osnovna deficitarna elementa su azot, fosfor i kalijum. N i K2O biljke intenzivnije usvajaju do svilanja, a najintenzivnije u fazi od 9 – 11 listova pa do oplodnje (30 – 35 dana). U tom periodu biljka usvoji 66,6% azota i 72,1% kalijuma. Fosfor i kalcijum biljke usvajaju ravnomerno tokom cele vegetacije. U periodu 9 – 11 listova do oplodnje 30 – 35 dana biljke usvoje 55,6% fosfora i 64,2% kalcijuma.
Sa 1 t zrna i vegetativnom masom kukuruz iznese:
N 18 – 30 kg
P2O5 11 – 14 kg
K2O 15 – 27 kg
Buduci agronome kaze se rasturiti ,razbacati ,a ne baciti. Uradi analizu pa mi posalji rezultateNorth ARMY je napisao(la):Posto cu i ove godine sejati oglednu njivu ali samo one table a ne za merenje mene ipak kopka da uradim analizu zemljista i sigurno cu je uraditi da vidimo sta baciti cisto zbog sebe da vidim koji su to optimalni prinosi ZP-a,e sad ono sto mene interesuje je ima li negde preporuceno koliko je potrebno baciti mineralnog djubriva da bi dali realan prinos,da to ne bude baci 500kg mineralnog po KJ i nema da brines.To znam da mi nece reci ljudi i ZP-a ali dok njih ne vidim proci ce dosta vremena a ne bih da ih smaram pa cisto ovako da postavim pitanje mozda neko zna.
Rabadzija je napisao(la):Pohapsise direktore
mijo je napisao(la):Evo da se pohvalim,jutros mi stiglo seme iz Instituta ZP,sada sam miran,samo da sacekam vreme za setvu
I koliko se sećam da i broj tretiranja nije ograničen.rasa02 je napisao(la):@Branko
Ultra hibridi nemaju ogranicenja sto se tice vremena primene preparata FOKUS ULTRA sto znaci da ga mozes tretirati dok god mozes uci sa traktorom u njivu