Odg: ZP hibridi,Prinos za ponos
Bice P.P.
Bice P.P.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Ako je tebi to smesno nemora da znaci i da je svima ostalima smesno.Takodje isto vazi i za ocenu,ono sto Ti smatras da je dobro za tebe nemora da znaci da je dobro i za sve ostale.Ja sejem svake godine preko 50 kj kukuruza i uopste ne delim misljenje sa tobom.Cak naprotiv,za mene su mnogo bolji ZP hibridi od tih hibrida koje navodis.Ali opet nisam nijednom napisao niti pogrdno govorio o drugima,nije to lepo.Peet je napisao(la):Na bilo koju grupu da gledamo smesno je pricati o razlici izmedju ZP i Pioneeru. Pioneer 10 ocena ZP 4 do 5. Hvala to je moje misljenje i garant svih ostalih koji seju od 40 kj. na vise.
eeee to je problem.Peet je napisao(la):Ja neznam sta je vas snaslo sa fals Peoneer semenom, ovde jos se niko nije zalio na tu temu.
A sad neznam koliko je merodavno ono "fals" Pioneer seme koje se navodno pojavilo uporediti sa ZP ili bilo koje drugo, pa valjda fals je fals.
Druga stvar "pogrdno" ne vidim zasto? To sam rekao da je smesno uporediti Pioneer i ZP iz mog iskustva, jest da nisam Zp sejao zadnjih 4 ili 5 god. ali po svim osobinama vise se ne bih vratio na ZP. Opet moje misljenje.
North ARMY je napisao(la):Opet prica o godinama...
A KR je pogodio srz problema Pioneera sto je na zalost cinjenica,ima jedan nas clan koji je radio ogled Pionira sejao ga je nekoliko godina i ove je godine rekao da mu je zadnji put,jeste da je bilo vode,bilo je i u mom ogledu,ali se moj bolje izvukao.
Sigurno je da ZP ide na bolje tj poboljsavaju kvalitet svojih semena u sto sam se i sam uverio po ogledima.
P.S. Ja bih najvise voleo da napravim ogled na jednoj njivi pored druma u sa nekoliko semenskih kuca pa da onda sednemo i diskutujemo.
Rale 83 je napisao(la):@peet
Nisi nam napisao lokaciju , sakrio si e-mail , neznamo dali si neki klinac koji prica bajke
Vecina vec znaju da se dosta bavim i uslugama u ratarstvu , znam koji mestani sta seju , a znam i koji sta beru , KWS i PIONIR prvi padaju u vodu nakon njih AS i PKB NS ume da rodi a i da podbaci
ZP i LG se tu negde favorizuju u gornjim delovima sa prinosom mada se LG retko seje.
Do ove godine sam sejao samo 434 od zp hibrida i nije mi se svideo , naredne godine sejem
599 u dolini ( sad imam tu A62 danas je 6.12 i jos nije dovoljno suv) i 677 i 684 u smolnici .
Razmaci 599 na 24 , 677 33 i 684 na 35 , oci da klipovi budu ko cepanice ,a ne ko pionir (n43) samo babirci
Post je spojen: [time]1291690821[/time]_________________________________________________
Doduse i onaj NS 6030 na oko nije nesto ol ima zrno ko nokat
Ja jos nisam vidio da neki mere na licu mesta , svi nesto preracunavaju , vlaga po 30 i 40 posto a kao prinos a kad bi se odbila vlagaMilance je napisao(la):Ja bih voleo da vidim ogled sa svim kompanijama, ali da licno prisustvujem berbi i merenju jer jedino verujem u rezultate cijim merenjima prisustvujem
E pa Rale ako je tebi to godiste rodjenja 83 onda mogu ti reci da si ti klinac. Sto se mene tice ranije znam da sam imao i moje god. rodjenja sad vidim da nije dostupno sve u svemu 67 god. sam.Rale 83 je napisao(la):@peet
Nisi nam napisao lokaciju , sakrio si e-mail , neznamo dali si neki klinac koji prica bajke
Vecina vec znaju da se dosta bavim i uslugama u ratarstvu , znam koji mestani sta seju , a znam i koji sta beru , KWS i PIONIR prvi padaju u vodu nakon njih AS i PKB NS ume da rodi a i da podbaci
ZP i LG se tu negde favorizuju u gornjim delovima sa prinosom mada se LG retko seje.
Do ove godine sam sejao samo 434 od zp hibrida i nije mi se svideo , naredne godine sejem
599 u dolini ( sad imam tu A62 danas je 6.12 i jos nije dovoljno suv) i 677 i 684 u smolnici .
Razmaci 599 na 24 , 677 33 i 684 na 35 , oci da klipovi budu ko cepanice ,a ne ko pionir (n43) samo babirci
Post je spojen: [time]1291690821[/time]_________________________________________________
Doduse i onaj NS 6030 na oko nije nesto ol ima zrno ko nokat