ZP hibridi, prinos za ponos

Koji ZP hibrid planirate da sejete ove godine najvise?

• Ukupno glasača
    427
Danas mi stigle dve vrece ZP555, jedna vreca je 6,6kg, a druga 8,4kg. U cemu je fora pa je tolika razlika u tezini zrna?

Nije mi jasno kako isti hibrid, a tolika razlika u krupnoci zrna? Jel ima to uticaj na klijavost i kasnije kvalitet kukuruza? Da li je bolje sitnije ili krupnije zrno?

Joks verovatno ti nije ista partija semena, pogledaj na deklaraciji gde piše broj partije (pod 3) da li su isti brojevi.

Imali ko da je kupio ili da je vec posijao zp 666? interesujeme koliko kg pise na deklaraciji i kakvo je sijeme dali je puno krupno?

U pravu si na jednoj vreci pise br. partije 831-4, a na drugoj 831-1. Na jednoj je seme tretirano maxim xl, a na drugoj maxim xl+imidor.
Verovatno je nestalo tog semena tretiranog insekticidom pa su dodali i vrecu semena koje nije tretirano,otud razlika u kilazi i krupnoci semena.

- - - - - - - - - -

Imali ko da je kupio ili da je vec posijao zp 666? interesujeme koliko kg pise na deklaraciji i kakvo je sijeme dali je puno krupno?
Sto te to interesuje,jel tvoje seme puno krupno?

Raso, da li je bolje seme sto je tretirano maxim xl ili maxim xl+imidor? I koja je razlika?

Oduševio me je 434 kod drugara već par godina, kakva god da je godina daje stabilan prinos. On bere u klipu sve ,a ja planiram kombajn, pa ćemo videti jer sam prvi put ove godine uzeo da ga posejem za probu. U najvećoj suši kad je malo ko imao kukuruza imao je skoro 3 kikindske prikolice klipa po jutru, prošle godine malo bolja godina ali rod skoro isti

Oduševio me je 434 kod drugara već par godina, kakva god da je godina daje stabilan prinos. On bere u klipu sve ,a ja planiram kombajn, pa ćemo videti jer sam prvi put ove godine uzeo da ga posejem za probu. U najvećoj suši kad je malo ko imao kukuruza imao je skoro 3 kikindske prikolice klipa po jutru, prošle godine malo bolja godina ali rod skoro isti
ZP434 je odličan hibrid,veoma adaptibilan za sve tipove zemljišta,tolerantan na sušu i bolesti,stabilnih prinosa,ja ga sejem ove godine na 1/3 površina :ppozdrav:

Posto sam imao dosta zamerki na nacin poslovanja(cena semena ) i zaposlene u institutu, tj. i dalje ih imam, ali i tada sam pisao da nemam nista protiv genetike, da napomenem da je posle dve godine apstinencije dobio priliku, i to 427 na losijoj i uzecu neki fao 600 za vrhunsku zemlju, bice sa konkurencijom KWS i LG na istim parcelama pa cu izvestavati kako se nosi sa strancima.

seme im je za pohvalu kupio ono sto polomljeno sto pojedeno neko buđavo i to nam prodaju sramota za zmun polje 677 i nikad više necu da kupim takvo seme a što im je sređena kalibracija nedaj bože ::jako_besan::::jako_besan::::jako_besan::::jako_besan::::lose::::lose::::lose::

Nazad
Vrh